Pagina opties

Groter
RSS

Aandacht voor elkaar tijdens deze feestdagen (14-12-2020)

Wie had ooit kunnen denken dat 2020 zo’n vreemd jaar zou worden? Het was een jaar waarin we overdonderd zijn door het coronavirus. Het virus heeft ons allemaal enorm geraakt.

Sommige mensen hebben zelf corona gehad of meegemaakt hoe een kennis, vriend of familielid ziek is geworden. Sommige mensen hebben iemand verloren aan het virus. En sommige mensen zijn door deze onzichtbare vijand financieel in de problemen geraakt. Stuk voor stuk verdrietige gebeurtenissen die 2020 tot een moeilijk jaar hebben gemaakt.

Aandacht voor elkaar

Allemaal hebben we ervaren hoe de ‘normale’ dingen opeens niet meer zo normaal zijn. Even bij iemand op bezoek gaan of een dagje weg, het ging opeens niet zomaar meer. We hebben ook gevoeld dat we beperkt worden in onze vrijheid…Een vrijheid die altijd zo vanzelfsprekend leek.
Juist in dit moeilijke jaar is het extra belangrijk dat we aandacht hebben voor elkaar en dat we binnen de regels zoeken naar mogelijkheden om elkaar die aandacht te geven. Misschien door een telefoontje, een videogesprek of door het sturen van een kaartje.

Samen tegen eenzaamheid

De gemeente Kerkrade zet zich samen met veel andere organisaties in tegen eenzaamheid. Ze vormen de coalitie ‘Kerkrade samen tegen eenzaamheid’.
Ook deze feestdagen willen wij u  laten weten: u bent niet alleen, wij hebben aandacht voor u. Weet dat we aan u denken, ook al zijn we iets meer op afstand.
Deze maand sturen wij u daarom een brief om u een hart onder de riem te steken. Misschien heeft u hem zelfs al ontvangen. Een brief met twee kaartjes bijgevoegd, met de vraag deze kaartjes te sturen naar iemand die zich tijdens de feestdagen wellicht eenzaam voelt of net even dat extra beetje aandacht nodig heeft. 
Laten we samen tonen dat we in Kerkrade aandacht hebben voor elkaar…

Wij voor u, u voor een ander……Kirchroa voor elkaar!

Burgemeester en wethouders wensen u hele mooie kerstdagen en hopelijk voor eenieder een gezond 2021.

#AandachtVoorElkaar
#KirchroaVoorElkaar