Pagina opties

Groter
RSS

Gratis mondkapjes voor burgers met een klein inkomen (07-12-2020)

Vanaf 1 december is het in Nederland verplicht om een mondkapje te dragen. Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, dient iedereen boven de 13 jaar een niet-medisch mondmasker te dragen in alle publieke binnenruimten, stationsgebouwen en luchthavens.

De aanschaf van deze mondkapjes is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Mensen met een klein inkomen kunnen het geld soms niet missen.

“De veiligheid van onze inwoners mag nooit afhangen van de dikte van hun portemonnee”, aldus wethouder Wiermans (sociale zaken). “Daarbij mag het niet kunnen betalen van een mondkapje geen drempel vormen om niet meer naar bepaalde plekken te gaan, zoals de supermarkt of de voedselbank.”

Om deze redenen heeft de gemeente Kerkrade besloten om gratis enkele stoffen en wasbare mondkapjes te verstrekken aan inwoners met een kleinere portemonnee.

Voor wie zijn de mondkapjes bedoeld?
De volgende groepen zullen gratis enkele mondkapjes krijgen toegestuurd:

  • Burgers die op basis van de Participatiewet in 2020 een uitkering ontvangen of nog gaan ontvangen;
  • Burgers die in 2020 bijzondere bijstand hebben ontvangen of nog gaan ontvangen;
  • Burgers die op basis van de verordening Sociaal Culturele Activiteiten in 2020 een uitkering hebben ontvangen of nog gaan ontvangen;
  • Burgers die in 2020 de gemeentelijke bijdrage hebben ontvangen of gaan ontvangen ten gevolge van deelname aan de collectieve ziektekostenverzekering.

De gratis mondkapjes zullen deze week (week 50) worden verstuurd aan de eerder genoemde groepen.