Pagina opties

Groter
RSS

Brug over de Worm tussen Kerkrade en Herzogenrath weer open na renovatie (23-06-2020)

burgemeester Dassen en anderen aanwezigen op brug

Sinds maandag 22 juni is de gerenoveerde brug over de Worm aan de Merksteinstraat weer volledig geopend voor verkeer.

Vanaf afgelopen zomer is de in 1976 gebouwde brug intensief aangepakt en gerenoveerd.
Precies in het midden van deze brug ligt de grens tussen Nederland en Duitsland. De werkzaamheden zijn daarom uitgevoerd in gezamenlijke opdracht van de StädteRegion Aachen en de gemeente Kerkrade, elk voor de helft eigenaar van de brug.

De werkzaamheden namen door ongunstige weersomstandigheden meer tijd in beslag dan gepland, waardoor de brug langer afgesloten is geweest dan voorzien. Inmiddels is het grensoverschrijdende project afgerond. Op maandag 22 juni is de brug officieel heropend door burgemeester Dassen-Housen, Dr. Grüttemeier, voorzitter van de StädteRegion Aachen en dhr. Migenda, vertegenwoordiger van de stad Herzogenrath.

Wethouder Tim Weijers (Openbare Ruimte) is zeer te spreken over de internationale samenwerking en het resultaat: “Door projecten als deze gezamenlijk op te pakken, brengen we mensen aan beide kanten van de grens samen. Deze brug vormt dan ook letterlijk en figuurlijk een internationale verbinding. Dankzij deze samenwerking kan het verkeer de komende tientallen jaren weer veilig de Worm oversteken.”

Grondig aangepakt

Na meer dan veertig jaar was de brug sterkt verouderd en toe aan een grote opknapbeurt. De werkzaamheden zijn voorbereid en uitgevoerd onder leiding van de StädteRegion Aachen in samenwerking met de grensgemeenten Kerkrade en Herzogenrath. De brug is hierbij grondig aangepakt. Zo zijn alle verouderde plekken in de betonconstructie verwijderd en vervangen, zijn er nieuwe opleggingen en voegovergangen geplaatst en heeft de brug een nieuwe, hogere, leuning gekregen. Ook is het wegdek compleet vernieuwd en is het gedeelte voor de fietsers verbreed.