Pagina opties

Groter
RSS

Kinderen eten Nationaal Schoolontbijt in Raadhuis (08-11-2019)

Op vrijdag 8 november 2019 aten 24 kinderen van Openbare Basisschool de Schatkist, samen met burgemeester Petra Dassen, een ontbijtje in het Raadhuis. Met het gezamenlijk Burgemeestersontbijt gaven zij zo het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij in heel Nederland ruim 500.000 kinderen samen gezond ontbijten. Dit jaar met het thema: Neem de tijd voor je ontbijt!

Burgemeester Dassen van de gemeente Kerkrade onderstreept hiermee, net als vele andere collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de leerlingen van groep 5 en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar.

Donatie aan Stichting Het Vergeten Kind

Aan het eind van het ontbijt betaalde de burgemeester symbolisch € 250,- voor haar ontbijtje met een donatie aan Stichting Het Vergeten Kind, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt.  Deze stichting zet zich in voor kinderen die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. Zodat deze kwetsbare kinderen weer rust en aandacht vinden en zich op hun toekomst kunnen richten. De donatie maakt het mogelijk dat meer kwetsbare kinderen een stem krijgen, zich kind kunnen voelen en volwaardig meedoen in onze maatschappij.

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 17e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Voedingscentrum is betrokken bij de samenstelling van het ontbijtpakket en de inhoud van het lesmateriaal. Daarnaast heeft het educatieve ontbijtevenement de steun van Jongeren Op Gezond Gewicht.