Pagina opties

Groter
RSS

Goede eerste resultaten in aanpak ondermijning en overlast Bleijerheide-Nulland (23-10-2020)

Op 1 september zijn de gemeente Kerkrade, de politie en het OM samen gestart met een intensievere aanpak van ondermijning en overlast in Bleijerheide-Nulland.

Gedurende in totaal drie maanden wordt er extra politie en handhaving in gezamenlijke teams ingezet in de wijk. Na ruim een maand zien de gemeente, politie en justitie de eerste voorlopige resultaten; en die resultaten zijn positief.
 

Tussentijds meting toont goede voorlopige resultaten

Zo werden in september tien aanhoudingen verricht, werd negen keer een proces-verbaal opgemaakt en werden er zes jongeren naar Halt verwezen. Ook was er één voorgeleiding. Ten slotte zijn er 140 meldingen geregistreerd door politie en handhaving. Hierbij valt op dat de meeste meldingen te maken hebben met sociale overlast en verdovende middelen. Burgemeester Petra Dassen-Housen is tevreden met deze 1e meting. “Deze tussentijdse resultaten laten ons zien dat een gezamenlijke aanpak met politie, justitie en vooral met de inwoners van de wijk zelf de juiste aanpak is. Samen werken we zo aan een veiliger Bleijerheide-Nulland”.
 

Aanvalsplan Bleijerheide-Nulland

De aanpak vindt plaats in het kader van het Aanvalsplan Bleijerheide-Nulland. De aanpak van drugsoverlast, woonoverlast, jeugdoverlast, high impact crime (HIC’s) en verloedering zijn de voornaamste speerpunten van dit aanvalsplan.
 

Corona heeft impact, Bleijerheide-Nulland blijft echter prioriteit

De coronacrisis heeft zonder meer ook impact op Kerkrade en haar inwoners. Het landelijke toenemend aantal besmettingen en de strengere maatregelen vragen op dit moment de nodige aandacht en krijgen ook in Kerkrade onverdeelde aandacht. De aanpak in Bleijerheide-Nulland blijft de komende maanden echter prioriteit van gemeente, politie en justitie.

Tot nu toe konden bewoners in gesprek met de politie en de gemeente bij fysieke ‘pop-up’ informatiepunten. Als gevolg van de nieuwe coronamaatregelen wordt dit vanaf komende maand aangepast naar een digitaal wijkspreekuur. Bewoners van Bleijerheide-Nulland ontvangen binnenkort bericht wanneer deze spreekuren plaatsvinden en hoe ze zich hiervoor kunnen aanmelden.