Pagina opties

Groter
RSS

Beleef samen de Euregionale Zwaailichtendag Kerkrade (07-02-2019)

Op zaterdag  13 april van 11.00 uur tot 17.00 uur presenteren o.a. defensie, politie, ambulance en brandweer uit binnen- en buitenland zich voor de vierde keer tijdens de grootste Euregionale Zwaailichtendag van de regio, in Kerkrade. Deze familiedag bij uitstek is er een die u niet wilt missen! Er zijn behalve de aanwezigheid van hulp- en aanverwante diensten namelijk  tal van unieke activiteiten voor alle leeftijden; livemuziek, workshops, meet & greet, bijzondere voertuigen, springkussens, een showkorps, politiekapel, foodtrucks, etc etc.

Burgemeester Jos Som (OOV): “Vorig jaar werd dit evenement bezocht door meer dan 10.000 bezoekers. Door het evenement plaats te laten vinden op de Markt, op het plein voor de Rodahal en in het Stadspark was de sfeer gezellig en was er genoeg ruimte voor alle bezoekers om alles te bekijken en te beleven. De organisatie is reeds geruime tijd druk doende om  u ook dit jaar weer te verrassen met een uniek programma.”

Samen genieten

Tijdens de Zwaailichtendag kan er niet alleen gekeken worden naar de grote voertuigen van de hulpdiensten maar zijn er ook tal van activiteiten, simulatoren en demonstraties waarvan de jonge deelnemers doorgaans flink onder de indruk zijn. Zo kunnen de (klein)kinderen terecht in HuB.Kerkrade voor een ontmoeting met Brandweerman SAM, bekend van de internationale tv-serie voor kinderen. Daarnaast verzorgt de Muziekkapel Vrijwillige Politie District Kerkrade om 12.00 uur op de Markt een concert en zorgt een brandweermannen orkest de gehele middag voor sfeer in het centrum. Tevens zijn er workshops, straatartiesten en andere activiteiten waardoor deze familiedag er een wordt met een gouden randje.

Luchtmacht

Na het einde van het dagprogramma gaat de Euregionale Zwaailichtendag in de avond nog door met een uniek concert in het theater van Kerkrade van het Orkest Koninklijke Luchtmacht met als titel Missions. Dit concert is een ware belevenis vanwege de combinatie van (actuele) muziek, waargebeurde verhalen, licht en spektakel op het podium. Kaarten kosten slechts € 17,50 en zijn verkrijgbaar bij de kassa van Parkstad Limburg Theaters of via www.plt.nl  

Nog in ontwikkeling


Achter de schermen wordt hard gewerkt aan een aantrekkelijk programma voor iedereen. Het evenement wordt dit jaar nog mooier en groter. Houd deze website in de gaten want de organisatie heeft een paar leuke verrassingen in petto!