Pagina opties

Groter
RSS

Eagle Simrax al 50 jaar succesvol in Kerkrade (24-06-2019)

Op zaterdag 22 juni jl. was wethouder Dion Schneider (Economische Zaken) te gast bij de viering van het 50-jarig jubileum van Eagle Simrax, gevestigd op bedrijventerrein Dentgenbach.

EKK Eagle Simrax is een dochteronderneming van het Japanse EKK Eagle Industry en is gespecialiseerd in het produceren van mechanische dichtingen voor de Europese automobielindustrie. Door de jaren heen is Eagle Simrax een aantal keer van eigenaar en naam gewisseld. Het begon allemaal 50 jaar geleden, toen opende het toenmalige Pionier-Laura haar deuren. De oprichting van het bedrijf was een initiatief van Laura N.V. en Fenner en Co Ltd. om de werkgelegenheid na de sluiting van de mijnen in de regio weer aan te wakkeren. Daarna vinden er diverse overnames en naamswijzigingen plaats van PL Automotive BV naar Simrax BV  en uiteindelijk vanaf 2009 naar Eagle Simrax BV.

Intussen is Eagle Simrax al 10 jaar onderdeel van EKK Eagle Industry. In deze periode is het bedrijf zowel in omzet als in omvang ruim verdubbeld. Tegenwoordig werken er ruim 170 medewerkers en vindt in de productiefaciliteit in Kerkrade zowel productie van componenten als assemblage van de eindproducten plaats. Op jaarbasis worden ruim 30 miljoen dichtingen geproduceerd voor de Europese automotive branche. “Je  kunt gerust zeggen dat in elke auto wel één onderdeeltje van Simrax zit”, aldus president Dennis van Well. Wethouder Schneider vult aan: “Hiermee sluit ook dit bedrijf weer uitstekend aan bij het profiel Made in Kerkrade.”  

Mede vanwege forse investeringen in nieuwe technieken en uitbreidingen van de productieprocessen, ziet de toekomst van het bedrijf er rooskleurig uit. Vanwege de groei zijn er diverse vacatures bij het bedrijf. Er zijn onder andere te weinig operators om de productie te kunnen opvoeren. Informatie over vacatures zijn te vinden op www.ekk-europe.com

Fotobijschrift: V.l.n.r. Dion Schneider (wethouder Economische Zaken) en Dennis van Well (president Eagle Simrax).