Pagina opties

Groter
RSS

CantaRode 2019 was groot succes! (19-06-2019)

De vijfde editie van CantaRode Internationaal Koorfestival was in het Hemelvaartsweekend een groot succes. “De vele concerten en optredens, het concours en de workshops konden op veel enthousiasme rekenen van zowel de zangers als het publiek”, aldus CantaRode-voorzitter Peter Thomas.

Optredens

Het festival begon donderdag 30 mei al direct goed met een fantastisch optreden van het Calmus Ensemble uit Leipzig. Het publiek in de volle theaterzaal in HuB Kerkrade genoot met volle teugen van het concert. Op vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni vond in diezelfde theaterzaal het concours plaats. Voor het publiek was het vooral genieten van de prachtige muziek van de negen topkoren uit alle delen van de wereld.

Concerten

Vrijdagavond vonden er vijf zeer geslaagde concerten plaats op diverse plekken in de regio, variërend van de klassieke harmoniezaal van Verviers en de historische bibliotheek van Klooster Wittem tot een parochiekerk in Landgraaf en plaatselijke gemeenschapshuizen in Schimmert en Schinveld. Overal reageerde het publiek even enthousiast.

Ontvangst

Na het concours werden delegaties van alle koren gastvrij ontvangen door het gemeentebestuur van Kerkrade. In het stadhuis gaven het kamerkoor uit Detmold en het Filipijnse koor Cantantes de Manila een miniconcert. Wethouder Jo Schlangen van Cultuur liet blijken trots te zijn dat zo’n festival in ‘zijn’ stad kan plaatsvinden. De spanning die tijdens het concours was opgebouwd kwam zaterdagavond tot een ontlading tijdens de zogeheten ‘singalong’, waarbij alle koren liedjes uit hun eigen land zongen. Dit ging langzaam over een gezellige samenzang met alle aanwezigen.

Prijsuitreiking

Het festival werd afgesloten met de bekendmaking van de resultaten van het concours. Daarbij kwam het kamerkoor van de muziekhogeschool uit het Duitse Detmold als beste uit de bus.

CantaRode 2021

De volgende editie van CantaRode is van 13 tot en met 16 mei 2021.

Foto-onderschrift: Dion Ritten (artistiek directeur CantaRode), Anne Kohler dirigente van het winnende kamerkoor uit Detmold, wethouder Jo Schlangen en voorzitter Peter Thomas van CantaRode