Pagina opties

Groter
RSS

Koninklijke Onderscheiding voor de heer Trags (03-06-2019)

De heer J. (Jo) Trags ontving op zaterdag 1 juni uit handen van de heer Jos Som, burgemeester van Kerkrade, een Koninklijke Onderscheiding. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De uitreiking vond plaats in de kerkzaal van de kerk St. Petrus-Maria ten Hemelopneming Chevremont te Kerkrade tijdens de viering van het honderdjarig bestaansfeest van het Kerkelijk Zangkoor St. Petrus Chevremont.

Sinds 1992 maakt de heer Trags onderdeel uit van het bestuur van het Kerkelijk Zangkoor St. Petrus Chevremont te Kerkrade. In de periode 1992-2006 vervulde hij de rol van penningmeester, sinds 2006 heeft hij de functie van voorzitter.

Vanaf 2003 is hij vrijwilliger bij de Parochie St. Petrus-Maria ten Hemelopneming in Kerkrade. De heer Trags is voorzitter van de werkgroep ‘Onderhoud en Beheer’, collectant en lid van het comité ‘Sjevemeter Kirchefès’. Dit comité zet zich in om mensen jaarlijks een gezellige middag aan te bieden.

Sinds 2011 is de heer Trags tevens vrijwilliger bij de KBO, afdeling Kerkrade. Hij zet zich in voor activiteiten en bezorgt het verenigingsmagazine en de afdelingsnieuwsbrief, die tien keer per jaar verschijnen. Ook is hij (mede)organisator van fiets- en wandeltochten.

In de periode 2015-2017 was hij daarnaast actief als vrijwilliger bij Hospice de Vlinderhof in Kerkrade. Ook is hij collectant voor het Reumafonds en de Hartstichting.