Pagina opties

Groter
RSS

Met CantaRode komt korenwereld naar Kerkrade! (15-05-2019)

Wethouder Jo Schlangen (Cultuur) en voorzitter Peter Thomas verheugen zich op het internationaal koorfestival CantaRode dat van 30 mei tot 2 juni 2019 wordt gehouden. Topkoren uit alle delen van de wereld komen dan naar Kerkrade. “Met CantaRode maken we een dubbele slag; op cultureel vlak is het festival van het hoogste niveau, en tegelijkertijd zet CantaRode Kerkrade mede op de kaart”, aldus Jo Schlangen.
 


Calmus Ensemble opent

Het openingsconcert op donderdag 30 mei 2019 in Theater Kerkreade wordt verzorgd door een van de beroemdste vocaal ensembles van Duitsland, het Calmus Ensemble uit Leipzig. “We zijn hartstikke trots dat we hen naar Kerkrade hebben kunnen halen,” zegt voorzitter Peter Thomas van CantaRode. “Het is de eerste keer dat deze wereldberoemde groep in Nederland optreedt. Een primeur voor CantaRode.”


Vanuit alle delen van de wereld

In totaal nemen meer dan 500 zangers van 55 verschillende koren aan het festival deel. De zangkoren komen uit alle delen van de wereld: van Noorwegen tot de Filipijnen en van Brussel tot Moskou. “We merken dat CantaRode in de wereld van de koormuziek steeds bekender wordt,” zegt Peter Thomas. Kijk voor het hele programma www.cantarode.nl.

Tickets

Bestel tickets voor het concert van Calmus.

Foto-onderschrift: wethouder Jo Schlangen (Cultuur) verheugt zich samen met voorzitter Peter Thomas en artistiek leider Dion Ritten op CantaRode in Kerkrade.