Pagina opties

Groter
RSS

Koninklijke Onderscheiding voor de heer Schreurs (26-04-2019)

De heer J.J.G. (Jack) Schreurs heeft op vrijdag 26 april een Koninklijke Onderscheiding ontvangen uit handen van de heer Jos Som, burgemeester van Kerkrade. Hij is benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau.

De uitreiking vond plaats tijdens een bijeenkomst van Stichting Bewonersplatform Kerkrade-West ter gelegenheid van het tienjarig voorzitterschap van de heer Schreurs van deze Stichting. De bijeenkomst werd gehouden in de winkel van de heer Schreurs, Schreurs Nederland Drukkerij aan de Graverstraat 68 in Kerkrade.

Van 1980 tot 2000 was de heer Schreurs verantwoordelijk voor het wijkblad van de Buurtraad Gracht. Daarnaast was hij van 2001 tot 2009 lid van bewonersplatform West en afgevaardigde in het wijkplatform. Hij heeft de nieuwspagina ontwikkeld die uiteindelijk is uitgegroeid tot de huidige website. Ook speelde hij een grote rol in verschillende bewonersacties.

Vanaf 2002 is de heer Schreurs actief als medewerker van de Centrale voor Ouderen Kerkrade. Hier verzorgt hij de inschrijvingen en is hij verantwoordelijk voor het innen van startgelden voor de lentewandeling, de culinaire wandeling, de carnavalsmiddagen en de kaarttoernooien.

Daarnaast is hij sinds 2009 voorzitter van de Stichting Bewonersplatform Kerkrade-West en maakt hij deel uit van de werkgroep Ontwikkeling Toerisme en Recreatie.

Sinds 2011 stelt de heer Schreurs het zeswekelijkse blad ‘Westernieuws’ samen. Dit blad is tevens door hem bedacht en ontwikkeld. Middels het blad worden de bewoners van Kerkrade-West geïnformeerd over alle activiteiten die in de komende maand plaatsvinden, tot op de dag van vandaag stelt de heer Schreurs het blad zelf samen.

Ook is hij sinds 2015 medewerker van een project van de Faculteit Béta Sciences and Technology van de Hogeschool Zuyd. Het betreft een studentenproject rond duurzame wijkvernieuwing en internationale ontwerpworkshops met betrekking tot revitalisatie van de openbare ruimte.