Pagina opties

Groter
RSS

Meld u vandaag nog aan voor Burgernet (07-10-2020)

Logo Burgernet

Burgernet is een unieke samenwerking tussen burgers, gemeente en politie waarbij er gewerkt wordt aan de veiligheid in de buurt. Met iedere inwoner die zich aanmeldt wordt de buurt weer een stukje veiliger en leefbaarder. Met behulp van dit digitale en telefonische netwerk kunt u de politie helpen om verdachten van misdrijven op te sporen en vermiste personen terug te vinden. Daarnaast wordt burgernet ingezet bij diefstal of inbraak, doorrijden na een aanrijding en beroving.

Nu veel mensen thuiswerken, zijn er overdag meer ogen die de wijk veilig kunnen houden. Om deze reden nodigen wij u graag uit om deel te nemen aan burgernet.

Hoe werkt het?

Wanneer u besluit om deel te nemen aan burgernet ontvangt u ofwel een pushmelding vanuit de app of een spraak- of sms-bericht wanneer er iets gebeurt in uw omgeving. Daarin krijgt u het verzoek om naar een persoon of voertuig uit te kijken. Zodra u iets heeft gezien kunt u de meldkamer bellen. Dat doet u via het gratis Burgernetnummer 0800-0011 of in de app via "Bel met de politie" knop.

Na afloop van de actie krijgen deelnemers die hebben meegezocht een bericht met het resultaat van de actie.

Hoe kan ik me aanmelden ?

Burgernetacties worden verspreid via verschillende kanalen. U kunt kiezen voor de Burgernetapp, voor sms- of spraakberichten, voor Twitter en voor Facebook Messenger.

De app maakt, in tegenstelling tot de andere kanalen, gebruik van uw locatie. Op deze manier kan de app u ook een melding sturen wanneer u van huis bent en u zich bevindt op een locatie waar zojuist een burgernetactie is opgezet. U kunt de app downloaden via de App Store en Google Play.

Als u kiest voor sms- of spraakberichten krijgt u meldingen voor het gebied rond de postcode die u zelf instelt. U kunt meerdere adressen invoeren, bijvoorbeeld thuis en uw werk. Aanmelden voor sms- of spraakberichten kan via www.burgernet.nl

Als laatste kunt u ervoor kiezen om burgernet te volgen via sociale media. Op Twitter kunt u kiezen van welke provincie u de Burgernettweets wilt ontvangen. Via het Facebookaccount van Burgernet Nederland kunt u zich inschrijven voor een gebied naar keuze. U krijgt dan via Messenger de Burgernetacties voor dit gebied. Als u tips heeft tijdens een Burgernetactie, belt u 112.