Pagina opties

Groter
RSS

Kerkrade hijst ‘Orange the World’ vlag op Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen (24-11-2020)

Gemeente Kerkrade sluit zich aan bij de internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen: Orange the World. Daarom wappert van 25 november tot en met 10 december de ‘Orange the World’ vlag aan het Raadhuis.

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen is 25 november door de Verenigde Naties benoemd als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen.
De Orange the World campagne, waar meer dan honderd landen aan meedoen, trapt af op deze dag en zal eindigen op 10 december. Dit zijn de '16 dagen van actie tegen geweld tegen vrouwen’. In Kerkrade laten we met de vlag aan het Raadhuis zien dat wij de strijd tegen geweld steunen.

Toename van geweld door coronacrisis

Het thema van de campagne in Nederland dit jaar is "Iedereen moet geweld kunnen melden, overal en altijd". Momenteel meldt slechts 10% van de vrouwen die met geweld te maken krijgt dit bij een instantie. Het is van belang om bewustwording te creëren voor dit probleem en om het taboe te doorbreken. Zeker in deze tijden van de coronacrisis, nu berichten van een toename van geweld achter de voordeur en cybergeweld binnenstromen vanuit de hele wereld.

Kijk op www.geweldtegenvrouwenmelden.nl voor meer informatie.

Melden van geweld

Heb je zelf te maken hebt met intimidatie of geweld? Of zie je dat iemand in je omgeving hiermee te maken heeft? Bel dan 0800-2000 om jezelf, of anderen te helpen.

#OrangetheWorldNL