Pagina opties

Groter
RSS

Dodenherdenking en Bevrijdingsdag in Coronatijd (01-05-2020)

In verband met het Coronavirus zijn de activiteiten voor 4 en 5 mei aangepast. Er is een kleine ceremonie waarbij het vredes/herdenkingsvuur wordt ontstoken bij de Vredeskapel. Er zal een gedachte worden uitgesproken door burgemeester Dassen-Housen. 

Tevens is er een kranslegging door de burgemeesters van Kerkrade en Herzogenrath, Oranjeverenigingen Kerkrade en Herzogenrath en veteranen GOC Parkstad. Omdat er helaas geen toeschouwers bij kunnen zijn dit jaar, is de hele plechtigheid vanaf 19.30 uur live te volgen via YouTube. Uiteraard worden tijdens de plechtigheid de geldende regels van de overheid in verband met Corona in acht genomen.

De Oranjevereniging vraagt inwoners van Kerkrade en Herzogenrath om op 4 mei om 19.30 uur een kaarsje aan te steken en dit thuis op de vensterbanken te plaatsen. De vereniging herdenkt dan ook de slachtoffers van het Coronavirus. Na de twee minuten stilte zullen in Kerkrade en in Herzogenrath 10 minuten lang alle kerkklokken gaan luiden.

Vlag hijsen

De Oranjevereniging van Kerkrade roept inwoners op om op 4 mei en op 5 mei 2020 uitbundig te vlaggen. Dit als teken van saamhorigheid. Op 4 mei is het de bedoeling dat de Nederlandse vlag halfstok wordt gehangen. Op 5 mei mogen de vlaggen in top worden gehesen.