Pagina opties

Groter
RSS

Nieuw evenement: Köln ontmoet Kerkrade tijdens Colonia i Kirchroa! (26-02-2019)

In het Hemelvaartsweekend, van 31 mei tot en met 2 juni, vindt de eerste editie van een nieuw aantrekkelijk evenement plaats. Met de titel Colonia i Kirchroa ontmoeten Köln en Kerkrade elkaar op de Markt in Kerkrade-centrum. “Als gevolg van de oproep vanuit Beleef Kerkrade voor meer kwaliteit bij evenementen, heeft de Stichting Colonia i Kirchroa zich met een meerdaags en jaarlijks terugkerend evenement bij de gemeente gemeld. Het thema ‘Keulen ontmoet Kerkrade’ past perfect bij onze stad“, geeft voorzitter Noël Quaedvlieg aan. Wethouder Tim Weijers geeft enthousiast aan dat het concept van Colonia i Kirchroa bovendien naadloos aansluit op het nieuwe evenementenbeleid van de gemeente Kerkrade: “Ook dit is Beleef Kerkrade, met kwaliteit, sfeer en beleving. Daarnaast betreft het een burger- en horeca-initiatief. Dat steunen wij graag. Dit nieuwe evenement heeft in onze ogen enorme groeipotentie.”

Kölle Kirchroa
Het hoeft geen betoog dat ‘Kölle’ bij ‘Kirchroa’ past. De carnaval wordt samen gevierd, de beide dialecten hebben veel overeenkomsten en het Rheinländische karakter en de Kerkraadse cultuur/identiteit staan kort bij elkaar. Met Colonia i Kirchroa wordt een Euregionale doelgroep aangesproken. Het evenement draagt daarmee bij aan het nog bekender en aantrekkelijker maken van Kerkrade, een belangrijke doelstelling van de stichting.

Hemelvaartsweekend
De eerste editie bestaat uit 2 ticketavonden en een gratis toegankelijk middagprogramma. Vrijdagavond 31 mei vormen de Black Föös de hoofdact, zaterdagavond 1 juni staan de groepen Paveier, Klungelköpp, Lupo en Druckluft geprogrammeerd. Zondagmiddag 2 juni biedt een matineevoorstelling die het beste uit Köln en Kerkrade combineert, een crossover van muziekgezelschappen uit Keulen en Kerkrade. DJ Kölsch verzorgt de omlijsting van de programma’s. Op de Markt wordt voor beleving en sfeer gezorgd door een feestpaviljoen en foodplein, in Keuls/Kerkraadse stijl ingericht.

Traditie
De komende jaren wil de stichting in samenspraak met Beleef Kerkrade het concept Colonia i Kirchroa verder uitbreiden. Wellicht door dagen en locaties toe te voegen en de programmering uit te breiden. Ambitie is om Colonia i Kirchroa jaarlijks in het Hemelvaartsweekend te organiseren, van woensdagavond tot en met zondagnamiddag, met als locaties de Markt, HuB (met Keulse programmering in theater en foyer/bieb), stadspark en Rodahal. “De hele stad straalt dan Colonia i Kirchroa uit”, volgens Quaedvlieg.

Samen
Voor de meerjarendoelstelling wil de stichting nauw samenwerken met horeca, centrumondernemers, HuB, Rodahal, verenigingen, inwoners en de gemeente. “Voor een doorontwikkeling van Colonia i Kirchroa wil de stichting samen met Beleef Kerkrade een eerste editie neerzetten die uitnodigt om voornoemde partijen te laten aanhaken. Ik heb daar veel vertrouwen in”, sluit Weijers af.