Pagina opties

Groter
RSS

Historische Informatie Punt geopend! HIP@HuB (09-10-2019)

Op 8 oktober 2019 werd er in HuB. Bibliotheek een Historisch Informatie Punt (HIP) geopend. Tijdens het spreekuur van het HIP@HuB kun je je oriënteren op de geschiedenis van je eigen stad en streek. Je hebt er toegang tot oude foto’s van Kerkrade. Ook is er een collectie historische boeken aanwezig.

Wethouder Jo Schlangen (Cultuur) en Ilse Verburgh (directeur-bestuurder Bibliotheek Kerkrade e.o.) waren aanwezig bij de opening en nodigen iedereen uit om naar de spreekuren van het HIP te komen. Medewerkers van het gemeentearchief van de gemeente Kerkrade zullen op de dinsdagmiddagen in de oneven weken van 14.00 tot 16.00 uur aanwezig zijn om je vragen te beantwoorden en je te helpen bij je zoektocht.
Daarnaast zullen vrijwilligers van Verhaal Lokaal aanwezig zijn om je de digitale lokale verhalen over Kerkrade te laten zien.

Heb jij een bijzonder lokaal verhaal? Kun je ons helpen bij het verder invullen van de geschiedenis van Kerkrade? Kom dan ook naar HIP@HuB. Het eerstvolgende spreekuur vindt plaats op 22 oktober 2019 (14.00 – 16.00 uur) in HuB. Bibliotheek.