Pagina opties

Groter
RSS

Basisschool St. Ursula wint duurzaamheidswedstrijd! (17-06-2019)

Groep 8 van de basisschool St. Ursula is vrijdag 7 juni de winnaar geworden van de zevende editie van het project ‘Kerkrade, jouw duurzame toekomst’.

Dit jaar was het erg spannend. De eindopdrachten die de scholen hadden uitgevoerd binnen het duurzaamheidseducatieproject waren allemaal bijzonder goed. Basisschool St. Ursula werd de winnaar omdat elk kind zijn eigen invulling aan de eindpresentatie had gegeven. Zo waren er filmpjes, liedjes, lapbooks, maquettes en presentaties gemaakt rondom het thema duurzaamheid. De diversiteit en kwaliteit was heel groot.

De Spoorzoeker werd tweede. Hier waren de diepgang en de creatieve ideeën opvallend. Bakstenen op zonne-energie, een wasmachine aangedreven door de wind en een duurzame auto zijn enkele voorbeelden.

De Steltloper werd derde. Zij hadden een heel praktisch idee, het besparen van papieren handdoekjes, op een hele goede manier uitgewerkt.

Uit handen van de juryvoorzitter wethouder duurzaamheid Dion Schneider van de gemeente Kerkrade kregen de winnaars respectievelijk cheques t.w.v. € 200,- € 150,-  en €100,- aangeboden. Deze mogen ze naar eigen inzicht besteden.

Gemeentelijke duurzaamheidslessen
Al 7 jaar op rij krijgen de kinderen van groep 7 en 8 van de basisscholen lessen over duurzaamheid aangeboden door de gemeente Kerkrade. Het programma is ontwikkeld en wordt geheel verzorgd door Continium. discovery center. Het programma is leerzaam en leuk en de scholen worden zoveel als mogelijk ontzorgd. Dit jaar deden weer tien basisscholen mee.

Duurzaam Kerkrade, dat is de titel die de gemeente Kerkrade gebruikt voor het promoten van duurzaamheid in de stad. De meeste mensen denken bij duurzaamheid aan het milieu, maar dat is zeker niet alles! En dat willen we de Kerkraadse mensen graag uitleggen. Het blijft echter niet bij promoten van duurzaamheid; het doel is dat onze inwoners in hun dagelijks leven rekening houden met duurzaamheid! Rond het thema voert de gemeente allerlei projecten uit en door middel van een special in het Stadsjournaal, artikelen, www.kerkrade.nl, sociale media en onze Duurzaamheidswagen informeren we de inwoners over deze projecten en geven we tips over duurzaamheid. Tevens laten we zien dat er al heel veel gebeurt op het gebied van duurzaamheid. Succesverhalen delen we graag! Dus als u als inwoner, ondernemer of organisatie leuke of inspirerende voorbeelden heeft, laat het ons weten.

Meer informatie algemeen of over de data en locaties van de duurzaamheidswagen op www.kerkrade.nl, via duurzaam@kerkrade.nl of tijdens kantooruren via telefoonnummer 14 045.