Pagina opties

Groter
RSS

Het ‘Sterrenteam’ van de Kapel Koningin van de Vrede (08-12-2020)

In Nederland zijn er bijna 7 miljoen mensen die zich inzetten als vrijwilliger. Ook in de gemeente Kerkrade zetten veel mensen zich dagelijks belangeloos in voor de gemeenschap. Daarom wordt ieder jaar door onze gemeente, in samenwerking met Impuls, een specifieke groep vrijwilligers in het zonnetje gezet. Dit jaar zijn dat de vrijwilligers van de Vredeskapel.

De Vredeskapel in de Hoofdstraat wordt beheerd door de stichting Koningin van de Vrede. Het team, bestaande uit acht vrijwilligers, waarborgt zowel de dagelijkse als de bijzondere gang van zaken in de kapel. Wethouder Leo Jongen (vrijwilligersbeleid): “De inzet van vrijwilligers is essentieel voor instellingen als deze. De verbondenheid van deze mensen koesteren wij en zijn we enorm dankbaar voor.”

In het kader van de opening van ‘Het Jaar van de Vrijwillige Inzet’ op 2 december heeft de wethouder de groep vrijwilligers verrast met een bloemetje. Het beeldje ‘Dank aan ons Sterrenteam’ werd door de wethouder overhandigd aan de heer Toon Janssen, coördinator van het team.