Pagina opties

Groter
RSS

Binnenkort nieuw op de Markt: Het Zoete Zusje (01-05-2019)

Komende zomer opent een nieuwe ijssalon zijn deuren in Kerkrade-Centrum. Het voormalig C&A-pand aan de Markt wordt binnen enkele maanden getransformeerd tot horecagelegenheid.

Op maandag 29 april werd het huurcontract van Markt 1a ondertekend door ondernemers Toussaint Claessens en Mirjam Schroeder. Wethouder Wiermans (Centrumontwikkeling) was hier ook bij aanwezig. “Met de komst van Het Zoete Zusje krijgt Kerkrade-Centrum er weer een mooie, nieuwe horecaonderneming bij en krijgt het voormalige C&A pand een geheel nieuwe uitstraling, ” aldus de wethouder.  

Het Zoete Zusje is niet alleen een ijssalon, maar ook een klassieke lunchroom met koude en warme dranken, heerlijke patisserie, Limburgse vlaai, pannenkoeken en wafels. Binnen is straks plaats voor  ongeveer 35 gasten, ook komt er een buitenterras.

Bovendien wordt er een kleine twist gegeven aan het horecaconcept van Het Zoete Zusje, legt Mirjam Schroeder uit: “Achterin de zaak wordt een retailwand geplaatst. Hier zullen onder andere de chocolade- en cadeauproducten uitgestald en verkocht worden die voorheen in de fabriekswinkel van Chocolate Company te koop waren.”

De functie van bedrijfsleidster zal vervuld worden door Ilona van der Meijden. Mirjam Schroeder is hier erg blij mee. “Ilona is al jarenlang een bekend gezicht in de Kerkraadse horeca, we zijn blij dat zij het gezicht wordt van Het Zoete Zusje.”