Pagina opties

Groter
RSS

Jubileumeditie White Thursday wordt verplaatst (07-04-2020)

Door de maatregelen rondom het coronavirus gaat uiteraard ook het dance event White Thursday op Witte Donderdag 9 april 2020 helaas niet door.

In samenspraak met organisator Ramon Luckers van Music Dome wordt gezocht naar een nieuwe datum, in afwachting van verdere Coronamaatregelen. De redenen voor verplaatsing, in plaats van annulering, zijn meerledig. “Het event viert dit jaar zijn 10 jarig jubileum, de organisator is bereid het zonder meerkosten te verplaatsen én het betreft een event voor de doelgroep jeugd en jongeren,” aldus wethouder Tim Weijers (evenementen & stadsmarketing). De locatie blijft de Markt, die plek kreeg de voorkeur na een eerdere poll op Facebook. Wethouder Weijers: “Onze insteek is om White Thursday over een aantal maanden alsnog op een donderdag te laten plaatsvinden. We roepen dan iedereen op om zoveel mogelijk in het wit gekleed te komen, zodat we de naam van het evenement toch eer aan doen.”  


The Sugar Club Edition


Afgelopen jaar was al gekozen voor een open opzet met zoals gebruikelijk gratis toegang tot White Thursday. “Dit jaar is samen met Music Dome Kerkrade voor een format gekozen dat nog meer aansluit bij de doelgroep jeugd en jongeren. White Thursday kiest voor de aankleding en programmering van de Sugar Club en een stijlvolle podiumblikvanger op de Markt,” geeft organisator Ramon Luckers aan.  
 

Line-up

The Sugar Club is een concept dat drie keer per jaar in de Music Dome in Kerkrade wordt georganiseerd. Het is een formule die zich voornamelijk richt op een jongere doelgroep en hierdoor perfect aansluit op het evenement White Thursday en het evenementenbeleid van de gemeente Kerkrade. In de line-up staan Tisjeboy Jay & Fenomeno, Capital Candy, Tommy Rizzo, Stanley Stones en de KerkraadseDJ Riley geprogrammeerd.
 

Nieuwe datum

White Thursday, The Sugar Club Edition begint om 17.00 uur op de Kerkraadse Markt en eindigt om 22.00 uur en is gratis toegankelijk. De nieuwe datum van de White Thursday Party wordt bekend gemaakt zodra dit op grond van de Coronaregels mogelijk is.

In 2011 is de gemeente gestart met White Thursday in het kader van de toen lopende gemeentelijke campagne om het Glazen Huis van 3FM naar Kerkrade te halen. Het dance-event was zo’n succes dat besloten werd om het ook in de daarop volgende jaren te laten plaatsvinden.