Pagina opties

Groter
A A

Grensoverschrijdend ontmoeten in kerstsferen (30-11-2018)

In Duitsland is het gebruikelijk dat het huis vanaf de 1e zondag van de Advent geheel in kerstsferen gehuld is. Het Eurode Business Center past zich al jaren aan deze goede gewoonte aan. Stichting Eurode 2000+ organiseerde op 28 november voor de basisschoolleerlingen van de St. Ursula en de Regenbogenschule een grensoverschrijdende ontmoeting.

Namens Openbaar Lichaam Eurode waren de heer Migenda, 1e Technische Beigeordnete (Herzogenrath), en wethouder Jo Schlangen (Kerkrade) aanwezig om de kinderen te helpen de zelfgemaakte versieringen in de kerstboom te hangen. Beide gemeenten willen het belang van grensoverschrijdend ontmoeten, studeren én werken benadrukken.

In Duitsland liggen fantastische kansen voor onze jongeren om een goede opleiding te volgen en een fijne baan te vinden. We moeten ze vanaf jonge leeftijd in staat stellen om over de grens te kijken en Euregionale vaardigheden te ontwikkelen. Kleine ontmoetingen, zoals deze in het EBC, staan aan de basis van grensoverschrijdend leven”, aldus wethouder Schlangen.

Zoals gebruikelijk ontbraken ook in het EBC de cadeautjes bij de kerstboom niet; alle kinderen kregen na afloop een kleine attentie uitgereikt.