Pagina opties

Groter
RSS

Goede Buren en Goed Gesprek: aanpak eenzaamheid (28-06-2019)

Op woensdag 26 juni 2019 vond in Kerkrade een speciale vertoning plaats van de  documentaire ‘Goede Buren’ met na afloop een Goed Gesprek over de aanpak van eenzaamheid in Kerkrade.

Goede Buren is een aangrijpende, hartverwarmende documentaire over ouder worden en eenzaamheid die een toegankelijk, realistisch en concreet handvat biedt om in gesprek te gaan over de aanpak van eenzaamheid.

De aanwezigen, professionals en betrokken inwoners, keken geïnteresseerd naar de film en namen betrokken deel aan het groepsgesprek. In dit ‘panel’ werden diverse mogelijkheden besproken om eenzaamheid tegen te gaan.

De gemeente Kerkrade blijft focussen op eenzaamheid onder Kerkraadse inwoners.  Eenzaamheid is vaak een stil verdriet, mensen lopen er niet mee te koop en je kunt aan de buitenkant niet zien, hoe iemand zich van binnen voelt. Om het probleem aan te pakken werkt de gemeente samen met Ouderenwelzijn van Impuls Kerkrade en met de MeanderGroep.

Lees meer op www.kerkrade.nl/eenzaamheid of neem voor meer informatie contact op met het Meldpunt Eenzaamheid via het telefoonnummer 045-54 56 351 of e-mailadres info@impulskerkrade.nl