Pagina opties

Groter
RSS

Help mee aan de veiligheid in uw wijk (28-02-2020)

Wilt u ook meehelpen om de veiligheid in uw buurt te vergroten? Download dan de gratis app van Burgernet.

Burgernet is een uniek samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de gemeente. Kerkrade telt op dit moment 5.635 Burgernetdeelnemers. Dat is slechts 12,2 % van het inwoneraantal. 

Burgemeester Dassen laat weten het ook belangrijk te vinden dat inwoners zich aanmelden voor deze app: “Laten we samen zorgen voor een veilige woonomgeving. Deelname aan Burgernet is een kleine moeite maar heeft een groot effect”.

Hoe werkt het
Na een melding van bijvoorbeeld een inbraak of vermist kind wordt door de politie een Burgernetactie opgestart. Deelnemers krijgen een ingesproken bericht via de (mobiele) telefoon of een tekstbericht via SMS met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Dit kan gewoon vanuit uw eigen woning of plek waar u op dat moment bent. Mocht u iets opmerken dan kunt u contact opnemen met de politie. Zo bent u direct behulpzaam.

Voor meer informatie kunt u ook terecht op www.burgernet.nl