Pagina opties

Groter
RSS

Nieuw WML-watertappunt in Eygelshoven (16-05-2019)

ingebruikname watertap

Kerkrade heeft er een nieuw WML-watertappunt bij. Locatie van deze watertap is het vernieuwde Burgemeester Dohmenplein in Eygelshoven.
De ingebruikname vond plaats op dinsdag 7 mei in het bijzijn van wethouders Jo Schlangen en Tim Weijers.

Bewonersinitiatief
Anderhalf jaar geleden heeft inwoner Roger Cohnen vanuit de bewonersgroep Laurastraat Leefstraat bij wethouder Weijers (Openbare Ruimte) een verzoek ingediend voor het plaatsen van een watertappunt in Eygelshoven. Dit verzoek werd positief ontvangen en de wethouder gaf direct aan dat de gemeente dit bewonersinitiatief graag wilde ondersteunen.

Nieuwe recreatie- en ontmoetingsplek
Het watertappunt is gerealiseerd met behulp van een provinciale subsidie die werd aangevraagd door de bewonersgroep Laurastraat Leefstraat en is vooral bedoeld als recreatie- en ontmoetingsplek voor jong en oud. Een plaats waar inwoners en voorbijgangers samen kunnen komen en hun meegebrachte flesje of bidon gemakkelijk kunnen vullen met duurzaam, gezond en lekker kraanwater.

Verbinding en gezondheid
Gezondheid en samenzijn staan centraal op het nieuw ingerichte Burgemeester Dohmenplein. “Het watertappunt is een prachtig bewonersinitiatief. Het zorgt voor verbinding in de wijk en water drinken heeft natuurlijk ook een positieve invloed op de gezondheid,” aldus wethouder Jo Schlangen (Wijkwethouder Noord).

Wethouder Tim Weijers voegt toe: “Het is goed dat wij als gemeente aan dit bewonersinitiatief tegemoet hebben kunnen komen. Kerkrade beschikt inmiddels al over vijf locaties verspreid over de stad waar iedereen die voorbijkomt gratis kraanwater kan tappen.”