Pagina opties

Groter
RSS

Nieuwe groep Cool 2B Fit gaat eind november starten (31-10-2019)

Begin dit jaar is Cool 2B Fit van start gegaan, een programma voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Cool 2B Fit richt zich op leefstijlverandering van kinderen met overgewicht.

De eerste groep is succesvol gestart in het voorjaar, de tweede groep in september. De kinderen gingen enthousiast aan de slag  en de eerste behaalde resultaten zijn positief. Eind november 2019 zal een nieuwe groep kinderen van start gaan, waarvoor aanmelding nu mogelijk is!

Succesvolle aanpak

Niet alleen de eerste resultaten in Kerkrade zijn positief. Er wordt al een paar jaar met het Cool 2B Fit programma gewerkt in verschillende gemeentes in Nederland en het is inmiddels een bewezen succesvolle aanpak.

Doel van het programma

Kinderen krijgen al op jonge leeftijd geleerd hoe belangrijk het is om te zorgen voor een gezonde leefstijl. Naast een gezond gewicht zijn ook een goed eetpatroon, verbeterde eigenwaarde en een gezond beweeggedrag doelstellingen van Cool 2B Fit.

Het is de bedoeling dat kinderen ook thuis, samen met hun ouders/verzorgers, aan een gezondere leefstijl werken. Er wordt in een bredere context gekeken naar sociaal-emotionele vraagstukken rondom het kind en gezin.

Samenwerking en begeleiding

De gemeente Kerkrade heeft Cool 2B Fit samen met Heton en GGD Zuid-Limburg opgezet. In het programma worden de kinderen begeleid door een diëtist, psycholoog, kinderfysiotherapeut en sportinstructeur.

Wethouder Jo Schlangen (Jeugdhulp & Sport) vertelt: “Het gaat niet alleen om het veranderen van wat je eet en hoeveel je beweegt, maar ook om gedragsverandering en een bepaalde mindset. Het is mooi als kinderen en ouders daar samen aan werken.”

Aanmelden?

Wilt u uw kind aanmelden voor de nieuwe groep van Cool 2B Fit? Dit kan via de website www.cool2bfitkerkrade.nl en graag vóór 22 november 2019.Bekijk ook een video waarin uitleg gegeven wordt over het programma.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie, ZonMw.