Pagina opties

Groter
RSS

Nieuws

 • Veiligheidsmarkten in Kerkrade

  (24-09-2019)

  Tijdens de week van de veiligheid organiseert de gemeente Kerkrade samen met politie, woningcorporaties, slachtofferhulp en de brandweer in de verschillende wijken van de stad een veiligheidsmarkt genaamd Veilig Wonen.

 • Geslaagde bijeenkomst Platform duurzaamheid bouwkolom Kerkrade

  (23-09-2019)

  Woensdagavond 18 september was er weer een bijeenkomst van het Platform duurzaamheid bouwkolom Kerkrade. Het hoofdthema was:  een aardgasvrije gemeente Kerkrade en het verplichte warmteplan. In 2021 moet de gemeente een plan in de raad laten vaststellen waarin staat welke wijken voor 2030 van het aardgas af zijn en wat het alternatief is.

 • Aangepaste agenda raadsvergadering 25 september

  (20-09-2019)

  Op woensdag 25 september 2019 vindt de maandelijkse gemeenteraadsvergadering plaats in de raadzaal van het Raadhuis, Markt 1. Wilt u deze vergadering bijwonen, dan is dat uiteraard mogelijk.

 • Stadswandeling met gids op 28 september

  (18-09-2019)

  Op zaterdag 28 september 2019 vindt weer een stadswandeling met gids plaats in het centrum van Kerkrade.

 • D’r Joep straalt

  (18-09-2019)

  Het beeld van d’r Joep op de Markt is een niet meer weg te denken symbool van Kerkrade. De gemeente Kerkrade heeft onlangs lichtspots bij het beeld geplaatst zodat d’r Joep nu ook ‘s avonds kan stralen.

 • Week van de Alfabetisering in Kerkrade: taal is belangrijk

  (17-09-2019)

  In het kader van de Week van de Alfabetisering werden van 9 t/m 13 september in Kerkrade volop gezellige activiteiten georganiseerd die met taal te maken hadden.

 • Ontbijtsessie Cybercrime

  (16-09-2019)

  Het Expertisecentrum Cyberweerbaarheid en de gemeente Kerkrade organiseren op 28 oktober 2019 van 7.30 uur tot 9.30 uur in het Parkstad Limburg Stadion een ondernemersbijeenkomst met als thema Cybercrime.

 • Historische pubquiz en erfgoedavond in HuB. Kerkrade in de Maand van de Geschiedenis

  (11-09-2019)

  Op donderdag 31 oktober van 18.00 – 20.30 uur vindt er een erfgoedavond plaats in HuB.Kerkrade, georganiseerd door de Historische Kring Kerkrade, gemeente Kerkrade en Bibliotheek Kerkrade. Deze avond vindt plaats in het kader van de Maand van de Geschiedenis.

 • Open dag openbaar vervoer voor senioren

  (11-09-2019)

  Hoe gebruik ik een OV-chipkaart? Hoe kan ik reizen met bus en/of trein? Waar kan ik allemaal naartoe reizen? Heeft u dit soort vragen, dan bent u van harte welkom in Kerkrade!

 • Folders herdenking Tweede Wereldoorlog

  (10-09-2019)

  Wist u dat er twee gratis folders verkrijgbaar zijn over de Tweede Wereldoorlog en 75 jaar bevrijding? Beide folders zijn gratis verkrijgbaar bij het VVV Servicepunt (gevestigd in HuB. Kerkrade, Theaterplein 30).

 • Kerkraadse projecten genomineerd voor de Limburg Duurzaamheid Award

  (10-09-2019)

  Twee Kerkraadse projecten zijn genomineerd voor de Limburg Duurzaamheid Award 2019!

 • Nieuw: Viva la Vida Run Kerkrade!

  (10-09-2019)

  Op zaterdagmiddag 26 oktober 2019 presenteert Achilles Top een gloednieuw evenement in Kerkrade. Tussen 15 en 18 uur vindt dan in het centrum en richting GaiaZOO en Anstelvallei de Viva la Vida Run Kerkrade plaats. Hoofdonderdeel vormt de hardloopwedstrijd, die eerder bekend stond als de stadsloop. Naast hardlopen kan op het parcours ook gewandeld worden met een stop bij Brasserie Nieuw Ehrenstein. Het hart van het evenement vormt de markt met live muziek, horeca en gezelligheid.

   

 • Vacature Medewerker overheidscommunicatie (3 jaar 18 uur)

  (09-09-2019)

  Bij de afdeling Bestuur en Bedrijfsvoering van de gemeente Kerkrade, cluster rechtsbelangen en communicatie, is behoefte aan ondersteuning van het team communicatie door een medewerker overheidscommunicatie voor de duur van 3 jaar voor 18 uur per week.

 • Beleefnachten zorgen voor unieke beleving in Kerkrade

  (09-09-2019)

  Van 7 t/m 15 september strijkt de Ecocapsule neer in Kerkrade voor de speciale Beleefnachten die de gemeente organiseert in samenwerking met diverse toeristische partijen. Veertien gelukkige prijswinnaars krijgen de kans om Kerkrade eens heel anders te beleven: in een mobiele hotelkamer op unieke plekken. Deze bijzondere plekken zijn GaiaZOO, het landgoed van boer Lanckohr, de Botanische Tuin, Abdij Rolduc en Columbus earth center. ‘De gemeente Kerkrade verleidt toeristen graag tot een meerdaags verblijf in onze mooie stad. Daarbij willen we met name unieke overnachtingsmogelijkheden stimuleren. Het project Beleefnachten Kerkrade sluit hierbij naadloos aan’, aldus wethouder Tim Weijers (Toerisme & Marketing).

   

 • Houten voetgangersbruggen Anstelvallei tijdelijk niet toegankelijk

  (09-09-2019)

  Twee houten voetgangersbruggen ten zuiden van de Cranenweyer in de Anstelvallei zijn uit voorzorg tijdelijk niet toegankelijk.  

 • Monumentenmaand 2019 van start gegaan!

  (06-09-2019)

  Door middel van een bijzondere treinrit werd op woensdag 4 september de Monumentenmaand 2019 geopend.

 • Veel animo voor Levensbomenbos!

  (06-09-2019)

  Sinds afgelopen maandag was het mogelijk bomen voor het Levensbomenbos te adopteren. Er was zo veel animo dat alle levensbomen in een hoog tempo zijn uitverkocht! U kunt dus momenteel helaas geen bomen meer aankopen.

 • Als Kerkraadse ondernemer werkzaam in de bouw- of installatiesector?

  (03-09-2019)

  Kom naar de vierde gratis bijeenkomst van het Platform Duurzaamheid Bouwkolom Kerkrade op 18 september aanstaande. Het thema is: een aardgasvrije gemeente Kerkrade!

 • Vrijwilligerswerk, iets voor jou? Marc Steijvers

  (03-09-2019)

  In Nederland zetten veel mensen zich vrijwillig in voor hun medemens en  de maatschappij; ook in Kerkrade is menig vrijwilliger actief. Maar er zijn nog vele nieuwe vrijwilligers nodig! Ook iets voor jou? Doe je mee? 
  Lees deze keer het verhaal van Marc Steijvers van Toneelvereniging Frohsinn 1904.

 • Het Zoete Zusje op Markt Kerkrade officieel geopend

  (02-09-2019)

  Op 29 augustus vond de officiële opening plaats van Het Zoete Zusje op de Markt in Kerkrade. Wethouder Huub Wiermans (Centrumontwikkeling) en burgemeester Petra Dassen verrichtten samen de openingshandeling.

 • Opening Juf Cactus in Kerkrade-Centrum

  (02-09-2019)

  Op 31 augustus verrichtten wethouder Jo Schlangen en burgemeester Petra Dassen de opening van Juf Cactus aan de Sibeliuspassage in Kerkrade-Centrum. In de winkel van Juf Cactus vind je leuke hebbedingetjes en cadeautjes. Ook kun je er terecht voor het vieren van kinderfeestjes of een gezellige workshop voor volwassenen.

 • Week van de alfabetisering 2019

  (30-08-2019)

  DURF! het gesprek aan te gaan over laaggeletterdheid.

  Tijdens de Week van Alfabetisering van 9 t/m 15 september 2019 worden in Kerkrade verschillende gezellige activiteiten georganiseerd die met taal te maken hebben.

 • Controle van alle bedrijfspanden in Parkstad

  (30-08-2019)

  Gemeenten Heerlen en Kerkrade zijn gestart met de controle van alle bedrijfspanden. Loodsen, bedrijfsgebouwen, containers en winkels krijgen bezoek van speciale handhavers die controleren of de panden niet gebruikt worden door de illegale drugsindustrie. 

 • Beleef Kerkrade vernieuwd!

  (30-08-2019)

  “Kerkrade zit in een positieve flow na het gereedkomen van het stadscentrum. Dit is het moment om door te pakken. Willen we Kerkrade nog meer op de kaart zetten dan is het tijd voor nieuw elan, dat past bij het unieke karakter van Kerkrade,” concludeert wethouder Tim Weijers (Marketing). “Een stad met een spraakmakend verleden en een positieve blik richting de toekomst. Dat komt samen in de nieuwe uitstraling die ontwikkeld is om Beleef Kerkrade te positioneren. Beleef Kerkrade zal via een vernieuwde marketingcampagne verder uitgebreid worden.”

 • Enquête Fietsersbond

  (26-08-2019)

  De Fietsersbond organiseert ‘Fietsstad 2020’, een landelijke verkiezing waarbij fietsers gevraagd wordt naar hun ervaring met het fietsen in hun eigen stad.

 • Landelijke regeling subsidie energiebesparing eigen huis

  (26-08-2019)

  De landelijke regeling subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor eigenaar én bewoner weer wordt opengesteld. Om deze reden vervalt de gemeentelijke stimuleringsregeling isolatiemaatregelen woningen gemeente Kerkrade 2018.

 • Zes miljoenste bezoeker voor GaiaZOO

  (23-08-2019)

  Op donderdag 22 augustus mocht GaiaZOO haar zes miljoenste bezoeker ontvangen sinds de opening van de dierentuin. 

 • Wijzigingen parkeren Kerkrade-Centrum

  (22-08-2019)

  In de loop van deze week is er in het centrum van Kerkrade een aantal zaken veranderd op het gebied van parkeren. Het betreft praktische wijzigingen, aan de tarieven en voorwaarden is niets gewijzigd.  

 • Vijfde keer Kirchroa jeet plat

  (22-08-2019)

  Op 1 september barst het unieke festival ‘Kirchroa jeet plat’ los. Het festival richt zich op het (Kerkraads) dialect. Muzikanten en artiesten van heinde en verre zullen aanwezig zijn in het centrum van Kerkrade. In de café’s, restaurants, boekwinkels, in de HuB., uiteraard op en rond de Markt en zelfs in de Raadzaal van het gemeentehuis spelen zich nog veel meer dingen af. 

 • Naam eerste Integrale Kind Centrum Kerkrade onthuld

  (21-08-2019)

  Op de eerste schooldag na de zomervakantie, maandag 19 augustus, werd de naam van het eerste Integrale Kind Centrum van Kerkrade (in Eygelshoven) bekend gemaakt: IKC Droomhof!

 • Uitbreiding Levensbomenbos Kerkrade

  (19-08-2019)

  De gemeente Kerkrade heeft sinds november 2017 een Levensbomenbos waar inwoners ter gelegenheid van een bijzondere gebeurtenis een boom geplant hebben. Dit bos wordt eind dit jaar uitgebreid met 90 fruitbomen. “Inwoners van Kerkrade krijgen daarmee weer de gelegenheid om een boom te adopteren,” aldus wethouder Tim Weijers (openbare ruimte).

 • 'Beleefnachten' in Kerkrade

  (13-08-2019)

  In de week van 07 t/m 15 september zal de Eco Capsule neerstrijken in Kerkrade. De mobiele Eco Capsule maakt het mogelijk te overnachten op een bijzondere locatie. In Kerkrade kunnen gasten overnachten in de binnentuin van Abdij Rolduc, GaiaZOO, de Botanische Tuin, het Museumplein Limburg en op het landgoed van boer Lanckohr. 

 • Nieuwe groep Cool 2B Fit gaat starten in september 2019

  (12-08-2019)

  Begin dit jaar is Cool 2B Fit van start gegaan, een programma voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Cool 2B Fit richt zich op leefstijlverandering van kinderen met overgewicht.

 • Vrijwilligerswerk, iets voor jou? Hub Vanhommerig

  (07-08-2019)

  Zie jij het zitten? Je tijd nuttig besteden en andere mensen helpen? Maak kennis met de enthousiaste en sportieve vrijwilliger van één van de voetbalverenigingen van Kerkrade. Hub Vanhommerig zet zich in voor KVC Oranje in Bleijerheide.

 • Castle of Love Festival zoekt samenwerking op met Beleef Kerkrade!

  (06-08-2019)

  Castle Of Love Festival is voor de 14e jaar op rij terug in Kerkrade. Op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september 2019 is het middeleeuwse Kasteel Erenstein wederom het sfeervolle decor van het gezelligste dance-event van Limburg.

 • Monumentenmaand 2019 – Plekken van Plezier

  (05-08-2019)

  In september wordt de Monumentenmaand 2019 gevierd in Kerkrade en Aken. Doel van deze jaarlijkse maand is het toegankelijk maken van en behouden van bijzonder Nederlands cultureel erfgoed. Er is een aantrekkelijk grensoverschrijdend programma samengesteld, dit keer met het thema ‘Plekken van Plezier’.

 • Nieuw: Kerkrade Fashion Event!

  (31-07-2019)

  Drie Kerkraadse centrumondernemers presenteren bij de start van het najaarsseizoen 2019 een nieuw mode-evenement in Kerkrade.

 • Gewijzigd keuzemenu algemeen nummer gemeente

  (30-07-2019)

  Wanneer u de gemeente belt via het algemene nummer 14 045, is sinds deze week een nieuw keuzemenu te horen.

 • Zomerschool Kerkrade

  (29-07-2019)

  ‘We zijn veel mooier dan we denken dat we zijn’ was het motto van Zomerschool Kerkrade.

 • Vissen in nood door warmte, advies om momenteel niet te vissen

  (26-07-2019)

  Door de aanhoudende droogte beginnen wateren droog te vallen. Dit kan een gigantische impact op de visstand hebben. Daarnaast brengt dit warme weer ook andere risico’s met zich mee. Zo neemt de kans op botulisme, blauwalg en lage zuurstofgehalten toe. Deze zaken kunnen allemaal funest zijn voor de aanwezige vissen, met vissterfte tot gevolgd.

 • Reisdocumenten aanvragen Burgerplein

  (22-07-2019)

  Op vrijdag 2 augustus wordt de apparatuur van de reisdocumenten (paspoort en identiteitskaart) aan de balies bij het Burgerplein vervangen.

 • Let op bij hitte

  (22-07-2019)

  Er worden weer tropisch warme dagen voorspeld deze week. Donderdag kan de temperatuur zelfs oplopen tot 39°C.

 • Vrijwilligerswerk, iets voor jou? Kerkrade Hartveilig

  (17-07-2019)

  Zie jij het zitten? Je tijd nuttig besteden en andere mensen helpen?

 • Eerste Integrale Kind Centrum Kerkrade onthuld

  (15-07-2019)

  ​Op de eerste schooldag maandag 19 augustus wordt de naam van het eerste Integrale Kind Centrum (IKC) van Kerkrade in de wijk Eygelshoven bekend gemaakt.

 • Meepraten over windenergie in Parkstad-Zuid

  (10-07-2019)

  De samenwerkende gemeenten in Parkstad Limburg willen in 2040 energieneutraal zijn. En vanuit het Klimaatakkoord en de Regionale Energie Strategieën worden regio’s verplicht een bijdrage te leveren in het behalen van nationale doelstellingen. Onderdeel van de PALET-aanpak (Parkstad Limburg Energie Transitie) is om, naast inzet op energiebesparing, duurzame energie in de regio zelf op te wekken. Dan gaat het bijvoorbeeld over zonnepanelen en windturbines. De gemeenten Heerlen, Simpelveld en Kerkrade onderzoeken samen de mogelijkheden van windenergie in het gebied Parkstad-Zuid.  Inwoners in dit gebied krijgen een rol in deze zoektocht, waarbij het ook gaat over manieren waarop inwoners financieel kunnen profiteren van de turbines.

 • HuB.Kerkrade biedt ideale podium voor creativiteit en ontmoetingen

  (08-07-2019)

  Met een gezamenlijke druk op de knop lanceerden wethouders Jo Schlangen (Cultuur) en Huub Wiermans (Centrumontwikkeling) op dinsdag 2 juli de gloednieuwe website van HuB.Kerkrade. Ze deden dit in het bijzijn van een groep enthousiaste creatievelingen.

 • Nieuwe straatnaam bij GaiaZOO Kerkrade: Gaiaboulevard

  (05-07-2019)

  Kerkrade is een ‘boulevard’ rijker! De weg die naar GaiaZOO toe loopt, heeft de naam Gaiaboulevard gekregen.

 • Gemeente Kerkrade Waterklaar

  (01-07-2019)

  Eind mei is in de regio Parkstad de campagne Waterklaar van start gegaan. Met deze vierjarige campagne willen de acht gemeenten van Parkstad hun inwoners, bedrijven en organisaties waterbewust maken. Dit om wateroverlast als gevolg van klimaatverandering zoveel mogelijk te beperken.

  Het doel van de campagne Waterklaar is iedereen te stimuleren om de regenpijp af te koppelen van het riool zodat regenwater ten goede komt van de tuin en het grondwater. Daarvoor heeft ook de gemeente Kerkrade  subsidieregeling beschikbaar gesteld.

 • Brug over de Worm tussen Kerkrade en Herzogenrath wordt gerenoveerd

  (01-07-2019)

  De brug over de Worm in de Merksteinstraat is door zijn leeftijd toe aan een grote opknapbeurt. Hij is in 1976 gebouwd en ondertussen sterk verouderd.

 • Beleefbus Kerkrade in RTL4-programma Plezier en Passie

  (01-07-2019)

  Het RTL4-programma Plezier & Passie toont de mooiste plekken van Kerkrade.

 • Een groot feest!

  (01-07-2019)

  Met een afwisselende mix tussen pop en klassiek, geweldige gastartiesten en een enthousiast publiek wist Guido Dieteren samen met zijn orkest de Markt om te toveren tot een grote concertarena.

 • Opening Domino’s in Kerkrade

  (28-06-2019)

  Op 20 juni verrichtte wethouder Dion Schneider (Economische Zaken) de officiële opening van het nieuwe afhaalrestaurant Domino’s aan het Theaterplein in Kerkrade-Centrum. Hier kun je terecht voor een ruime keuze aan pizza’s en sandwiches, om zelf af te halen of om te laten bezorgen.

 • Goede Buren en Goed Gesprek: aanpak eenzaamheid

  (28-06-2019)

  Op woensdag 26 juni 2019 vond in Kerkrade een speciale vertoning plaats van de  documentaire ‘Goede Buren’ met na afloop een Goed Gesprek over de aanpak van eenzaamheid in Kerkrade.

 • Aftrap website wijkpunt ’t Westhoes

  (25-06-2019)

  Afgelopen week was de officiële lancering van de website www.westhoes.nl

 • Pilot Praktijkondersteuners huisartsen is een succes

  (25-06-2019)

  Eén jaar geleden is de gemeente Kerkrade samen met zeven van de twaalf Kerkraadse huisartsenpraktijken gestart met de tweejarige pilot ‘Praktijkondersteuners huisartsen GGZ Kind en Jeugd’ (POH Jeugd). Deze werkwijze bevordert de zorgkwaliteit en vermindert de kosten voor jeugdhulp, iets wat de gemeente Kerkrade van harte ondersteunt. Op basis van de positieve uitkomsten van de evaluatie van het eerste jaar, heeft de gemeente daarom besloten de pilot in 2019 voort te zetten.

 • Warm zomerweer

  (24-06-2019)

  Het is warm vandaag. En dat blijft de komende dagen zo. Voor veel mensen betekent dat genieten op het strand of terras. Voor anderen is het niet zo fijn en voor groepen kwetsbare mensen brengt het zelfs risico’s met zich mee.

 • Eagle Simrax al 50 jaar succesvol in Kerkrade

  (24-06-2019)

  Op zaterdag 22 juni jl. was wethouder Dion Schneider (Economische Zaken) te gast bij de viering van het 50-jarig jubileum van Eagle Simrax, gevestigd op bedrijventerrein Dentgenbach.

 • Opening Sjiek Boetiek in Orlandopassage Kerkrade

  (21-06-2019)

  Op 15 juni verrichtte wethouder Huub Wiermans (Centrumontwikkeling) de opening van Sjiek Boetiek in de Orlandopassage Kerkrade.

 • Vrijwilligerswerk, iets voor jou? Astrid Bertrand

  (21-06-2019)

  Zie jij het zitten? Je tijd nuttig besteden en andere mensen helpen? Bij de bibliotheek in HuB.Kerkrade zijn vele vrijwilligers actief. Eén van hen is Astrid Bertrand, zij vertelt over haar ervaringen

 • Wegens succes verlengd: Beleefbus Kerkrade gaat vierde seizoen in

  (20-06-2019)

  Ook deze zomer rijdt de Beleefbus weer langs de vele toeristische trekkers en bezienswaardigheden in Kerkrade. Van 3 juli tot en met 30 oktober 2019 kunnen bezoekers iedere woensdag en zondag de mooiste plekjes van de stad bewonderen tijdens de 2,5 uur durende rondrit mét gids. Toeristen en inwoners uit de regio worden geïnformeerd over het Kerkrade van vroeger en nu. Anekdotes, weetjes en persoonlijke verhalen maken de rit tot een beleving op zich.

 • Vragen over duurzaam verbouwen? Bezoek d’r Greeny

  (20-06-2019)

  Voor het derde jaar gaan onze gemeentelijke duurzaamheidsadviseurs op pad met duurzaamheidswagen ‘d’r Greeny’ om u te voorzien van advies over bijvoorbeeld isoleren, zonnepanelen, warmtepompen en subsidies. Ook kunt u terecht voor het lenen van energiemeters of het bekijken van diverse duurzame materialen zoals onder meer isolatiekorrels, driedubbel glas, zonnepanelen en ventilatieroosters.

 • Paffen Uitvaartverzorging geopend in Kerkrade Centrum

  (19-06-2019)

  Op 15 juni opende wethouder Huub Wiermans (wethouder Centrumontwikkeling) de nieuwe vestiging van Paffen Uitvaartverzorging aan de Kloosterraderstraat in Kerkrade. Dit is het derde uitvaartcentrum van ondernemerskoppel Michel Paffen en Sylvia de Bruijn.

 • Social sofa bij Burg Rode

  (19-06-2019)

  Op 2 juni jl. is op het voorplein bij Burg Rode in Herzogenrath een Social Sofa onthuld.

 • Opening gezond afhaalrestaurant LES in Kerkrade

  (19-06-2019)

  Op 14 juni opende wethouder Jo Schlangen het nieuwe restaurant ‘LES.’ aan de Verdipassage in Kerkrade-Centrum. Hier kan het publiek terecht voor een gevarieerd aanbod gezonde, voedzame maaltijden en drankjes.

 • CantaRode 2019 was groot succes!

  (19-06-2019)

  De vijfde editie van CantaRode Internationaal Koorfestival was in het Hemelvaartsweekend een groot succes. “De vele concerten en optredens, het concours en de workshops konden op veel enthousiasme rekenen van zowel de zangers als het publiek”, aldus CantaRode-voorzitter Peter Thomas.

 • Zon, muziek en gezelligheid

  (18-06-2019)

  Op zondag 16 juni werd in samenwerking met L1TV en Fletcher Hotel-Restaurant Kasteel Erenstein op binnenplaats van het kasteel Tieëkezinge Kirchroa georganiseerd.

 • Basisschool St. Ursula wint duurzaamheidswedstrijd!

  (17-06-2019)

  Groep 8 van de basisschool St. Ursula is vrijdag 7 juni de winnaar geworden van de zevende editie van het project ‘Kerkrade, jouw duurzame toekomst’.

 • D’r Vóttekletsjer siert nieuwe straatbeeld Eygelshoven

  (17-06-2019)

  Sinds zondag 16 juni wordt de rotonde Laurastraat/Kommerveldlaan in Eygelshoven opgefleurd door het vier meter hoge, kleurrijke kunstwerk D’r Vóttekletjser. Een mythisch figuur, half paard, half mens en een letterlijke uitwerking van het voor Eygelshoven historische begrip ‘Vóttekletsjere’. Het kunstwerk staat dan ook symbool voor de identiteit van de Eygelshovenaren.

 • Nieuw wijkpunt geopend: Sjevemethoes!

  (17-06-2019)

  Op zaterdag 15 juni 2019 werd het nieuwe wijkpunt in Chevremont. Onder grote belangstelling werd de nieuwe naam van het wijkpunt onthuld: Sjevemethoes. De bedenker van de nieuwe naam, Giel Roukens, knipte samen met verantwoordelijk wethouders Leo Jongen (Welzijn) en Tim Weijers (Vastgoed) het lint door om symbolisch het pand te openen.

 • Installatie burgemeester Dassen-Housen

  (13-06-2019)

  Petra Dassen-Housen is op 11 juni geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Kerkrade.

 • Buurtwandeling Kerkrade-West

  (13-06-2019)

  Op zondag 23 juni kan er weer gewandeld worden langs de mooiste plekjes van Kerkrade. Voor deze buurtwandeling staat een deel van wandelroute 5 uit de serie ‘Wandelen in Kerkrade’ op het programma.

 • Uw bedrijfsvervoer energiezuiniger maken?

  (12-06-2019)

  Al enkele jaren loopt in Kerkrade het project ‘Duurzaam Kerkrade’. Hier horen alle acties en projecten bij die Kerkrade uitvoert op het gebied van duurzaamheid. Denk hierbij aan het zonnepanelenproject Parkstad of de schaftkeet D’r Greeny die door Kerkrade gaat.

 • Inloopdagen voor mantelzorgers in de maand juni

  (11-06-2019)

  Het Steunpunt voor Mantelzorgers organiseert maandelijks in Parkstad en Schinnen inloopbijeenkomsten. Mantelzorgers en zorgvrijwilligers kunnen er onder het genot van een kopje koffie hun verhaal vertellen of juist de zorgen even van zich afzetten.

 • Monument d’r Vóttekletsjer krijgt kleur

  (11-06-2019)

  Scoutinggebouw ‘t Kompas in Eygelshoven deed van 3 tot en met 7 juni dienst als atelier. Kunstenares Miriam Vleugels legde hier de laatste hand aan het veelbesproken monument ‘D’r Vóttekletsjer’. De vier meter hoge kolos werd beschilderd in, onder andere, de kleuren van het wapen van Eygelshoven.

 • Succesvol Eurode wandelboekje opnieuw gratis verkrijgbaar

  (07-06-2019)

  Tijdens de Eurode raadsvergadering op 6 juni is de derde druk van de gratis brochure '11 Wandelingen in Eurode' gepresenteerd. Sinds de eerste uitgave in 2013 vindt dit boekje, met 11 schitterende routes door Herzogenrath en Kerkrade, gretig aftrek. Inmiddels zijn maar liefst 15.000 exemplaren verspreid onder wandelliefhebbers en toeristen. Omdat de voorraad op was, besloot het Openbaar Lichaam Eurode tot een herdruk van deze succesvolle brochure. Deze is vanaf nu weer gratis verkrijgbaar.

 • Colonia i Kirchroa voltreffer voor Kerkrade!

  (07-06-2019)

  Afgelopen Hemelvaartsweekend vond de eerste editie van Colonia i Kirchroa plaats. “Uit reacties van publiek, artiesten en op de social media blijkt dit nieuwe evenement een voltreffer voor onze stad”, aldus wethouder Tim Weijers (Evenementen & Marketing). “Het concept van Colonia i Kirchroa sluit naadloos aan op het nieuwe evenementenbeleid van Beleef Kerkrade, met kwaliteit, sfeer en beleving”.

 • Commissievergaderingen

  (06-06-2019)

  Binnenkort vinden er diverse commissievergaderingen plaats in het Raadhuis aan de Markt.

  • Commissie Algemene Zaken en Middelen
   Donderdag 13 juni 2019; 19.00 uur
   Locatie: raadzaal
   Commissiegriffier: mevrouw B. van der Wijst-Triepels, bereikbaar via het algemene telefoonnummer 14 045
    
  • Commissie Burgers en Samenleving
   Dinsdag 18 juni 2019; 19.00 uur
   Locatie: raadzaal
   Commissiegriffier: mevrouw B. Vermeersch-Dortants, bereikbaar via het algemene telefoonnummer 14 045
    
  • Commissie Grondgebied en Economische Zaken
   Woensdag 12 juni 2019; 19.00 uur
   Locatie: raadzaal
   Commissiegriffier: mevrouw B. Vermeersch-Dortants, bereikbaar via het algemene telefoonnummer 14 045

  Wilt u een commissievergadering bijwonen, dan is dat uiteraard mogelijk.

  De commissievergaderingen zijn ook live te volgen en achteraf terug te zien via de website www.kerkrade.nl onder Bestuurlijke informatie.

  Agenda’s

  De actuele agenda’s van de commissievergaderingen en vergaderstukken zijn online te vinden via www.kerkrade.nl onder Bestuurlijke informatie.

 • Openstaande vacatures gemeente Kerkrade

  (06-06-2019)

  Bij de afdeling Personeel, Organisatie en Informatiebeleid (POI) zijn wij op zoek naar een ervaren personeelsadviseur (36 uur per week) en een ervaren Adviseur arbo en personeelszorg (36 uur per week).

 • Zappa Hairstyling leukste kapsalon van Limburg

  (05-06-2019)

  Zappa Hairstyling uit Kerkrade is uitgeroepen bij de Hair X-perience tot de leukste kapsalon van Limburg. Op nationaal niveau werd tevens een 2e plek behaald.

 • In goede banen geleid

  (05-06-2019)

  Wethouder Huub Wiermans (Sociale Zaken & re-integratie), Koraal locatie Op de Bies en Calibris hebben recent met mevrouw Pieternella uit de gemeente Kerkrade een zogenaamde Beroeps Begeleidende Leerovereenkomst gesloten.

 • Goede Buren + Goed Gesprek

  (04-06-2019)

  Op woensdag 26 juni 2019 vindt in Kerkrade een speciale vertoning plaats van de documentaire ‘Goede Buren’ met na afloop een Goed Gesprek over de aanpak van eenzaamheid in Kerkrade. Goede Buren is een aangrijpende, hartverwarmende documentaire over ouder worden en eenzaamheid die een toegankelijk, realistisch en concreet handvat biedt om in gesprek te gaan over de aanpak van eenzaamheid.

 • Aftellen naar het concert van Guido!

  (04-06-2019)

  Guido’s Orchestra kondigt vanwege de grote belangstelling een extra concert aan voor zondag 30 juni op de Markt in Kerkrade. Zaterdag 29 juni en zondag 30 juni zal Guido`s Orchestra de Markt in Kerkrade opluisteren met zijn aanstekelijke muzikale programma, een afwisselende mix van pop en klassiek. Guido Dieteren tovert daartoe de Markt om in een feestelijke concertarena met rode lopers, gezellige terrasjes, sfeervolle verlichting, prachtige muziek en talent van eigen bodem.

 • Euroderaad

  (04-06-2019)

  Op 6 juni aanstaande om 18.00 uur, zal de openbare vergadering van de Algemene Raad van het Openbaar Lichaam Eurode (Euroderaad) plaatsvinden.
  De vergadering vindt plaats in het Eurode Business Center (EBC), Eurode-park 1 Kerkrade/Herzogenrath.

 • Tieëkezinge Kirchroa op 16 juni op Kasteel Erenstein

  (04-06-2019)

  In samenwerking met L1, Fletcher Hotel-Restaurant Kasteel Erenstein en de gemeente Kerkrade wordt ook dit jaar weer het Tieëkezinge Kirchroa georganiseerd. Op zondag 16 juni 2019 zingen bekende Limburgse artiesten liedjes samen met het publiek op de binnenplaats van de Hof van kasteel Erenstein. Zo zullen Thei en Marij, Fietsefreem, Lex Nelissen, Guido ( van de Schintaler ), Christel en Quinn (van W-dreej) en Dieter Koblenz hun opwachting maken. Bart Storcken en Roel van Wijk verzorgen de muzikale begeleiding en Henk Hover de presentatie.

 • Vrijwilligerswerk, iets voor jou?

  (03-06-2019)

  Zie jij het zitten? Je tijd nuttig besteden en andere mensen helpen?

  In Nederland zetten veel mensen zich vrijwillig in voor hun medemens en  de maatschappij; ook in Kerkrade is menig vrijwilliger actief.
  Maar er zijn nog vele nieuwe vrijwilligers nodig! Ook iets voor jou? Doe je mee?

 • Installatie burgemeester Petra Dassen-Housen

  (03-06-2019)

  Op dinsdag 11 juni wordt Petra Dassen-Housen (47 jaar), tijdens een bijzondere raadsvergadering in GaiaZOO, geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Kerkrade.

 • Koninklijke Onderscheiding voor de heer Trags

  (03-06-2019)

  De heer J. (Jo) Trags ontving op zaterdag 1 juni uit handen van de heer Jos Som, burgemeester van Kerkrade, een Koninklijke Onderscheiding. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

 • Hagen knippen in de gemeente Kerkrade

  (03-06-2019)

  In de maanden juni tot en met september worden in de gemeente Kerkrade op veel plaatsen hagen geknipt. De meeste hagen worden de eerste keer in juni geknipt en de tweede maal wordt dit werk vanaf eind augustus uitgevoerd.

 • Bed and Breakfast Broodhuis Kerkrade officieel geopend

  (29-05-2019)

  Onlangs verrichtte wethouder Tim Weijers de officiële opening van Bed & Breakfast Broodhuis Kerkrade van Margriet Bayense aan de Kokelestraat 81 in Bleijerheide. Margriet heeft enkele jaren hard gewerkt om het pand uit 1901 aan te passen aan de eisen van deze tijd:

 • Uitnodiging opening nieuw wijkpunt Chevremont

  (28-05-2019)

  Bij deze nodigen wij iedereen van harte uit om aanwezig te zijn bij de opening van het nieuwe wijkpunt in Chevremont. Deze vindt plaats op zaterdag 15 juni 2019, van 13.00 tot 15.30 uur.

 • Nieuwe camperplaatsen bij Kasteel Erenstein in Kerkrade

  (21-05-2019)

  De gemeente Kerkrade start op korte termijn met de inrichting van vijf camperplaatsen op de parkeerplaats bij Kasteel Erenstein. Het betreft een pilot van één jaar. De camperplaatsen zullen voor de start van het zomerseizoen gereed zijn.

 • Vriendschapspin Euriade voor Tim Weijers!

  (21-05-2019)

  Wethouder en locoburgemeester Tim Weijers ontving onlangs uit handen van de Stichting Euriade de zogenaamde Vriendschapspin. Bestuurder Werner Janssen van Euriade roemt de inzet van Weijers rondom de activiteiten van de stichting. De toekenning van de Vriendschapspin is een blijk van waardering vanuit Euriade richting de wethouder vanwege zijn inzet, betrokkenheid en promotie van Euriade.

 • Wijziging Kerncijfers 2018

  (20-05-2019)

  In het Stadsjournaal van 10 april 2019 is een bericht over de folder ‘Kerncijfers 2018’ verschenen. Helaas is per ongeluk een hinderlijke fout in deze folder geslopen, waardoor de folder opnieuw gedrukt is.

 • Communicatie Veiligheidsregio Zuid-Limburg op gemeentelijke website

  (20-05-2019)  Als Kerkrade maken we deel uit van Veiligheidsregio Zuid-Limburg. De veiligheidsregio is erop gericht om inwoners van Zuid-Limburg beter te beschermen tegen (gezondheids)risico's, rampen en crises. Dat doet de veiligheidsregio samen met alle gemeenten in Zuid-Limburg, Brandweer, Politie, de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR, onderdeel van GGD Zuid Limburg) en andere partners. Samen zorgen zij ervoor dat bij een ramp of crisis zo effectief mogelijk wordt opgetreden.

 • Gouden Erepenning voor Janshen-Hahnraths Group B.V.

  (20-05-2019)

  Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Kerkrade heeft besloten om Janshen-Hahnraths Group B.V. de Gouden Erepenning van de gemeente Kerkrade te verlenen.

 • Kerkrade en ProRail samen aan de slag met onbeveiligde spoorwegovergangen

  (17-05-2019)

  De gemeente Kerkrade en ProRail gaan samen aan de slag met de twee onbeveiligde spoorwegovergangen in Kerkrade, die allebei liggen aan het traject Landgraaf – Eygelshoven/Markt – Herzogenrath. Het gaat om de overweg aan de Torenstraat in Eygelshoven richting het Schouffertbos en die aan de Meuserstraat in Haanrade richting het Wormdal.

 • Felicitaties voor 105-jarige mevrouw Sommer

  (17-05-2019)

  Mevrouw Cornelia Sommer werd 105 jaar op 13 mei 2019.

 • Nieuw WML-watertappunt in Eygelshoven

  (16-05-2019)

  Kerkrade heeft er een nieuw WML-watertappunt bij. Locatie van deze watertap is het vernieuwde Burgemeester Dohmenplein in Eygelshoven.
  De ingebruikname vond plaats op dinsdag 7 mei in het bijzijn van wethouders Jo Schlangen en Tim Weijers.

 • Kinderen bepalen onderwijsagenda Kerkrade

  (16-05-2019)

  Kinderen die meevergaderen met de gemeente. Het gebeurde eerder al in Landgraaf en Brunssum en nu was het de beurt aan basisschoolleerlingen in Kerkrade. Op woensdag 15 mei lieten zij hun stem gelden tijdens een speciale Kinderraadvergadering in ’t Westhoes, een gezamenlijk initiatief van gemeente Kerkrade, MOVARE, Impuls en Kinder Opvang Parkstad.

 • Overzicht declaratiekosten college 2018

  (15-05-2019)

  Het college hecht waarde aan transparantie. Om deze reden plaatsen wij een overzicht van de declaratiekosten van het college van het jaar 2018.

 • Met CantaRode komt korenwereld naar Kerkrade!

  (15-05-2019)

  Wethouder Jo Schlangen (Cultuur) en voorzitter Peter Thomas verheugen zich op het internationaal koorfestival CantaRode dat van 30 mei tot 2 juni 2019 wordt gehouden. Topkoren uit alle delen van de wereld komen dan naar Kerkrade. “Met CantaRode maken we een dubbele slag; op cultureel vlak is het festival van het hoogste niveau, en tegelijkertijd zet CantaRode Kerkrade mede op de kaart”, aldus Jo Schlangen.
   

 • Samenwerking Landgraaf-Kerkrade-HEEMwonen bij uitvoering woonbeleid

  (09-05-2019)

  De gemeenten Landgraaf en Kerkrade en woningcorporatie HEEMwonen slaan de handen ineen om samen invulling te geven aan de uitvoering van het regionale woonbeleid. Landgraaf wil, in samenwerking met HEEMwonen, een aantal locaties in kernen en oude historische linten herontwikkelen. Hiermee geeft Landgraaf een impuls aan het motto ‘de juiste woning op de juiste plek’. In dit kader draagt de gemeente Kerkrade 40 ‘woningbouwcontingenten’ over aan de gemeente Landgraaf.

 • Kent u iemand die een lintje verdient?

  (08-05-2019)

  Verdient iemand volgens u een lintje? Aanvragen duurt best lang. Wilt u de uitreiking bij de lintjesregen laten plaatsvinden (Koningsdag)? Dien uw aanvraag dan in vóór 1 juli.

 • Verkiezingen voor het Europees Parlement 2019

  (06-05-2019)

  De verkiezing van de leden van het Europees Parlement wordt eens in de 5 jaar gehouden. De verkiezing voor de Nederlandse leden van het Europees parlement vindt plaats op 23 mei 2019.

 • Nieuwe wandel- en fietsbrochure 'Langs oorlogssporen in Kerkrade'

  (06-05-2019)

  ​Gisteren ontving burgemeester Jos Som de eerste uitgave van de wandel- en fietsbrochure 'Langs oorlogssporen in Kerkrade' uit handen van Anya Niewierra, directeur VVV Zuid-Limburg. De vierentwintig pagina's tellende Nederlands- en Duitstalige brochure bevat twee routes die speciaal gericht zijn op het oorlogsverleden van de stad. De brochure is tot stand gekomen via een nauwe samenwerking tussen gemeente Kerkrade, Oranjevereniging Kerkrade en VVV Zuid-Limburg.

 • Vrijwilligerswerk, iets voor jou? John Oostindie

  (03-05-2019)

  Zie jij het zitten? Je tijd nuttig besteden en andere mensen helpen?

  In Nederland zetten veel mensen zich vrijwillig in voor hun medemens en  de maatschappij; ook in Kerkrade is menig vrijwilliger actief.
  Maar er zijn nog vele nieuwe vrijwilligers nodig! Ook iets voor jou? Doe je mee?

 • Dodenherdenking 2019

  (02-05-2019)

  Op zaterdag 4 mei vindt de jaarlijkse Dodenherdenking plaats.

 • Bouw drie circulaire proefwoningen SUPERLOCAL van start!

  (02-05-2019)

  Op donderdag 9 mei aanstaande vindt er in Bleijerheide, Kerkrade, een speciale mijlpaal plaats in het kader van het project SUPERLOCAL-Super Circular Estate. Met het uithijsen van volledige appartementen uit een hoogbouwflat gaat dan de bouw van drie circulaire proefwoningen officieel van start. Een uniek moment. De proefwoningen worden gefinancierd met een Europese UIA-subsidie voor innovatieve stedelijke ontwikkeling (Urban Innovative Actions). Ze krijgen de naam Feniks-3, in het Engels Phoenix-3.

 • Binnenkort nieuw op de Markt: Het Zoete Zusje

  (01-05-2019)

  Komende zomer opent een nieuwe ijssalon zijn deuren in Kerkrade-Centrum. Het voormalig C&A-pand aan de Markt wordt binnen enkele maanden getransformeerd tot horecagelegenheid.

 • Beleef hartje Kerkrade met de nieuwe stadswandeling en rondleiding

  (30-04-2019)

  Kerkrade heeft twee nieuwe manieren om het stadshart te beleven: de brochure Stadswandeling Kerkrade én een rondleiding met gids. Beide geven het publiek de kans om op een andere wijze kennis te maken met het veelzijdige centrum van de stad.

 • Kerkrade herdenkt en viert de vrijheid

  (30-04-2019)

  De gemeente Kerkrade organiseert in 2019 veel festiviteiten omtrent de Tweede Wereldoorlog en de viering van de vrijheid. In nauwe samenwerking met onder meer de Oranjevereniging Kerkrade en VVV Zuid-Limburg is een gevarieerd programma opgesteld.

 • Mooie resultaten samenwerking Guido Dieteren en gemeente Kerkrade

  (29-04-2019)

  Ook dit jaar zal The Maestro Guido Dieteren en zijn European Pop Orchestra een grootschalig TV opname concert geven. Op 29 juni 2019 staat de Markt in Kerkrade tot zijn beschikking. Achter de schermen wordt gewerkt aan een fantastisch programma waarbij bekeken wordt naar de mogelijkheden van een meerdaags programma voor diverse doelgroepen.

 • Koninklijke Onderscheiding voor de heer Schreurs

  (26-04-2019)

  De heer J.J.G. (Jack) Schreurs heeft op vrijdag 26 april een Koninklijke Onderscheiding ontvangen uit handen van de heer Jos Som, burgemeester van Kerkrade. Hij is benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau.

 • Lintjesregen Kerkrade 2019

  (26-04-2019)

  Ter gelegenheid van Koningsdag zijn op vrijdag 26 april in Kerkrade zeven inwoners gedecoreerd.

 • Weet u een mooie naam voor het nieuwe wijkpunt in Chevremont?

  (25-04-2019)

  Binnenkort wordt het nieuwe wijkpunt in Chevremont in gebruik genomen. De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de verbouwing en inrichting van de voormalige protestantse kerk en kosterwoning aan de Pieterstraat. Dit pand staat tot nu toe bekend onder de naam P3.

 • Herdenkingskruis oorlogsslachtoffers Kerkrade

  (25-04-2019)

  Op de website van Oorlogsmonumenten is het herdenkingskruis op de Keverberg in Simpelveld toegevoegd.

 • Vrijwilligersbijeenkomst Kerkrade Hartveilig

  (24-04-2019)

  Tijdens een speciale bijeenkomst voor vrijwilligers voor het project Kerkrade Hartveilig ontvingen de deelnemers een paraplu als dank voor hun inzet. Wethouder Leo Jongen (Volksgezondheid): “Dank aan al deze vrijwilligers die zich inzetten voor de inwoners van Kerkrade!”. Tijdens de bijeenkomst bespraken twee gastsprekers de volgende thema’s: ‘zorg voor de nazorg reanimeren’ en het alarmeringssysteem van hartslagnu.nl

 • Nieuw wijkpunt in Chevremont

  (15-04-2019)

  Maandag 6 mei 2019 is de datum dat P3 van start gaat als nieuw wijkpunt in Chevremont. De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de verbouwing en inrichting van de voormalige protestantse kerk en kosterwoning aan de Sint Pieterstraat.

 • Zwaailichtendag groot succes!

  (15-04-2019)

  Afgelopen zaterdag vond de grootste Euregionale Zwaailichtendag ooit plaats in Kerkrade.

 • Opening Gamecave

  (12-04-2019)

  Sinds zaterdag 6 april jl. mag iedereen gebruik maken van de Gamecave in HuB.Bibliotheek Kerkrade. Een plek waar bezoekers gebruik kunnen maken van spelcomputers en computers en dit alles kunnen bekijken vanaf een groot scherm.

 • Feestelijke ontvangst Bevrijdingsvuur

  (10-04-2019)

  Ook dit jaar zal op 5 mei het Bevrijdingsvuur, dat door een groep Kerkraadse atleten in Wageningen wordt opgehaald, feestelijk ontvangen worden op de Markt in Kerkrade. Voorafgaand aan de ontvangst organiseert De Stichting voorheen Oranjevereniging Kerkrade  in samenwerking met de gemeente Kerkrade verschillende activiteiten in het centrum van Kerkrade.

 • Controle hondenbelasting van start

  (09-04-2019)

  Vanaf half april 2019 gaan controleurs in de gemeente Kerkrade huis aan huis controleren op het bezit van honden. Dit gebeurt ieder jaar. Deze controles worden uitgevoerd door BsGW. De controleurs bellen bij inwoners van de gemeente aan om het hondenbezit te inventariseren. Deze controleurs kunnen zich legitimeren, vraag daarnaar!

 • Kerncijfers 2018

  (08-04-2019)

  De recente ontwikkelingen op het terrein van bevolking, woonruimte, economie, onderwijs en sociale zekerheid in gemeente Kerkrade worden in de folder Kerncijfers 2018 gekenschetst. De vermelde cijfers over het jaar 2018, dan wel naar de stand op 31 december 2018, zijn veelal voorlopig vastgesteld.

 • Vrijwilligerswerk, iets voor jou?

  (05-04-2019)

  Zie jij het zitten? Je tijd nuttig besteden en andere mensen helpen?

 • Girlband 4LIFE tijdens Euregionale Zwaailichtendag

  (03-04-2019)

  Tijdens de Euregionale Zwaailichtendag op zaterdag 13 april zal de Nederlandse Girlband 4LIFE optreden en kun je kans maken om de meiden te ontmoeten, ze enkele vragen te stellen en een coole selfie te maken. Ze treden van 15.00 uur tot 15.30 uur op, op de Markt. De meet and greet vindt plaats in het raadhuis van 15.30 uur tot 16.00 uur. 

 • Girlband 4LIFE tijdens Euregionale Zwaailichtendag

  (02-04-2019)

  Tijdens de Euregionale Zwaailichtendag op zaterdag 13 april zal de Nederlandse Girlband 4LIFE optreden en kun je kans maken om de meiden te ontmoeten, ze enkele vragen te stellen en een coole selfie te maken. Ze treden van 15.00 uur tot 15.30 uur op, op de Markt. De meet and greet vindt plaats in het raadhuis om 15.30 uur. 

 • Nieuw programma met gastdocenten bij Basisschool De Schakel

  (29-03-2019)

  Op steeds meer basisscholen in Nederland krijgen leerlingen van de bovenbouw onder schooltijd les van enthousiaste gastdocenten. Dit programma, IMC Basis, is ook van start gegaan op de Kerkraadse basisschool De Schakel. Dit initiatief wordt gestimuleerd en gefaciliteerd door de gemeente Kerkrade.

 • Geheugentafel van start gegaan

  (29-03-2019)

  Op 29 maart vond voor de eerste keer de Geheugentafel plaats in HuB. Kerkrade. Dit was een bijeenkomst over dementie, geïnitieerd door Alzheimer Parkstad Limburg en Bibliotheek Kerkrade e.o.

 • Watertaps gemeente Kerkrade weer aangesloten

  (28-03-2019)

  Vanaf de week van 1 april kan er weer lekker Limburgs drinkwater getapt worden bij het Continium discovery center, in het Stadspark, bij basisschool de Spoorzoeker en naast het Roda JC Kerkrade-Court in Park West.

 • Eigen wijkpreventieteam voor Kerkrade Noord

  (28-03-2019)

  Naast de wijkpreventieteams West en Oost heeft nu ook Noord een eigen Wijkpreventieteam.

 • Bewonersinitiatief ‘D’r Jemus Jaad‘ valt in de prijzen

  (27-03-2019)

  ‘Kern met Pit’ organiseert een jaarlijkse wedstrijd met als doel bewoners te stimuleren om initiatieven te initiëren die hun eigen leefomgeving kunnen verbeteren.                                                                                             
  Op maandag 18 maart 2019 ontving ‘D’r Jemus Jaad‘ aan de Kasperenstraat in Kerkrade-West een tweetal prijzen vanuit de landelijke wedstrijd ‘Kern met Pit 2018’. Eén prijs van € 1.000,- voor het project ‘Jemus op d’r dusch’ en een extra aanmoedigingsprijs van € 500,- voor het bijzondere karakter van het project.  

 • Cool 2B Fit

  (26-03-2019)

  Cool 2B Fit is een sportief leefstijlprogramma voor kinderen.

 • Internationale Vrouwendag

  (22-03-2019)

  In het kader van de Internationale Vrouwendag vond een filmmiddag plaats op donderdag 14 maart.

 • Kerkrade MKB-Vriendelijkste gemeente van Limburg

  (22-03-2019)

  Kerkrade is volgens ondernemers de MKB-Vriendelijkste gemeente van Limburg. Burgemeester Jos Som ontving de prijs vandaag uit handen van MKB-Limburg voorzitter Monique Princen tijdens de feestelijke uitreiking op vrijdag 22 maart op het raadhuis in Kerkrade.

 • Gemeente Kerkrade, Provincie Limburg en IBA Parkstad zetten handtekening onder samenwerkingsovereenkomst Center Court Kerkrade

  (19-03-2019)

  Dinsdag 19 maart heeft wethouder Huub Wiermans, voorzitter van de stuurgroep Center Court Kerkrade, namens het College van burgemeester en wethouders van gemeente Kerkrade de samenwerkingsovereenkomst Center Court getekend.

 • Bijzonder concert Orkest Koninklijke Luchtmacht in Kerkrade

  (18-03-2019)

  De Euregionale Zwaailichtendag op 13 april wordt afgesloten door een concert van het Orkest Koninklijke Luchtmacht! Dit concert wordt aangeboden door JFC HQ Brunssum. Een concert bijwonen van dit orkest is een ware totaal beleving. Dit is namelijk muzikale reis door de wereld die Luchtmacht heet.

 • Onderscheiding Carnegie Heldenfonds voor Kerkradenaar

  (14-03-2019)

  Kerkradenaar Remy Theunisse ontving deze week uit handen van burgemeester Jos Som een onderscheiding van het Carnegie Heldenfonds voor zijn heldhaftig optreden in juni 2018.
  Met gevaar voor eigen leven redde hij zijn buurvrouw. Zij werd door een hond aangevallen en ernstig verwond.

  “Remy Theunisse heeft een heldendaad verricht. Zelf raakte hij hierbij ook zwaargewond. De Carnegie-onderscheiding is een eerbetoon en waardering voor Remy Theunisse”, aldus burgemeester Jos Som.

 • Volledige bezoekerstribune beschikbaar tijdens Roda JC Kerkrade- MVV

  (13-03-2019)

  De vierhoek (politie, gemeente, Openbaar Ministerie en Roda JC Kerkrade) gemeente Kerkrade heeft scenario’s afgewogen voor de wedstrijd Roda JC Kerkrade – MVV op 24 maart aanstaande en besloten om terug te komen op een eerder besluit. De gehele bezoekerstribune, ca. 1000 plaatsen, zal namelijk beschikbaar gesteld worden voor supporters van MVV.

 • Eenzaamheid, wat doen wij eraan?

  (12-03-2019)

  Mens word je in verbondenheid met anderen die spiegelen wie je bent

 • Vernieuwde editie White Thursday in Kerkrade!

  (12-03-2019)

  Traditioneel vindt op Witte Donderdag het evenement White Thursday op de Markt in Kerkrade plaats, ditmaal in een compleet vernieuwde opzet. Beleef Kerkrade kiest samen met Ramon Luckers Productions van Music Dome Kerkrade voor een format dat beter past bij onze stad. ‘White Thursday, Beleef het Kerkraadse Marktfeest’ start op donderdag 18 april 2019 om 17.00 uur, met een bredere muziekprogrammering en een stijlvolle podiumblikvanger op de Markt. De aanpalende terrassen van de Kerkraadse horeca sluiten aan bij de nieuwe opzet.

 • Vrijwilligerswerk, iets voor jou?

  (11-03-2019)

  Zie jij het zitten? Je tijd nuttig besteden en andere mensen helpen?

  In Nederland zetten veel mensen zich vrijwillig in voor hun medemens en  de maatschappij; ook in Kerkrade is menig vrijwilliger actief.
  Maar er zijn nog vele nieuwe vrijwilligers nodig! Ook iets voor jou? Doe je mee?

 • Meld je aan voor een nieuwe en positieve leefstijl

  (08-03-2019)

  De gemeente Kerkrade start samen met Heton en de GGD Zuid-Limburg  een nieuw interventieprogramma voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar, namelijk Cool 2B Fit. Dit programma richt zich op leefstijlverandering van kinderen met overgewicht. Kinderen werken samen met hun ouders/ verzorgers aan een gezonde leefstijl. Tijdens het programma worden de deelnemers begeleid door een deskundig diëtist, GZ-psycholoog, kinderfysiotherapeut en een sportinstructeur.

 • Statement n.a.v. recente berichtgeving rondom de vertrouwelijke raadsvergadering Kerkrade

  (01-03-2019)

  De gemeenteraad van Kerkrade heeft gistermiddag (28 februari jl.) met ontsteltenis kennis genomen van de berichtgeving in de pers rondom de besloten raadsvergadering waarin de raad van de gemeente Kerkrade de aanbeveling voor de nieuwe burgemeester heeft vastgesteld. Dagblad De Limburger stelde daarbij dat men de informatie per toeval in handen kreeg omdat "vanwege de geluidsinstallatie in de ruimten buiten de raadzaal duidelijk te horen was wat besproken werd".

 • Overhandiging poster vrijwilligerswerk

  (27-02-2019)

  De gemeente Kerkrade zet actief in op het werven van nieuwe vrijwilligers. Bij diverse verenigingen en organisaties zijn mensen nodig die enthousiast en vrijwillig een steentje willen bijdragen.

 • Mevrouw Petra Dassen - Housen voorgedragen als burgemeester Kerkrade

  (27-02-2019)

  De gemeenteraad van Kerkrade heeft op 27 februari 2019 tijdens een openbare raadsvergadering mevrouw Petra Dassen - Housen voorgedragen als nieuwe burgemeester van Kerkrade.

 • Nieuw evenement: Köln ontmoet Kerkrade tijdens Colonia i Kirchroa!

  (26-02-2019)

  In het Hemelvaartsweekend, van 31 mei tot en met 2 juni, vindt de eerste editie van een nieuw aantrekkelijk evenement plaats. Met de titel Colonia i Kirchroa ontmoeten Köln en Kerkrade elkaar op de Markt in Kerkrade-centrum. “Als gevolg van de oproep vanuit Beleef Kerkrade voor meer kwaliteit bij evenementen, heeft de Stichting Colonia i Kirchroa zich met een meerdaags en jaarlijks terugkerend evenement bij de gemeente gemeld. Het thema ‘Keulen ontmoet Kerkrade’ past perfect bij onze stad“, geeft voorzitter Noël Quaedvlieg aan. Wethouder Tim Weijers geeft enthousiast aan dat het concept van Colonia i Kirchroa bovendien naadloos aansluit op het nieuwe evenementenbeleid van de gemeente Kerkrade: “Ook dit is Beleef Kerkrade, met kwaliteit, sfeer en beleving. Daarnaast betreft het een burger- en horeca-initiatief. Dat steunen wij graag. Dit nieuwe evenement heeft in onze ogen enorme groeipotentie.”

 • Ondernemers voortaan sneller geholpen bij aanvraag financiële bijstand dankzij online dienstverlening

  (25-02-2019)

  De gemeente Kerkrade is gestart met online dienstverlening voor ondernemers bij het aanvragen van financiële bijstand. Het is vanaf nu mogelijk om via het Sociaal OndernemersLoket Online (SOLO) een bijstandsaanvraag in te dienen voor diverse ondernemersregelingen vanuit de overheid. SOLO is de digitale voorziening van het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK). De gemeente is nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van deze online voorziening en voert de regelingen uit.

 • Informeren van omwonenden over werkzaamheden aan het spoor

  (25-02-2019)

  ProRail verzorgt de communicatie aan omwonenden bij werkzaamheden aan het spoor. Dit gebeurde voorheen met een huis-aan-huis bewonersbrief, maar ProRail stapt over op digitale communicatie.

 • Eenzaamheid

  (22-02-2019)


  Is er nou niemand die mij echt ziet?!

  Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich eenzaam. Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen.

 • Nieuw voorleesboek over carnaval

  (21-02-2019)

  Sinds kort is het voorleesboek ‘Vasteloavendskinger’ met verhalen over de tradities tijdens de carnaval verkrijgbaar. Met dit voorleesboek voor kinderen van 4 tot en met 6 jaar, kunnen kinderen op vrolijke wijze wegwijs gemaakt worden over deze dolle traditie. ‘Vasteloavendskinger’ is voor €14,90 verkrijgbaar bij alle Kerkraadse boekwinkels en bij het Stadskantoor van de gemeente Kerkrade.

 • Ontmoetingsplek voor veteranen: nieuwe locatie voor Stichting GOC Parkstad in Kerkrade

  (18-02-2019)

  Vrijdag 15 februari heeft Stichting Geüniformeerden Centrum Parkstad (GOC Parkstad) de deuren van haar nieuwe locatie Beerenbosch geopend, aan de Berenbosweg 1 te Kerkrade.

  Het Geüniformeerden Ontmoetingscentrum is een enthousiaste groep van, voor, met en door veteranen en andere (voormalig) geüniformeerden en hun gezinsleden. Zij kunnen elkaar hier ontmoeten, ervaringen uitwisselen met mensen die een vergelijkbare achtergrond hebben en zinvol werk verrichten.

 • Meer sluitingen van drugspanden in Kerkrade

  (15-02-2019)

  Al jarenlang treedt burgemeester Jos Som in Kerkrade met goede resultaten op tegen de illegale handel, verkoop en aanwezigheid van verdovende middelen.
  “De overlast van een drugspand in de woon- en leefomgeving is ontoelaatbaar”, aldus burgemeester Som. “Daarom wordt consequent hard opgetreden. De nieuwe wetswijziging in de Opiumwet biedt extra mogelijkheden om vaker tot sluiting van een pand over te gaan.”

 • Ruim 17 miljoen euro voor jeugdhulp

  (14-02-2019)

  De uitgaven van het sociaal domein (zorg, jeugdhulp en participatie) bedragen 90 miljoen euro. Dat is ongeveer 70 % van de totale gemeentebegroting.
  Om inwoners meer inzicht te geven in deze uitgaven en de beschikbare voorzieningen, besteden we sinds november regelmatig aandacht hieraan.
  Vandaag gaat het over de jeugdhulp.

 • Vrijwilligerswerk, iets voor jou?

  (13-02-2019)

  Zie jij het zitten? Je tijd nuttig besteden en andere mensen helpen?

  In Nederland zetten veel mensen zich als vrijwillig in voor hun medemens en  de maatschappij. Ook in Kerkrade is menig vrijwilliger actief.
  Maar er zijn nog vele nieuwe vrijwilligers nodig! Ook iets voor jou? Doe je mee?

 • Beleef samen de Euregionale Zwaailichtendag Kerkrade

  (07-02-2019)

  Op zaterdag  13 april van 11.00 uur tot 17.00 uur presenteren o.a. defensie, politie, ambulance en brandweer uit binnen- en buitenland zich voor de vierde keer tijdens de grootste Euregionale Zwaailichtendag van de regio, in Kerkrade. Deze familiedag bij uitstek is er een die u niet wilt missen! Er zijn behalve de aanwezigheid van hulp- en aanverwante diensten namelijk  tal van unieke activiteiten voor alle leeftijden; livemuziek, workshops, meet & greet, bijzondere voertuigen, springkussens, een showkorps, politiekapel, foodtrucks, etc etc.

 • WMC presenteert nieuw festival: BLOW! by WMC Kerkrade

  (07-02-2019)

  Op donderdag 7 februari lanceerde WMC Kerkrade een nieuw blaasmuziekfestival onder de naam BLOW! by WMC Kerkrade. Het festival vindt plaats in Kerkrade van 4 tot en met 7 juli 2019. Onder andere de Amsterdamse jazzband New Cool Collective en de energieke band Broken Brass Ensemble maken deel uit van de line-up van BLOW! Het defensieorkest Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ (KMKJWF) speelt op 6 juli samen met de gevierde Duitse percussionist Martin Grübinger. Het festival sluit af met een parade van top mars- en showbands in het centrum van de stad.

 • Verspreiding Wegwijzer 2019

  (07-02-2019)

  De nieuwe gemeentegids, de Wegwijzer 2019, is verschenen. De verspreiding van de Wegwijzer vindt plaats vanaf 7 februari. Dit gebeurt zoals elk jaar huis-aan-huis.
  In de Wegwijzer zit ook de Seniorenwijzer, een speciaal gedeelte vol informatie voor ouderen.

 • SUPERLOCAL wint De Nederlandse Bouwprijs!

  (05-02-2019)

  Het project SUPERLOCAL heeft de Nederlandse Bouwprijs 2019, in de categorie Bouwmaterialen en -systemen gewonnen. Op maandagavond 4 februari werd de eervolle prijs uitgereikt tijdens de eerste dag van de Bouwbeurs in Utrecht.

 • Kunst en theater rondom thema depressie en dementie bij ouderen

  (04-02-2019)

  Op donderdag 31 januari is in HuB. Kerkrade het startschot gegeven voor een bijzondere tentoonstelling. De werken die worden tentoongesteld zijn namelijk gemaakt door mensen die op verschillende manieren in aanraking zijn gekomen met het thema (ouderdoms)depressie.

 • Samen werken aan een nieuwe en positieve leefstijl

  (31-01-2019)

  De gemeente Kerkrade start samen met Heton en de GGD Zuid-Limburg  een nieuw interventieprogramma voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar,  namelijk Cool 2B Fit. Dit programma richt zich op leefstijlverandering van kinderen met overgewicht. Kinderen werken samen met hun ouders/ verzorgers aan een gezonde leefstijl. Tijdens het programma worden de deelnemers begeleid door een deskundig diëtist, GZ-psycholoog, kinderfysiotherapeut en een sportinstructeur.

 • Poster ‘Klone Joep’ voor Kerkraadse carnavalsliefhebber

  (28-01-2019)

  Kunstenares Miriam Vleugels heeft ook dit jaar weer de poster ‘Klone Joep’ gecreëerd. De Klone Joep staat ‘Sjiek en Sjtram’ als ode aan het jubilerende 36’er Regiment, de Kling Kirchröatsjer Sjtadsjarde en Blauw-Wies Wetzels. Daarnaast heet de Klone Joep de vele gardisten die Kerkrade zullen bezoeken tijdens het 25e Euregionaal Gardentreffen van harte welkom.

 • Tarieven afvalstoffenheffing 2019 gemeente Kerkrade

  (25-01-2019)

  De kosten voor het inzamelen en verwerken van huishoudelijk afval dienen volledig opgebracht te worden uit de door ieder huishouden te betalen Afvalstoffenheffing. Voor het jaar 2019 is gebleken dat de kosten voor het inzamelen en verwerken van huishoudelijk afval ten opzichte van 2018 flink gestegen zijn. Zo zijn brandstofprijzen gestegen, dalen de opbrengsten van ingezameld oud-papier en textiel en zijn er loonkostenstijgingen. Daarnaast heeft het kabinet besloten om de belasting op het storten en verbranden van afvalstoffen in Nederland per 2019 te verhogen, deze maatregel leidt voor Kerkrade tot geraamde extra kosten van € 105.000,- in 2019.

 • Uitbreiding van het aantal Minibiebjes in Kerkrade

  (24-01-2019)

  Na het succes van de Minibieb in het Stadspark zijn op initiatief van inwoonster Marleen Fischer-Verbrugge acht nieuwe Minibiebjes gemaakt voor de wijken van Kerkrade. Dit is gedaan in samenwerking met Rotaryclub Kerkrade, Relim en de gemeente Kerkrade.

 • 5 daag vasteloavend óp d’r Maat i Kirchroa!

  (24-01-2019)

  Komende carnaval wordt in Kerkrade-centrum uitgepakt met een 5-daagse programmering, sfeervol aangekleed met een grote overkapping op de Markt. Van vrijdag 1 tot en met dinsdag 5 maart 2019 staan aantrekkelijke carnavalsoptredens geprogrammeerd. Gestart wordt met de ontvangst van de Blauw Sjuut op vrijdagavond en op de laatste dag wordt afgesloten met het traditionele Kloone Trekke en de sleuteloverdracht. Daartussenin komt iedereen die van de vasteloavend i Kirchroa wil genieten aan zijn of haar trekken. Het in stand houden en doorontwikkelen van de carnavalscultuur in Kerkrade is volgens het gemeentebestuur belangrijk voor het behoud van de Kerkraadse identiteit rondom carnaval. “5 daag vasteloavend óp d’r Maat i Kirchroa! draagt daar in belangrijke mate aan bij, vandaar dat dit evenement op onze steun kan rekenen”, aldus wethouder Tim Weijers (Evenementen & Marketing).

 • Wijzigingen parkeren in Kerkrade in 2019

  (23-01-2019)

  Naar aanleiding van de afronding van het Centrumplan heeft de gemeenteraad in november 2018 besloten om het parkeerregime in Kerkrade-Centrum te wijzigen. De wijzigingen zullen stap voor stap ingevoerd worden in de loop van 2019.

  Door het invoeren van nieuwe parkeerregels wordt parkeren in Kerkrade-Centrum in 2019 een stuk duidelijker en eenvoudiger. We zullen u de komende tijd op de hoogte houden van de veranderingen in het parkeerregime.

  Eind december brachten we u op de hoogte van de gewijzigde parkeertarieven vanaf 1 januari 2019. De volgende wijziging gaat in op 1 februari 2019.

 • Kerkraadse werkgelegenheid in de lift

  (22-01-2019)

  De werkgelegenheid in Kerkrade zit in de lift. De cijfers in de periode 2017-2018 laten een stijgende lijn van 2,7% zien.

 • Koninklijke Onderscheiding voor mevrouw Bisscheroux-Stegers

  (21-01-2019)

  Mevrouw C.J.M. (Jeanny) Bisscheroux-Stegers heeft op vrijdag 18 januari aanstaande uit handen van de heer Jos Som, burgemeester van Kerkrade, een Koninklijke Onderscheiding ontvangen voor haar inzet als vrijwilliger van de Stichting Wereldwinkel Landgraaf.
  Ze is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

 • Felicitaties voor 100-jarige mevrouw Bischoff-Roemen

  (18-01-2019)

  Mevrouw Maria Bischoff-Roemen is 100 jaar geworden op 15 januari jl.

 • Ruim 50 miljoen euro voor participatie

  (17-01-2019)

  De uitgaven van het sociaal domein (zorg, jeugdhulp en participatie) bedragen 90 miljoen euro. Dat is ongeveer 70 % van de totale gemeentebegroting.
  Om inwoners meer inzicht te geven in deze uitgaven en de beschikbare voorzieningen, besteden we sinds november regelmatig aandacht hieraan.
  Vandaag gaat het over het onderdeel participatie (werk en inkomen) van het sociaal domein. De gemeente ontvangt hiervoor jaarlijks ruim 50 miljoen euro van de Rijksoverheid.

 • Uitstallingen

  (07-01-2019)

  Begin 2018 heeft het college nieuw beleid vastgesteld met betrekking tot het uitstallen van goederen bij winkels. Daarbij kan onder meer worden gedacht aan het voor de winkel plaatsen van een stoep(reclame-)bord, het plaatsen van stellages of rekken bij winkels.

 • Nieuwe leverancier voor trapliften vanuit Wmo vanaf 2019

  (03-01-2019)

  De gemeente Kerkrade heeft een nieuwe leverancier gekozen voor trapliften die vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) geleverd worden. Het doel van de Wmo is om mensen te helpen zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen en deel kunnen nemen aan de maatschappij. Trapliften die door de gemeente in bruikleen worden gegeven, zijn daar een onderdeel van.

 • Winktersjpas in de Rodahal weer druk bezocht

  (02-01-2019)

  Het jaarlijks terugkerend evenement Winktersjpas in de Rodahal was weer een succes.

 • Toegankelijkheid van stembureaus

  (02-01-2019)

  Per 1 januari 2019 geldt er een wettelijke verplichting dat alle stembureaus in een gemeente toegankelijk moeten zijn voor mensen met een beperking. Voorheen was dit bij slechts 25% van de stembureaus verplicht.
  Mensen die moeite hebben met bewegen, horen of zien, willen immers ook kunnen stemmen.

 • Startschot gelost voor eerste zonnepanelenveld in Parkstad Limburg

  (28-12-2018)

  EMMA Safety Footwear in Kerkrade en Volta Solar hebben op 21 december 2018 een intentieovereenkomst getekend voor de exploitatie van in totaal circa 8200 zonnepanelen op het dak van de gebouwen van EMMA en op een 2,5 ha groot grondperceel dat grenst aan EMMA’s nieuwe bedrijfscomplex aan de Tunnelweg 104 in Kerkrade. De veiligheidsschoenenproducent, marktleider in de Benelux en sinds dit jaar gevestigd op bedrijventerrein Dentgenbach in Kerkrade, heeft het benodigde 2,5 ha groot grondperceel gekocht van de gemeente Kerkrade. Met het totale project is een investering gemoeid van bijna 2 miljoen euro.

 • Wijzigingen parkeren in Kerkrade in 2019

  (27-12-2018)

  Naar aanleiding van de afronding van het Centrumplan heeft de gemeenteraad in november 2018 besloten om het parkeerregime in Kerkrade-Centrum te wijzigen. De wijzigingen zullen stap voor stap ingevoerd worden in de loop van 2019.

 • Oliebollen bakken? Lever het gebruikte vet apart in!

  (27-12-2018)

  Wist u dat u het vet waarin u oliebollen bakt apart kunt inleveren? Hiervan kan heel eenvoudig hernieuwbare energie worden gemaakt. Gooi het daarom niet in de afvalbak, maar lever het apart in. Dan bent u duurzaam bezig!

 • Buitengewone Raadsvergadering gemeente Kerkrade

  (18-12-2018)

  Tijdens de Buitengewone Raadsvergadering op 13 december 2018 nam burgemeester Jos Som afscheid als burgemeester van Kerkrade

 • Gouden Erepenning voor de heer Etschenberg

  (17-12-2018)

  Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Kerkrade heeft besloten om de heer H.(Helmut) Etschenberg (71 jaar) de Gouden Erepenning van Kerkrade te verlenen vanwege zijn continue inspanningen om de grenzen te slechten en zijn bijzondere aandacht voor de positie van Kerkrade als verbindingsstad in Euregio.

 • Nu ook spellingscontrole bij D’r Nuie Kirchröadsjer Dieksiejoneer

  (17-12-2018)

  Tijdelijk wordt bij de aankoop van ‘D’r Nuie Kirchröadsjer Dieksiejoneer’ een USB-stick geleverd met een spellingscontrole. Wethouder Jo Schlangen (Cultuur) gaf deze aan een inwoner van Kerkrade.
   

 • Burgemeester Jos Som Ereburger van de gemeente Kerkrade

  (14-12-2018)

  De gemeenteraad van de gemeente Kerkrade heeft besloten om burgemeester Jos Som het Ereburgerschap van de gemeente Kerkrade te verlenen.

 • Ko­nink­lij­ke on­der­schei­ding voor bur­ge­mees­ter Jos Som

  (14-12-2018)

  Burgemeester Jos Som (67) van Kerkrade is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg de koninklijke onderscheiding gisteren tijdens een bijzondere raadsvergadering in Hof van Gaia (GaiaZOO Kerkrade) uitgereikt door gouverneur Theo Bovens. Tijdens deze bijzondere raadsvergadering heeft de Gouverneur Jos Som ook beëdigd als waarnemend burgemeester van Kerkrade. Jos Som blijft dat tot aan de komst van de nieuwe burgemeester.

 • Meer zicht op gemeentelijke zorguitgaven

  (13-12-2018)

  De uitgaven van het sociaal domein (zorg, jeugdhulp en participatie) bedragen 90 miljoen euro. Dat is zo ongeveer 70 % van de totale gemeentebegroting.
  Om inwoners meer inzicht te geven in deze uitgaven en de beschikbare voorzieningen, besteden we sinds november regelmatig aandacht hieraan.
  Vandaag staat de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) centraal.

 • Geslaagd werkbezoek Sybrand Buma aan Kerkrade

  (11-12-2018)

  Afgelopen vrijdag 7 december bracht de heer Sybrand Buma, fractievoorzitter van het CDA in de Tweede Kamer, een werkbezoek aan Kerkrade.

 • Uitreiking Eurode-eremedaille

  (07-12-2018)

  De Euroderaad heeft op 23 oktober 2018 besloten om de heer Jos Som, burgemeester van Kerkrade op 6 december 2018 de Eremedaille van het Openbaar Lichaam Eurode te verlenen. De uitreiking vond plaats tijdens de vergadering van de Euroderaad op:

  Donderdag 6 december jl., in de raadzaal van de gemeente Kerkrade, Markt 1, 6461 EB, Kerkrade

 • Koninklijke Onderscheiding voor de heer Peerboom

  (03-12-2018)

  De heer ir. A.F.A.M (Toon) Peerboom heeft op zaterdag 1 december jl. uit handen van de heer Jos Som, burgemeester van Kerkrade, een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

 • Welkomstavond

  (23-11-2018)

  De gemeente Kerkrade organiseert jaarlijks een Welkomstavond voor nieuwe inwoners van onze stad. Zo ook op 19 november.

 • Koninklijke Onderscheiding voor de heer Dohmen

  (18-11-2018)

  De heer F.J.J. Dohmen (Frans) ontvangt op zaterdag 17 november aanstaande uit handen van de heer Jos Som, burgemeester van Kerkrade, een Koninklijke Onderscheiding voor zijn inzet als (bestuurs)lid van het Chèvremonts Mannenkoor 1912. Hij wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

 • Koninklijke Onderscheiding voor mevrouw In de Braekt-Raadschelders

  (16-11-2018)

  Mevrouw P.M.J. In de Braekt- Raadskelders (Ine) ontvangt op donderdag 15 november aanstaande uit handen van de heer Jos Som, burgemeester van Kerkrade, een Koninklijke Onderscheiding voor haar inzet als bestuurslid van de Stichting Gemeenschapshuis Terwinselen. Zij wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

 • Limburgse bestuurders bijeen in Kerkrade

  (15-11-2018)

  Op woensdag 21 november bezoeken Limburgse bestuurders Kerkrade vanwege de Limburgse Bestuurdersdag 2018. Ongeveer 400 bestuurders van gemeenten, Provincie en Waterschappen bezoeken Kerkrade. Op het programma staat onder andere de jaarvergadering van de Vereniging van Limburgse Gemeenten. De burgemeesters, wethouders en andere bestuurders grijpen deze dag ook aan om Kerkrade te beleven door diverse attracties en bezienswaardigheden te bezoeken.

 • Eenzaamheid

  (14-11-2018)

  Eenzaamheid betekent niet dat je alleen bent, maar het is het gevoel dat het niemand wat uitmaakt hoe het met je gaat.

 • Een gezonde start

  (12-11-2018)

  Tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarin een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 2.500 basisscholen in Nederland, vindt ook traditiegetrouw een ontbijt met basisschoolkinderen in Kerkrade plaats.

 • 90 Miljoen euro voor zorg, jeugdhulp en participatie

  (08-11-2018)

  De gemeente Kerkrade besteedt jaarlijks 90 miljoen euro aan het sociaal domein (zorg, jeugdhulp en participatie). Dat is circa 70 % van de totale gemeentebegroting.
  Het bestuur kiest hiervoor omdat zij dit ziet als een van de belangrijkste kerntaken van haar gemeente.
  Omdat het Rijk steeds minder geld beschikbaar stelt en de vragen om zorg toenemen, is het van belang dat de middelen goed verdeeld worden en de hulp op de juiste plek terechtkomt.

 • Open dag hoeve Nieuw Ehrenstein

  (06-11-2018)

  Op zondag 11 november gaan de deuren van Hoeve Nieuw Ehrenstein in de Anstelvallei even open. Tussen 11.00 en 16.00 uur kan iedereen een kijkje nemen in het 18-de-eeuwse monumentale complex dat op dit moment ingrijpend wordt gerestaureerd door de Stichting Limburgs Landschap. Nu het complex bouwtechnisch weer veilig is, kunnen bezoekers kennis maken met de restauratie en de toekomst van het monument.

 • Jongerencentrum in het Westhoes

  (05-11-2018)

  Op 27 oktober jl. heeft wethouder Jo Schlangen (Jeugd- en Jongerenwerk) de deuren geopend van het jongerencentrum in het Westhoes. Met de opening van de deuren is het startsein gegeven voor deze nieuwe jongerenruimte. Er wordt nu gestart met het inrichten, jongeren uit de wijk West zijn al van harte welkom. Het centrum is 4 dagen per week geopend; direct na school tot 19.00 uur. “Het is de bedoeling dat jongeren zich hier thuis voelen en terecht kunnen met hun eigen ideeën voor activiteiten”, laat wethouder Schlangen weten.

 • Servicepunt Grensoverschrijdende Arbeidsbemiddeling (SGA)

  (01-11-2018)

  Wilt u personeel uit het buurland aannemen? Verhuist u over de grens om in het buurland te werken? Wilt u meer weten over de mogelijkheden over werken in België of Duitsland?

 • Betalen bij de gemeente mogelijk met pin of contant geld

  (29-10-2018)

  Als u bij de gemeente Kerkrade een product koopt, zoals een identiteitsbewijs of rijbewijs, kunt u kiezen of u liever wilt pinnen of contant betalen.

 • Prijswinnaars tandenquiz ‘Respect voor je tanden’

  (25-10-2018)

  Wie zijn de winnaars geworden van de tandenquiz? Wethouder Schlangen reikte op 23 oktober, samen met de initiatiefnemers van ‘Respect voor je tanden’, prijzen uit aan de kinderen die de tandenquiz van Basje gewonnen hadden.

 • Wijkkantoor Mucherveld

  (17-10-2018)

  Sinds 1 oktober is een wijkkantoor in Mucherveld geopend.

 • Bewoners aan zet!

  (10-10-2018)

  In Eygelshoven zijn de bewoners aan zet. Aan zet voor een gezonde en veilige woon- en leefomgeving. Bewoners zijn ‘verantwoordelijk’ voor de invulling van zeven lege stukken grond. “Uitgangspunt is dat organisaties buiten hun grenzen en kaders moeten durven gaan en geloof hebben in wat mensen zelf bedenken. Bewoners zijn namelijk prima in staat hun woonomgeving naar eigen wensen en behoefte in te vullen”, aldus wethouder Tim Weijers (Wonen / Openbare ruimte)

 • Kinder Universiteit Kerkrade officieel van start in HuB.Kerkrade!

  (09-10-2018)

  De Kinder Universiteit Kerkrade (KUK) is vanaf 19 september 2018 officieel van start gegaan onder toeziend oog van wethouder Jo Schlangen (onderwijs en cultuur). De leerlingen van groep 6 van Basisschool Bleijerheide gingen samen met Werner Janssen in HuB.Kerkrade in gesprek over de alledaagse dingen in het leven. De KUK is een initiatief van de Stichting Euriade in samenwerking met Bibliotheek Kerkrade e.o. en de gemeente en is gericht op álle basisschoolleerlingen van Kerkrade.

 • Plaatsing bladerbakken

  (08-10-2018)

  De herfst is een sfeervolle periode. De bladeren verkleuren en vallen van de bomen. Helaas kan dit ook voor enige overlast zorgen. Om deze overlast enigszins op te vangen plaatst de gemeente Kerkrade in de periode oktober - november een groot aantal bladerbakken door de hele gemeente.

 • Gratis naar film Before the Flood

  (08-10-2018)

  Duurzaamheid is een thema waarover veel wordt gesproken. De gemeente Kerkrade en de woningcorporaties Wonen Zuid, Wonen Limburg en HEEMwonen hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Op vrijdag 26 oktober organiseren de vier partijen dan ook een gratis filmavond met de film Before the Flood van Leonardo DiCaprio. Locatie is Columbus Earth Center. De indrukwekkende National Geographic film Before the Flood gaat over klimaatverandering. Naast de film worden bezoekers ook uitgedaagd met een quiz over duurzaamheid.

 • Nieuw winterevenement Beleef Kerstival Kerkrade

  (04-10-2018)

  Beleef Kerstival Kerkrade is de naam van het nieuwe winterevenement 2018 in het centrum van Kerkrade. Vanaf vrijdag 7 tot en met zondag 23 december is het stadscentrum sfeervol aangekleed met kerstbomen, kerstdecoratie en circa 75.000 kerstlampjes. In de weekenden wordt een aantrekkelijke kerstprogrammering verzorgd door Kerkraadse verenigingen, bedrijven en inwoners. Wethouder Tim Weijers (evenementen & stadsmarketing): “Het wordt een winterevenement van, voor en door Kerkradenaren, waarbij bezoekers van buitenaf uiteraard ook van harte welkom zijn om de bijzondere sfeer en activiteiten mee te beleven!”

 • Wijkgebonden activiteiten Pietershof blijven behouden in Chevremont

  (27-09-2018)

  P3, de voormalige Protestantse kerk en de kosterwoning, aan de St. Pieterstraat wordt na een forse opknapbeurt het nieuwe wijkpunt van Chevremont.
  De gemeente gaat het pand voor een bedrag van 340.000 euro grondig verbouwen. De wijkgebonden activiteiten die nu plaatsvinden in Pietershof zullen dan verhuizen naar het nieuwe wijkpunt.

 • Week tegen Eenzaamheid

  (25-09-2018)

  De Week tegen Eenzaamheid 2018 vindt plaats van donderdag 27 september t/m zaterdag 6 oktober. Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich eenzaam. Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. In de Week tegen Eenzaamheid wordt landelijk aandacht gevraagd voor dit probleem.

 • Gedeelte Stadspark afgezet (bericht wordt aangevuld)

  (30-07-2018)

  In verband met de vorming van waterstofsulfide in de vijvers van het Stadspark is een deel van het park met bouwhekken afgesloten voor publiek.

 • VVV Servicepunt in HuB Kerkrade

  (25-07-2018)

  Vanaf donderdag 26 juli 2018 is het VVV Servicepunt gehuisvest in HuB Kerkrade (Theaterplein 30). Hier kunt u terecht voor toeristische informatie over Kerkrade en omgeving, wandel- en fietskaarten, toeristische boeken, gidsen en de VVV Cadeaubon. Het VVV Servicepunt bij Boekhandel LeesKunst in Kerkrade komt hiermee te vervallen.

 • Overlast bij lindebomen

  (12-07-2018)

  Als gevolg van de langdurige warme en droge periode is ook in Kerkrade veel overlast ontstaan op plaatsen waar lindebomen staan.