Pagina opties

Groter
RSS

Brug over de Worm tussen Kerkrade en Herzogenrath wordt gerenoveerd (01-07-2019)

De brug over de Worm in de Merksteinstraat is door zijn leeftijd toe aan een grote opknapbeurt. Hij is in 1976 gebouwd en ondertussen sterk verouderd.

Precies onder het midden van deze brug ligt de grens tussen Nederland en Duitsland, daarom wordt hij in gezamenlijke opdracht van de  StädteRegion Aachen en de gemeente Kerkrade de komende tijd intensief aangepakt en gerenoveerd. De kosten voor de reconstructie bedragen ongeveer € 1.400.000; deze worden gedeeld door de gemeente Kerkrade en de Städteregion Aachen.


“De Worm vormt op deze plek de natuurlijke grens tussen Nederland en Duitsland”, geeft wethouder Tim Weijers (Openbare Ruimte) aan. “De brug vormt daarom letterlijk een internationale verbinding tussen de twee Eurode-gemeenten. Vanuit beide kanten van de grens willen we die weer in ere herstellen.”

Gevolgen voor het verkeer

Op maandag 1 juli wordt gestart met de renovatie van de brug. De werkzaamheden concentreren zich vooral op de betonconstructie, de opleggingen en de voegovergangen.

Vanaf begin juli zullen er kleine verkeersbeperkingen gelden. Vanaf eind juli zal de hele brug afgesloten worden en zal er ter plekke een omleiding worden aangegeven.

De werkzaamheden zullen in totaal ongeveer vier maanden in beslag nemen, naar verwachting wordt de gerenoveerde brug eind oktober weer geopend voor het verkeer.

Foto Peter Krückels, StädteRegion Aachen