Pagina opties

Groter
RSS

Kerkrade leent € 4,5 miljoen voor verduurzaming woningen (15-04-2020)

In de periode 2013-2019 hebben inwoners van Kerkrade voor ruim € 4,5 miljoen geleend voor het verduurzamen van hun woning door gebruik te maken van de Provinciale Stimuleringslening Duurzaam Thuis. Door deze regeling kunnen leningen worden verstrekt aan particuliere woningeigenaren en huurders, om hen te stimuleren maatregelen te treffen om hun woning te verduurzamen en/of levensloopbestendig te maken. Denk hierbij onder andere aan zonnepanelen, zonneboilers, LED verlichting, warmtepompen en woningisolatie.

In Kerkrade zijn in de afgelopen 7 jaar 681 leningen verstrekt. De leningen worden voor het overgrote deel gebruikt voor de aanschaf van zonnepanelen. Kerkrade staat hierdoor op de 6e plaats van de 33 Limburgse gemeenten.

Wethouder Economische Zaken en Duurzaamheid Dion Schneider: “Goed om te zien dat de Kerkraadse burger zo actief is met het verduurzamen van hun woning. Dit zijn aansprekende cijfers naast de bijna 1000 burgers die zonnepanelen hebben aangeschaft via het gemeentelijk zonnepanelenproject (www.zonnepanelenprojectparkstad.nl). Daarnaast is er natuurlijk ook nog een grote groep mensen die de verduurzaming van hun woning betaalt met spaargeld. Dit kan u meer rendement opbrengen.”

In de Provincie Limburg zijn 14.608 leningen vertrekt met een totaalbedrag van € 115 miljoen. Er resteert nog € 119,1 miljoen. De leningen worden verstrekt en beheerd door de stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland (SVn). Zij toetsen ook of de aanvrager voldoende financiële draagkracht heeft. Kredietnemers tussen de 50-59 jaar maken het meeste gebruik van de regeling.

Nadere informatie over de Provinciale Stimuleringslening Duurzaam Thuis is te vinden via de  link www.limburg.nl/@1665/duurzaam-thuis