Pagina opties

Groter
RSS

In Verbinding met Kerkraadse bedrijven (21-01-2021)

‘Kerkrade in verbinding’, onder die noemer geven burgemeester en wethouders van de gemeente Kerkrade deze maand invulling aan momenten van contact met inwoners, ondernemers en verenigingen.

Ze doen dit als alternatief voor de traditionele nieuwjaarsreceptie die wegens corona niet kan doorgaan.

Wethouder Schneider, portefeuillehouder Economische Zaken, doet ook mee aan deze maand van verbinding. “Kerkrade in verbinding is voor mij echter niet alleen iets van de maand januari, maar van alle maanden van het jaar. In Kerkrade vinden we het bijvoorbeeld enorm belangrijk dat MKB’ers zich hier thuis voelen. En hoe kun je dit beter doen dan door met ze in verbinding te treden en vooral ook in verbinding te blijven”, aldus de wethouder. Wethouder Schneider heeft wekelijks contact met diverse Kerkraadse bedrijven. “Zeker in deze coronatijd vind ik dat er voldoende oog en oor moet zijn voor onze bedrijven en hun verhalen. En hoewel deze periode zonder twijfel een donkere periode is voor veel MKB’ers, merken we gelukkig nog altijd aanwas van nieuwe bedrijven in Kerkrade. Dat stemt me ondanks alles toch wel enigszins positief voor de toekomst”. 

Kerkrade in verbinding gaat niet alleen over verbinding tussen de gemeente en het bedrijfsleven, maar ook over verbinding van bijvoorbeeld MKB’ers onderling. Wethouder Schneider: “Voor en met elkaar ervaringen delen is iets waar de Kerkraadse bedrijvengemeenschap goed in is. Mooie praktijkvoorbeelden van het ene bedrijf werken stimulerend voor het andere bedrijf. Daar dragen we als gemeente graag ons steentje aan bij. Dit doen we onder andere door een magazine te ontwikkelen waarin Kerkraadse MKB’ers een podium krijgen om hún verhaal te vertellen. Dit magazine valt naar verwachting in maart bij onze MKB’ers en de inwoners van Kerkrade op de deurmat”.