Pagina opties

Groter
RSS

Maak het oplichters niet te makkelijk (30-09-2020)

In de maand september heeft de gemeente Kerkrade  deelgenomen aan de landelijke campagne ‘Senioren en Veiligheid’. Ter afsluiting van de campagne heeft wethouder Jongen deze week aan mevrouw Debets het eerste zogenoemde ‘Tinkle Alarm’ overhandigd.

“Met name senioren worden steeds vaker slachtoffer van criminaliteit. Daarom vind ik het belangrijk  dat wij als gemeente onze inwoners attent maken op specifieke vormen van criminaliteit. Help elkaar en zorg dat u er niet intrapt! “ aldus wethouder Jongen.

Gedurende vier weken hebben we vier filmpjes online geplaatst rondom de thema’s  ‘Meekijken bij pinnen’, ‘Babbeltrucs’, ‘Hulpvraagfraude’ en ‘Phishing’.  Heeft u de filmpjes gezien? Geeft u de informatie dan vooral ook door aan uw naasten en help elkaar om onnodig slachtoffer te worden van criminaliteit. Mocht u onverhoopt toch de dupe zijn geworden, doe dan altijd aangifte.

Tinkle Alarm

Als dank voor deelname aan de campagne, heeft de gemeente vijftig gratis ‘Tinkle Alarms’ ontvangen. In de komende periode zullen ouderenadviseurs van Impuls deze ‘Tinkle Alarms’ gaan verspreiden onder de meest kwetsbare ouderen in onze gemeente.

‘Tinkle Alarms’ zijn belletjes, die aan een portemonnee, tas, of telefoon-mapje vast gemaakt kunnen worden. Ze rinkelen als iemand probeert iets weg te nemen en geven zo een waarschuwend geluid af.

Wilt u zelf ook graag een ‘Tinkle Alarm’ gaan gebruiken? U kunt ze vrij eenvoudig zelf maken. Ook zijn te koop via de website www.tinklealarm.nl

Meer weten over de campagne ‘Senioren en Veiligheid’ of op zoek naar tips? Kijk dan op de website: www.maakhetzeniettemakkelijk.nl