Pagina opties

Groter
RSS

Koninklijke Onderscheiding voor de heer Van Drunen (29-01-2021)

De heer Van Drunen krijgt zijn onderscheiding opgespeld door zijn vrouw. Burgemeester Dassen kijkt op afstand toe.

De heer L.M.M. (Bart) van Drunen ontving op 29 januari uit handen van mevrouw Petra Dassen-Housen, burgemeester van Kerkrade, een Koninklijke Onderscheiding vanwege zijn jarenlange inspanningen en buitengewone prestaties als trainer judo en jiujitsu en als ambassadeur van judo en jiujitsu in Limburg. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De uitreiking vond plaats op het thuisadres van de heer Van Drunen.

Vanaf de dag van oprichting van Judo- en Sportvereniging Banzai Simpelveld in 1978 is Bart van Drunen actief geweest als hoofdtrainer bij de vereniging.
Zijn no-nonsens manier van training geven heeft ontelbare keren geleid tot grote successen op regionaal, - nationaal, - en zelfs internationaal gebied.

Verschillende Nederlandse en Europese kampioenen zijn getraind door de heer Van Drunen. Dit jaar heeft hij de respectabele leeftijd van 83 jaar bereikt en zet hij een punt achter zijn jarenlange imposante judo- en jiujitsuloopbaan.

Gedurende de afgelopen 42 jaar heeft de heer Van Drunen op vrijwillige basis een bijzondere maatschappelijke invulling gegeven aan zijn functie als trainer. Zo heeft hij met veel plezier en toewijding clubkampioenschappen en toernooien georganiseerd en kinderen gecoacht en begeleid tijdens toernooien en officiƫle wedstrijden. Ook trad hij op als mentor en vraagbaak voor aspirant-trainers, begeleidde hij scholieren in het voortgezet onderwijs op het gebied van maatschappelijke stages, organiseerde hij naschoolse opvang voor de jeugdigen en verzorgde hij weerbaarheidstrainingen voor jongeren en dames.

De heer Van Drunen kan beschouwd worden als een boegbeeld van judo en jiujitsu in Limburg. Als ambassadeur fungeert hij al 42 jaar als sociale verbinder, zowel binnen als buiten de sport. Zo heeft hij een boek uitgegeven waarin hij zijn kennis deelt en heeft hij nationale en internationale stages verzorgd. Ook heeft de heer Van Drunen jarenlang clubleden die demonstraties verzorgen intensief begeleid, verzorgde hij documentatie en administratie ten aanzien van de promoties van collega-trainers en examinatoren en trad hij op als vraagbaak tijdens commissievergaderingen van de Nationale Gradencommissie Jiujitsu.