Pagina opties

Groter
RSS

Nieuwe camperplaatsen bij Kasteel Erenstein in Kerkrade (21-05-2019)

De gemeente Kerkrade start op korte termijn met de inrichting van vijf camperplaatsen op de parkeerplaats bij Kasteel Erenstein. Het betreft een pilot van één jaar. De camperplaatsen zullen voor de start van het zomerseizoen gereed zijn.

“Kerkrade is voor campertoeristen een prima plek om te verblijven. Bij Kasteel Erenstein krijgen de campers een plek in een aantrekkelijke omgeving. Veel van wat Kerkrade te bieden heeft ligt op korte afstand. Tegelijkertijd is onze stad een mooie uitvalsbasis in de Euregio”, concludeert wethouder Tim Weijers (Toerisme).

Beleef Kerkrade én unieke uitvalsbasis
De camperplaatsen worden gerealiseerd nabij het prachtige groen van de Anstelvallei. De campertoeristen worden van daaruit, met uitzicht op het historische Kasteel Erenstein, 'getrakteerd' op Beleef Kerkrade. Campergasten verblijven op loopafstand van het stadshart, nabij diverse attracties zoals GaiaZOO, Museumplein, Botanische Tuin, Abdij Rolduc en LeisureDome. Daarnaast profiteren zij van een uitstekende aansluiting op de Buitenring. Zo kunnen zij heel eenvoudig de omliggende Euregio verkennen.

Uitbreiding verblijfsmogelijkheden
Binnen de toeristische sector is de verkoop van campers in de lift. Hier speelt de gemeente Kerkrade graag op in. De pilot sluit eveneens aan bij de gemeentelijke Toeristische Visie, waarin nadrukkelijk ook wordt ingezet op uitbreiding van het aantal verblijfsmogelijkheden. Zodra de camperplaatsen gereed zijn, kunt u de informatie vinden op www.beleefkerkrade.nl