Pagina opties

Groter
RSS

Meld je aan voor een nieuwe en positieve leefstijl (08-03-2019)

De gemeente Kerkrade start samen met Heton en de GGD Zuid-Limburg  een nieuw interventieprogramma voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar, namelijk Cool 2B Fit. Dit programma richt zich op leefstijlverandering van kinderen met overgewicht. Kinderen werken samen met hun ouders/ verzorgers aan een gezonde leefstijl. Tijdens het programma worden de deelnemers begeleid door een deskundig diĆ«tist, GZ-psycholoog, kinderfysiotherapeut en een sportinstructeur.

Binnenkort van start

Cool 2B Fit is een bewezen en succesvolle interventie waar in verschillende gemeentes in Nederland al een aantal jaren mee wordt gewerkt. In Kerkrade wil men op korte termijn starten met de eerste groep. Aanmelden kan via de website www.cool2bfit.nl
Hier is ook uitgebreide informatie terug te vinden.

Samen met ouders

Ouders spelen een belangrijke rol bij het programma. Samen met de ouders kiest het kind welke sport(vereniging) bij hem of haar past, worden er gesprekken gevoerd en afspraken over voeding, ondersteuning en beweging gemaakt. De kinderen worden gedurende 18 maanden gevolgd. De eerste zes maanden zijn de meest intensieve maanden. Voor kinderen met financieel minder draagkrachtige ouders zijn er mogelijkheden voor een financiƫle bijdrage voor bijvoorbeeld de contributie van een sportvereniging.