Pagina opties

Groter
RSS

Nieuw: Viva la Vida Run Kerkrade! (10-09-2019)

Op zaterdagmiddag 26 oktober 2019 presenteert Achilles Top een gloednieuw evenement in Kerkrade. Tussen 15 en 18 uur vindt dan in het centrum en richting GaiaZOO en Anstelvallei de Viva la Vida Run Kerkrade plaats. Hoofdonderdeel vormt de hardloopwedstrijd, die eerder bekend stond als de stadsloop. Naast hardlopen kan op het parcours ook gewandeld worden met een stop bij Brasserie Nieuw Ehrenstein. Het hart van het evenement vormt de markt met live muziek, horeca en gezelligheid.

 

Nieuwe opzet
Samen met Leon Fuchs van het Kerkraadse bedrijf Dutch Event Masters bedacht Achilles Top een aantrekkelijker loop-event dat aansluit op de flow van Beleef Kerkrade. Jo van Loon die namens Achilles Top het nieuwe evenement coördineert, stelt dat de ambitie is om naast het hardlopen gezellige nevenactiviteiten te organiseren. Aansluitend aan de Viva la Vida Run is in Kerkrade centrum op zaterdagavond Late Night Shopping, waarbij alle winkels geopend zijn tot 21 uur.
 
Sfeer en beleving
“De stadsloop oude stijl kwam dit seizoen uit bij de 40e editie. Naast de jubileumstatus was de doorontwikkeling met beleving de reden voor de start van de Viva la Vida Run”, geeft Arno Deckers van Achilles Top aan. De loop staat geheel in het teken van een vernieuwd parcours en opzet. Er is gekozen voor een uitdagend parcours met afstanden van ongeveer 6 km en 10,5 km. Dit parcours start in het centrum, maar voert grotendeels door het groen en langs de mooiste plekjes van Kerkrade. Tevens is er een 1 km loop in het centrum voor de jeugd. Naast het hardlopen zal er ook een wandelactiviteit georganiseerd worden. Tegelijkertijd vinden op de Markt en rondom het parcours feestelijke activiteiten plaats. Aansluitend is in het gezellige stadscentrum Kerkrade Late Night Shopping, met de winkels geopend tot 21 uur. Voor de kids is er een lampionnenoptocht over het parcours die eindigt in het centrum en daarmee de Late Night Shopping avond inluidt.

Beleef Kerkrade 
“Met deze nieuwe opzet sluit Achilles Top aan bij Beleef Kerkrade, waarbij kwaliteit, sfeer en beleving voorop staan”, concludeert wethouder Tim Weijers (Evenementen & Marketing). De stadsloop wordt zo interessanter voor de loper, maar óók voor de supporters of bezoekers van de stad. Slim van Achilles Top om daarbij aan te sluiten bij de Late Night Shopping activiteit op zaterdagavond.

Jubileum

Wethouder Jo Schlangen (Sport) prijst de koerswijziging van Achilles Top. “De Viva la Vida Run Kerkrade past met de nieuwe opzet naadloos in ons sportbeleid. Ik verheug me op de 40e jubileumeditie”.
 
Aanmelden
Aanmelden voor de hardloopwedstrijd kan via www.inschrijven.nl. Aanmelden voor de wandeling en de lampionnenoptocht kan op de dag zelf.

Meer informatie
Alle informatie over de Viva la Viva Run Kerkrade en de nevenactiviteiten vind je terug via www.achilles-top.nl en Facebook van Achilles Top.