Pagina opties

Groter
RSS

Negen Zuid-Limburgse gemeenten samen tegen eenzaamheid (18-01-2021)

Logo eenzaamheid wat doen we eraan?

Afgelopen december tekenden negen Zuid-Limburgse gemeenten voor een regionale aanpak tegen eenzaamheid tijdens een ludieke estafette door Zuid-Limburg. 

Naast de gemeente Kerkrade, maken de gemeenten Heerlen, Valkenburg aan de geul, Landgraaf, Beek, Beekdaelen, Sittard-Geleen, Gulpen-Wittem, Stein, de Provincie Limburg en KBO Limburg reeds deel uit van de regionale coalitie ‘Samen tegen eenzaamheid’.

Waarom?

De aanpak van eenzaamheid vraagt om bundeling van krachten. Daarom hebben deze gemeenten in Zuid-Limburg enthousiast besloten mee te doen. Het doel van deze coalitie is het op gang brengen van een brede Zuid-Limburgse beweging tégen eenzaamheid.

De negen gemeenten zijn samen onderdeel van een krachtige beweging van gemotiveerde mensen en organisaties, die in Zuid-Limburg samen het verschil maken.

Kerkrade: Samen tegen eenzaamheid

Wethouder Jongen (Wmo): “Naast deze regionale aanpak heeft de gemeente Kerkrade sinds 8 oktober 2020 ook een lokale coalitie ‘Kerkrade: Samen tegen eenzaamheid’. Deze coalitie bestaat inmiddels uit 32 uiteenlopende partijen waaronder zorgorganisaties, woningstichtingen, welzijnswerk, adviesgremia en vrijwilligers die zowel vindplaats van eenzaamheid kunnen zijn als ook verwijzer naar activiteiten in de verschillende buurten en wijken.

Onder het motto ‘Eenzaamheid is een probleem van ons allemaal! Samen kunnen we er iets aan doen!’ zetten deze partijen zich lokaal in om samen met de gemeente Kerkrade eenzaamheid binnen de gemeente aan te pakken.” 

Heeft u vragen, stel ze gerust. Neem contact met ons op via eenzaamheid@kerkrade.nl

#Kirchroavoorelkaar #GemeenteKerkrade #KerkradeSamentegeneenzaamheid