Pagina opties

Groter
A A
RSS

Jubileum Schutterij Haanrade (22-01-2019)

Kruisboogschutterij Sint Hubertus Haanrade bestaat maar liefst 125 jaar. Ter gelegenheid van het 125-jarig bestaansfeest van de vereniging werd een jubileumbord onthuld.

Het jubileum zal groots gevierd worden in het weekend van 21 t/m 23 juni 2019. In dat weekend zal er op de schuttersweide in Haanrade een feesttent geplaatst worden.
Op vrijdagavond zal er een Limburgse Avond plaatsvinden met diverse bekende artiesten van Limburgse bodem. Op zaterdagmiddag zullen de Haanraadse schutters strijden om het koningschap tijdens het jaarlijkse koningsschieten. ‘s Avonds zal een feestavond plaatsvinden met de coverband Anderkovver.

Op zondag wordt een groot internationaal schutterstreffen georganiseerd waar diverse schutterijen en muziekverenigingen uit de gehele Euregio aan deelnemen. ’s Morgens zal er een eucharistieviering in de feesttent plaatsvinden en om 12.00 uur start een optocht met defilé. Aansluitend is er voldoende vertier in en rondom de feesttent met diverse schietwedstrijden op de schietlocatie.
Alle activiteiten in dit jubileumweekend zijn gratis toegankelijk.

Onder het toeziend oog van wethouder Jongen, de Haanraadse schutters, organisatiecomité en diverse Sjutsevrung werd onder tromgeroffel het jubileumjaar officieel ingeluid door de onthulling van het jubileumbord op de hoek Meuserstraat / Haanraderweg door burgemeester Jos Som, wethouder Leo Jongen en beschermheer Marcel Plum.