Pagina opties

Groter
RSS

Gemeente Kerkrade hecht waarde aan goede en betaalbare zorg – collectieve zorgverzekering VGZ (15-10-2020)

Logo Kerkrade

De gemeente Kerkrade vindt de gezondheid van haar inwoners belangrijk. Daar hoort een goede zorgverzekering bij.

Om deze reden gaat de gemeente Kerkrade vanaf 1 januari 2021 naast het VGZ Zuid-Limburg uitgebreide pakket ook een VGZ Zuid-Limburg compact pakket aanbieden. “Inwoners van Kerkrade met een laag inkomen kunnen in 2021 nog meer profiteren van de voordelen van de collectieve VGZ Zuid-Limburg verzekering. De gemeente hecht waarde aan goede en betaalbare zorg voor alle Kerkradenaren. Daarom heeft de gemeente ook besloten de tegemoetkoming voor de zorgpremie in 2020 te verhogen van € 120 naar € 180 per jaar,” aldus wethouder Huub Wiermans (Sociale Zaken).

De voordelen van de VGZ Zuid-Limburg pakketten

De voordelen van het VGZ Zuid-Limburg uitgebreide pakket zijn onder andere het niet hoeven betalen van een eigen risico, korting op de premie, ruime vergoedingen voor brillen, lenzen, fysiotherapie en tandzorg en volledige vergoeding van de eigen bijdrage WMO.

Het VGZ Zuid-Limburg compact pakket is een gunstige zorgverzekering voor degenen die minder gebruik maken van (ziekenhuis)zorg. Anders dan het VGZ Zuid-Limburg uitgebreide pakket kent het compacte pakket wél een eigen risico, dat in gespreide termijnen betaald kan worden.

Voor wie?

De VGZ Zuid-Limburg pakketten zijn beschikbaar voor iedereen met een inkomen tot 150% van het sociale minimumloon. Voor alleenstaanden is dit een maximaal inkomen van Є 1.580,- (netto) per maand en voor (echt)paren van € 2.260 (netto) per maand.

Wilt u weten of hiervoor in aanmerking komt? Of meer informatie over deze zorgverzekering? Kijk op de website van VGZ of neem contact op met de gemeente Kerkrade.

Gezond leven