Pagina opties

Groter
RSS

Bouwt u mee aan de nieuwe duurzame buurt in Bleijerheide? Kom dan wonen in SUPERLOCAL! (15-09-2020)

In het SUPERLOCAL-project in Bleijerheide worden zo veel mogelijk materialen van voormalige hoogbouwflats gebruikt voor de bouw van nieuwe woningen en de aanleg van de openbare ruimte. Er komen 130 nieuwe betaalbare huurwoningen, een gemeenschappelijke ruimte voor bewoners en omwonenden en een waterkringloop die regenwater opvangt en zuivert. SUPERLOCAL is een circulair bouwproject dat in het teken van duurzaamheid en bewonersparticipatie staat.

“Bijzonder aan deze wijk is dat de woningen gemaakt zijn van de materialen van de flats die hier tot kort geleden stonden. Voormalige bewoners en omwonenden denken actief mee over de plannen voor het gebied. In het project zijn nieuwe methodes bedacht en getest om materialen zoals beton, bakstenen en hout opnieuw te gebruiken voor de bouw van woningen en de aanleg van het openbare gebied (bijvoorbeeld voor de aanleg van paden). Ook wordt duurzaam omgegaan met water in deze nieuwe buurt”, aldus wethouder Tim Weijers (Openbare Ruimte/Ruimtelijke Ordening/Volkshuisvesting).

Voor het bijzondere SUPERLOCAL project zoekt partner HEEMwonen bijzondere bewoners. Voelt u zich aangesproken door de duurzame doelstellingen van het project en wilt u meedenken en meedoen om van deze nieuwe buurt een fijne plek om thuis te komen te maken? Dan zoeken wij u! U kunt uw interesse in een woning nu kenbaar maken via www.woneninsuperlocal.nl

Alle algemene info over het project SUPERLOCAL is te vinden op www.superlocal.eu

Logo's partners SUPERLOCAL