Pagina opties

Groter
RSS

Monumentenmaand 2019 – Plekken van Plezier (05-08-2019)

In september wordt de Monumentenmaand 2019 gevierd in Kerkrade en Aken. Doel van deze jaarlijkse maand is het toegankelijk maken van en behouden van bijzonder Nederlands cultureel erfgoed. Er is een aantrekkelijk grensoverschrijdend programma samengesteld, dit keer met het thema ‘Plekken van Plezier’.

Wandeling, rondleiding, excursies

In de gehele maand vinden er allerlei activiteiten plaats. Wethouder Jo Schlangen (Cultuur): “Wat dacht u van een wandeling van steenberg naar steenberg, een rondleiding door Aken, een busrit door de Euregio of een leuke filmvertoning? Ik nodig iedereen van harte uit ook deel te nemen aan een leuke activiteit in de Monumentenmaand.”
Ook vinden er diverse lezingen plaats over bijvoorbeeld de naoorloogse uitgaanscultuur of de historisch wijnverbinding tussen Rolduc en Mayschoss.
Dit is maar een greep uit de vele activiteiten in deze Monumentenmaand. Bekijkt u vooral het gehele programma. Haal de flyer met het uitgebreide programma bij een van de deelnemende organisaties of download de PDF (onderaan deze pagina).

Open dagen

De Baalsbruggermolen, Schacht Nulland, Abdij Rolduc en Lambertuskerk houden open dagen in september. Bekijk de folder of website voor de exacte dagen om deze plekken te bezoeken.

Bijzondere treinrit

De Monumentenmaand zal geopend worden met een bijzondere treinrit. Op woensdag 4 september (van 13.00 tot 16.00 uur) kunt u mee met een mooie rit met de Miljoenenlijn. De dieselloc en Schienenbus rijden van Kerkrade naar Simpelveld en Vetschau en terug.
Wilt u hieraan deelnemen? Dan kunt u zich hiervoor aanmelden (en vooraf betalen) bij HuB.Kerkrade. De kosten bedragen € 12 p.p. (voor de treinrit, koffie/thee en vlaai).

Samenwerking

De Bankgiro Loterij Open Monumentendag wordt jaarlijks georganiseerd in Kerkrade en Aken. De gemeente Kerkrade, Bibliotheek Kerkrade en de Volkshochschule Aachen hebben samen met Abdij Rolduc, de Watermillfoundation, de Botanische Tuin Kerkrade, Burg Rode, Schacht Nulland, Lambertuskerk, IVN en de Miljoenenlijn het gevarieerde programma van de Monumentenmaand samengesteld.