Pagina opties

Groter
RSS

Moeite met internet? Kom naar de HuB! (01-10-2020)

Ruim één vijfde deel van de inwoners van Kerkrade heeft één of meer beperkingen met horen, zien of mobiliteit. Daarom willen we toegankelijkheid binnen Kerkrade meer onder de aandacht brengen. Van 5 t/m 9 oktober is het de Week van de Toegankelijkheid. Dit jaar is het thema ‘digitale toegankelijkheid’.

Wat is digitale toegankelijkheid?

Digitale toegankelijkheid betekent dat iedereen, óók mensen met een beperking, volledig gebruik kunnen maken van websites en apps. Iedereen moet informatie die op websites of in apps te vinden is, kunnen lezen of beluisteren. Iedereen moet gebruik kunnen maken van diensten die via het internet aangeboden worden.

Tijdens de week van de toegankelijkheid is het gehele middenpad van HuB. Bibliotheek Kerkrade ingericht met boeken, tijdschriften en informatiemateriaal. Alles voor jong en oud , mensen die moeite hebben met lezen, schrijven, digitale vaardigheden, donorregistratie en DigiD. Als u dan binnenloopt kunt u ontdekken wat Bibliotheek Kerkrade voor u kan betekenen. Daarmee werken we samen aan een toegankelijk Kerkrade voor iedereen.

www.bibliotheekkerkrade.nl of bel: 045 76 30 520.