Pagina opties

Groter
RSS

Eerste kennismaking met ‘Baas van Morgen’ op 28 januari 2021 (27-01-2021)

Logo JINC

Wat gebeurt er als  kinderen voor één dag  de top van het Nederlandse bedrijfsleven overnemen?
Op 10 juni 2021 gaan wij als gemeente Kerkrade hier achter komen , want dan staat onze burgemeester haar stoel voor een dag af aan de ‘Baas van Morgen’. Een eerste digitale kennismaking tussen de beide ‘bazen’ staat gepland op donderdag 28 januari 2021.

JINC vindt dat ieder kind een eerlijke kans op de arbeidsmarkt verdient. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar is dat niet. Want wie opgroeit in een wijk met sociaal-economische achterstand heeft helaas nog altijd minder kans om het ver te schoppen op de arbeidsmarkt. Hoe slim hij of zij ook is.

Om deze ongelijkheid tegen te gaan, organiseert JINC een tiental projecten, waarvan ‘JINC Baas van Morgen’ het feestelijke hoogtepunt is. De gemeente  Kerkrade steunt dit initiatief en werkt graag mee aan dit project.

Op 10 juni 2021 zal onze burgemeester daarom voor één dag haar stoel afstaan aan een leerlinge van het VMBO Holz. Deze leerlinge, Jessie Hodge, zal die dag werken aan een concreet en echt vraagstuk binnen de gemeente rondom het thema ‘Gelijke kansen op de werkvloer’ en koppelt haar bevindingen hierover terug.

Burgemeester Dassen: “Ik verheug me erop deze ‘Baas van Morgen’ alvast digitaal te ontmoeten.  Ook in Kerkrade groeien veel kinderen op in wijken met een sociaal-economische achterstand. Ieder kind heeft talent en ieder kind moet kansen krijgen op de arbeidsmarkt. Graag wil ik op 10 juni  Jessie kennis laten maken met mijn werk als burgemeester. Ik ben benieuwd naar de frisse en ontwapenende eerlijkheid , een perspectief vanuit de jeugd, de nieuwe inzichten die dit jonge talent ons zal gaan geven rondom dit thema.”