Pagina opties

Groter
RSS

Gouden Erepenning voor de heer Etschenberg (17-12-2018)

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Kerkrade heeft besloten om de heer H.(Helmut) Etschenberg (71 jaar) de Gouden Erepenning van Kerkrade te verlenen vanwege zijn continue inspanningen om de grenzen te slechten en zijn bijzondere aandacht voor de positie van Kerkrade als verbindingsstad in Euregio.

De uitreiking vond plaats op 15 december in het Aachener Rathaus, Krönungssaal, op de Markt in Aken.

De heer Etschenberg heeft tijdens zijn werkzaamheden voor Kreis Aachen en in zijn functie als Städteregionsrat van de Städteregion Aachen altijd veel oog gehad voor de bijzondere positie die Kerkrade inneemt als poort van Duitsland naar Nederland. Om het belang van deze positie te benadrukken, organiseerde de heer Etschenberg meerdere Duitse evenementen in Kerkrade. Zoals de Närrischer Kreisempfang in de Rodahal en nieuwjaarsontvangsten van de  Städteregion in GaiaZOO en Abdij Rolduc.

In de Grensregio Charlemagne heeft de heer Etschenberg belangrijke dossiers aangewend waaronder de Avantinslijn en de elektrificatie van de spoorwegen. Daarnaast was hij mede-initiator van werkbezoeken van ministers en staatssecretarissen in Eurode.

Tijdens zijn loopbaan heeft hij altijd gezocht naar een gezamenlijke aanpak van problemen met een grensoverschrijdend karakter. Hij heeft zich ook met verve ingezet voor grensoverschrijdende initiatieven op het gebied van cultuur en jongeren.