Pagina opties

Groter
RSS

Koningsdag 2020 wordt Woningsdag (21-04-2020)

Dit jaar vieren we de verjaardag van onze koning anders dan anders. We blijven allemaal zoveel mogelijk thuis en houden ons aan de maatregelen vanwege het Coronavirus.

Toch willen we samen een onvergetelijke dag beleven. Daarom kun je, vanaf woensdag 22 april 12.00 uur, jouw Koningsdag activiteit delen met Nederland op de website van Koningsdag thuis. Van zang en dans tot aan cabaret en quizzen. Zo vieren we dit jaar toch nog samen Koningsdag op maandag 27 april.

Speciaal voor kinderen

Ben je 12 jaar of jonger en wil je meedoen aan het schrijven en tekenen van een boek voor de koning? Doe dan nog snel mee! Schrijf (max 15 regels), teken of jouw verhaal of ervaring op over de Coronacrisis. Over de tijd dat je thuis moest zijn, hoorde over mensen die ziek waren, niet naar school mocht, papa of mama die thuis moest blijven of juist heel veel moest werken. Schrijf of teken iets moois en stuur dit op voor 22 april, maak er een foto van en stuur je verhaal op per mail naar vertelhetdekoning@oranjebond.nl of per post naar Kerkweg 11, 4424 NJ Wemeldinge. Zet vooral je naam, leeftijd en woonplaats erbij.

Programma Kerkrade

De Oranjevereniging Kerkrade roept de inwoners van Kerkrade op om, als teken van saamhorigheid, uitbundig te vlaggen tijdens Koningsdag 2020. Kinderen uit Kerkrade kunnen daarnaast ook hun verhalen, gedichten en tekeningen opsturen naar de diverse Verzorgingstehuizen in Kerkrade.

09:45 uur: Luiden van alle kerkklokken in heel Nederland.

10:00 uur: Samen met het Koninklijk Concertgebouw Orkest (radio-TV) het zingen van het Wilhelmus, thuis bij de voordeur of op het balkon. Indien u in het bezit bent van een instrument, kan dit uiteraard ook worden ingezet.

13:00 uur: Aanbieden van het “e-boek vertel het de Koning”.

16:00 uur: Op dit tijdstip brengen wij allen, thuis (bij de voordeur, op het balkon), een toast uit op onze Koning en op alle zieken, hulpbehoevenden, ouderen en eenzamen in onze samenleving.