Pagina opties

Groter
RSS

Gouden Erepenning gemeente Kerkrade voor Wim Steins (27-10-2020)

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Kerkrade heeft besloten om de Gouden Erepenning van de gemeente Kerkrade te verlenen aan de heer Wim Steins. De beeldend kunstenaar ontvangt de onderscheiding onder meer vanwege zijn uitzonderlijke verdiensten als zelfstandig beeldend kunstenaar.

De uitreiking vindt plaats op donderdag 29 oktober om 20.00 uur in HuB. Kerkrade.

Al 40 jaar is Wim Steins een uithangbord van de gemeente Kerkrade. In 1971 volgde Wim zijn passie voor beeldhouwen en begon aan de Stadsacademie voor toegepaste kunsten in Maastricht. Na afronding van de academie werkte hij vier jaar in verschillende ateliers in Duitsland en bij Gieterij Sijen. Sindsdien staat hij overal bekend als zelfstandig beeldend kunstenaar.

Het werk van Steins verwijst vaak naar de moderne beeldhouwkunst waarin menselijke waarden in vorm en beweging de discussie aanwakkeren. Typerend zijn de zware bronzen stieren, paardentorso's en naakten die vederlicht schijnen te dansen op sierlijke sokkels. Zijn werken zijn niet alleen in Nederland, maar overal ter wereld geplaatst (Duitsland, Italië, België, Frankrijk, privécollecties in Japan en USA).

Daarbij is Steins een cultuur ambassadeur van de gemeente Kerkrade. Hij is trots op het feit dat hij geboren en getogen is in Kerkrade, iets dat hij regelmatig uitdraagt. Hij leeft met passie in zijn wijk Bleijerheide, waar hij dan ook zijn atelier heeft staan.