Pagina opties

Groter
RSS

Met ‘praatstoelen’ wil de gemeente mensen met elkaar in contact brengen (03-10-2020)

In de gemeente Kerkrade zijn veel mensen eenzaam. In de landelijke Week tegen Eenzaamheid (van 1 tot en met 8 oktober) wordt hier met diverse activiteiten aandacht aan besteed.

Om verbinding tussen inwoners te stimuleren is op 1 oktober het startschot gegeven voor het project ‘praatstoelen’.

Op een aantal prominente plekken in Kerkrade wil de gemeente in de komende jaren ‘praatstoelen’ gaan neerzetten. Iedereen die een praatje wil maken, kan op zo’n stoel gaan zitten en op deze manier een ander uitnodigen voor een gesprek.

Mét en vóór onze inwoners willen we deze ‘praatstoelen’ gaan opfleuren. Herkenbaar voor iedereen en met de bedoeling om inwoners op een laagdrempelige manier met elkaar in contact te brengen. Vanaf 1 oktober worden op diverse plekken in de stad, waaronder VAZOM, bibliotheek Kerkrade, de muziekschool, huisartsen en wijkpunten zakjes verspreid met daarin houten figuurtjes en de vraag aan onze inwoners om deze op eigen wijze te versieren. Alle vormen staan in het teken van ‘Kerkrade Muziekstad’.

Tot 1 november kunnen de bewerkte figuren worden ingeleverd bij de inleverpunten die vermeld staan op de begeleidende flyer in het zakje. Een kunstenaar zal de individuele kunstwerkjes daarna op een ‘praatstoel’ verwerken. Een eerste mooi versierd exemplaar zal op een later te bepalen tijdstip feestelijk onthuld worden.

Wethouder Jongen: “Samen werken we aan een stad waarin mensen naar elkaar omkijken en oprechte aandacht voor elkaar hebben.”

Het project ‘Praatstoelen’ is een initiatief vanuit de gemeente Kerkrade in samenwerking met Impuls, VAZOM (Vrije Academie Zuid Oostelijke Mijnstreek), Bibliotheek Kerkrade en SMK Muziek en Dansonderwijs. Het streven is om het project een aantal jaren structureel in te zetten.