Pagina opties

Groter
RSS

Historische pubquiz en erfgoedavond@HuB. in de Maand van de Geschiedenis (05-11-2019)

Op donderdag 31 oktober vond er een erfgoedavond plaats in HuB.Kerkrade, georganiseerd door de Historische Kring Kerkrade, gemeente Kerkrade en Bibliotheek Kerkrade. Deze avond vond plaats in het kader van de Maand van de Geschiedenis.

Tijdens de erfgoedavond zagen deelnemers een presentatie van Verhaal Lokaal ( een programma dat het mogelijk maakt via de ‘touch table’ lokale historie digitaal te presenteren)

In de aansluitende historische pubquiz werden 3 rondes gespeeld met vragen over Kerkrade en omgeving o.a. in de thema’s cultuur, oorlog, humor, personen, dialect, Kerkrade Onderweg.

Winnende team van de avond was team Rinkens bestaande uit Stella Rinkens, Wies Geilenkirchen, Ton Liekens, Liane Wetzelaer en Joost Wetzelaer.

Jo Schlangen (wethouder gemeente Kerkrade) en Ilse Verburgh (directeur-bestuurder van Bibliotheek Kerkrade) waren uiteraard ook van de partij.

Onderschrift foto: Team Rinkens was de winnaar van de pubquiz. Chris Kuikman, voorzitter van de Historische Kring, presenteerde de quiz.