Pagina opties

Groter
RSS

Nieuw voorleesboek over carnaval (21-02-2019)

Sinds kort is het voorleesboek ‘Vasteloavendskinger’ met verhalen over de tradities tijdens de carnaval verkrijgbaar. Met dit voorleesboek voor kinderen van 4 tot en met 6 jaar, kunnen kinderen op vrolijke wijze wegwijs gemaakt worden over deze dolle traditie. ‘Vasteloavendskinger’ is voor €14,90 verkrijgbaar bij alle Kerkraadse boekwinkels en bij het Stadskantoor van de gemeente Kerkrade.

Eerste exemplaar

In de aanwezigheid van de schrijfster Vivianne Rijnders en leden van de Werkgroep Dialect, overhandigt wethouder Jo Schlangen (Cultuur) de eerste uitgave van het voorleesboek ‘Vasteloavendskinger’ aan een van de deelnemende kinderen van het schoolproject cursus Kerkraads van basisschool De Diabolo en aan de Jeugdprins Staf van basisschool De Spoorzoeker. Wethouder Schlangen: “Carnaval is een belangrijke culturele traditie voor onze stad. Deze moeten we koesteren en doorgeven aan onze jongste inwoner. Met dit boek gaat dat zeker lukken. Wij ondersteunen dit project daarom van harte”.

Kerkraadse versie

Het boek is een vertaling van het Maastrichtse boek ‘Vasteloavendvrundsjes’ van Vivianne Rijnders en Jeanine Brouns-Damen. Loek van de Weijer heeft gezorgd voor de Kerkraadse vertaling en John Paffen heeft er vakkundig voor gezorgd dat het ‘Mooswief’ veranderde in D`r Joep.