Pagina opties

Groter
A A

Nieuws

 • Uitreiking Eurode-eremedaille

  (07-12-2018)

  De Euroderaad heeft op 23 oktober 2018 besloten om de heer Jos Som, burgemeester van Kerkrade op 6 december 2018 de Eremedaille van het Openbaar Lichaam Eurode te verlenen. De uitreiking vond plaats tijdens de vergadering van de Euroderaad op:

  Donderdag 6 december jl., in de raadzaal van de gemeente Kerkrade, Markt 1, 6461 EB, Kerkrade

 • Winktersjpas in de Rodahal nog groter

  (05-12-2018)

  Ook dit jaar kan er tussen kerst en nieuwjaar weer gespeeld worden tijdens het groots opgezette gratis evenement Winktersjpas in de Rodahal. Op vrijdag 28 december wordt de Rodahal tussen 10.00 uur en 17.00 uur omgetoverd tot een groot speelparadijs voor kinderen tot en met 12 jaar.

 • Inloopdagen voor mantelzorgers in december

  (05-12-2018)

  Het Steunpunt voor Mantelzorgers organiseert maandelijks in Parkstad Limburg en Schinnen inloopbijeenkomsten. Mantelzorgers en zorgvrijwilligers kunnen er onder het genot van een kopje koffie hun verhaal vertellen of juist de zorgen even van zich afzetten.

 • Alzheimer Café Parkstad

  (04-12-2018)

  In het Alzheimer Café Parkstad komen mensen met dementie, mantelzorgers, hulpverleners en belangstellenden om informatie te krijgen, te delen en ervaringen uit te wisselen met lotgenoten. Elke bijeenkomst wordt ook een vooraf vastgesteld thema besproken.

 • Collectieve zorgverzekering VGZ

  (04-12-2018)

  De gemeente Kerkrade vindt de gezondheid van haar inwoners belangrijk. Daar hoort een goede zorgverzekering bij.

  Zorgverzekeraar VGZ heeft, in samenwerking met de gemeente, een zorgverzekering samengesteld voor inwoners met een laag inkomen.

  Het ‘VGZ Zuid-Limburgpakket’ is bedoeld voor inwoners met een inkomen (uit een uitkering of uit loon) tot 150% van de bijstandsnorm.

 • Koninklijke Onderscheiding voor de heer Peerboom

  (03-12-2018)

  De heer ir. A.F.A.M (Toon) Peerboom heeft op zaterdag 1 december jl. uit handen van de heer Jos Som, burgemeester van Kerkrade, een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

 • Heropening VVV vijver

  (30-11-2018)

  Met het uitzetten van de pootvis heeft wethouder Tim Weijers  (Openbare Ruimte) samen met wethouder Jo Schlangen (Sport) en hengelsportvereniging E.K.H. Goudwinde de VVV vijver in het Hambos heropend. 

 • Grensoverschrijdend ontmoeten in kerstsferen

  (30-11-2018)

  In Duitsland is het gebruikelijk dat het huis vanaf de 1e zondag van de Advent geheel in kerstsferen gehuld is. Het Eurode Business Center past zich al jaren aan deze goede gewoonte aan. Stichting Eurode 2000+ organiseerde op 28 november voor de basisschoolleerlingen van de St. Ursula en de Regenbogenschule een grensoverschrijdende ontmoeting.

 • Dubbel feest voor SUPERLOCAL!!

  (30-11-2018)

  Waterinnovatieprijs en Europese subsidie voor gesloten waterkringloop

  Het is dubbel feest voor het project SUPERLOCAL in Bleijerheide. Gisteren is bekend geworden dat de gesloten waterkringloop de waterinnovatieprijs heeft gewonnen. Daarnaast heeft diezelfde waterkringloop een Europese subsidie in de wacht gesleept. Voor het project is het al de tweede Europese subsidie.

 • Parken weer mooi verlicht

  (30-11-2018)

  Ook dit jaar zijn het Veldhofpark, Park West en het Stadspark in een feestelijk jasje gestoken door middel van opvallende verlichting. 

 • Voorlichtingsbijeenkomst Platform Duurzaamheid Bouwkolom Kerkrade

  (29-11-2018)

  Bent u werkzaam in de bouw? Dan krijgt u binnenkort vast en zeker te maken met de nieuwe energieprestatienorm ‘Bijna Energie Neutraal Bouwen (BENG)’.

 • Alzheimer Café Parkstad

  (27-11-2018)

  In het Alzheimer Café Parkstad komen mensen met dementie, mantelzorgers, hulpverleners en belangstellenden om informatie te krijgen, te delen en ervaringen uit te wisselen met lotgenoten. Elke bijeenkomst wordt ook een vooraf vastgesteld thema besproken.

 • Limburgse bestuurders beleven Kerkrade

  (26-11-2018)


  Op woensdag 21 november bezochten Limburgse bestuurders Kerkrade vanwege de Limburgse Bestuurdersdag 2018. Meer dan 400 bestuurders van gemeenten, Provincie en Waterschappen waren aanwezig.

 • Martin Buber Plaquette 2018 voor Paul van Vliet

  (26-11-2018)

  Paul van Vliet heeft dit jaar de Martin Buber Plaquette in ontvangst mogen nemen. De heer van Vliet, ambassadeur van Unicef Nederland, ontvangt deze plaquette vanwege zijn inzet voor zijn werk voor kinderen in nood. Hij werkt al 26 jaar belangeloos voor deze internationale kinderrechtenorganisatie.

 • Toekomst Tour Parkstad in Kerkrade

  (26-11-2018)

  Op zaterdag 24 november jongstleden was de laatste etappe van de Toekomst Tour Parkstad van 2018. Na een ontvangst door wethouder Dion Schneider van Duurzaamheid op de markt vertrok de “gele golf” op de tandem naar de Burgemeester Savelberglaan. Daar staan 19 woningen van HEEMwonen. De woningen zijn energieneutraal en gasloos!

 • Welkomstavond

  (23-11-2018)

  De gemeente Kerkrade organiseert jaarlijks een Welkomstavond voor nieuwe inwoners van onze stad. Zo ook op 19 november.

 • Theatervoorstelling Vergeten en Verzonken

  (22-11-2018)

  Theatervoorstelling Vergeten & Verzonken ​(over dementie en depressie bij ouderen)

  Met ‘Vergeten en Verzonken’ duikt Setheater in emoties en reacties die depressie en dementie bij ouderen vaak oproepen. Het publiek wordt meegevoerd langs het ongrijpbare van de problematiek, de impact die het heeft op de oudere zelf en op zijn naasten, het niet onder woorden durven of kunnen brengen van het gevoel ‘dit komt nooit meer goed’, het onbegrip vanuit de omgeving, met als gevolg, onbeholpen, soms kwetsende reacties of helemaal geen reacties meer.

 • De Geheugen Tafel: maandelijks spreekuur over dementie

  (21-11-2018)

  Maandelijks kunnen mensen met geheugenproblemen, mantelzorgers en professionals elkaar ontmoeten aan de ‘Geheugen Tafel’. Dit spreekuur vindt plaats in de bibliotheek Landgraaf maar is nadrukkelijk óók bedoeld voor inwoners van Kerkrade!

 • Koninklijke Onderscheiding voor de heer Dohmen

  (18-11-2018)

  De heer F.J.J. Dohmen (Frans) ontvangt op zaterdag 17 november aanstaande uit handen van de heer Jos Som, burgemeester van Kerkrade, een Koninklijke Onderscheiding voor zijn inzet als (bestuurs)lid van het Chèvremonts Mannenkoor 1912. Hij wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

 • Koninklijke Onderscheiding voor mevrouw In de Braekt-Raadschelders

  (16-11-2018)

  Mevrouw P.M.J. In de Braekt- Raadskelders (Ine) ontvangt op donderdag 15 november aanstaande uit handen van de heer Jos Som, burgemeester van Kerkrade, een Koninklijke Onderscheiding voor haar inzet als bestuurslid van de Stichting Gemeenschapshuis Terwinselen. Zij wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

 • Succesvol jaar voor Beleefbus Kerkrade

  (16-11-2018)


  De Beleefbus Kerkrade heeft een succesvol seizoen 2018 achter de rug. Maar liefst 1.600 bezoekers maakten de afgelopen zomer een rondrit langs de toeristische pareltjes van Kerkrade. Dit is bijna 400 meer dan vorig jaar.

 • Feestelijke opening gezondheidswinkel Danu Kerkrade

  (16-11-2018)  Op zaterdag 10 november opende wethouder Huub Wiermans (Centrumontwikkeling) gezondheidswinkel Danu Kerkrade aan de Hoofdstraat. Hier kan het publiek niet alleen terecht voor pure, natuurlijke geneesmiddelen en kruiden, maar ook voor gezondheidsadvies in de breedste zin van het woord.

 • Limburgse bestuurders bijeen in Kerkrade

  (15-11-2018)

  Op woensdag 21 november bezoeken Limburgse bestuurders Kerkrade vanwege de Limburgse Bestuurdersdag 2018. Ongeveer 400 bestuurders van gemeenten, Provincie en Waterschappen bezoeken Kerkrade. Op het programma staat onder andere de jaarvergadering van de Vereniging van Limburgse Gemeenten. De burgemeesters, wethouders en andere bestuurders grijpen deze dag ook aan om Kerkrade te beleven door diverse attracties en bezienswaardigheden te bezoeken.

 • Wilt u meedoen aan een expositie? Creatieve deelnemers gezocht!

  (14-11-2018)

  Bent u creatief? Wilt u iets moois creëren voor een tentoonstelling over ouderdomsdepressie? Eind januari zal een expositie starten met de titel 'het regent op mijn neus’. Deze uitdrukking komt van een oudere mevrouw. Zij had verdriet en moest huilen maar kon de juiste woorden niet vinden. Zij zei toen tegen een hulpverlener “het regent op mijn neus”.  

 • Eenzaamheid

  (14-11-2018)

  Eenzaamheid betekent niet dat je alleen bent, maar het is het gevoel dat het niemand wat uitmaakt hoe het met je gaat.

 • ‘Workshop Positief Gezond Ouder’ goed bezocht!

  (13-11-2018)

  Op 30 oktober heeft de workshop ‘Positief Gezond Ouder’ plaatsgevonden in Kerkrade.

 • Een gezonde start

  (12-11-2018)

  Tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarin een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 2.500 basisscholen in Nederland, vindt ook traditiegetrouw een ontbijt met basisschoolkinderen in Kerkrade plaats.

 • 90 Miljoen euro voor zorg, jeugdhulp en participatie

  (08-11-2018)

  De gemeente Kerkrade besteedt jaarlijks 90 miljoen euro aan het sociaal domein (zorg, jeugdhulp en participatie). Dat is circa 70 % van de totale gemeentebegroting.
  Het bestuur kiest hiervoor omdat zij dit ziet als een van de belangrijkste kerntaken van haar gemeente.
  Omdat het Rijk steeds minder geld beschikbaar stelt en de vragen om zorg toenemen, is het van belang dat de middelen goed verdeeld worden en de hulp op de juiste plek terechtkomt.

 • Bijzonder concert Orkest Koninklijke Luchtmacht in Kerkrade

  (06-11-2018)

  Maak maar alvast plaats in uw agenda want op 13 april 2019 zal voor de vierde keer de Euregionale Zwaailichtendag plaatsvinden in Kerkrade. Achter de schermen wordt al hard gewerkt aan een aantrekkelijk programma voor jong en oud. Het is nog te vroeg om u al volledig te informeren hierover maar we kunnen wel al een tipje van de sluier oplichten.

 • Open dag hoeve Nieuw Ehrenstein

  (06-11-2018)

  Op zondag 11 november gaan de deuren van Hoeve Nieuw Ehrenstein in de Anstelvallei even open. Tussen 11.00 en 16.00 uur kan iedereen een kijkje nemen in het 18-de-eeuwse monumentale complex dat op dit moment ingrijpend wordt gerestaureerd door de Stichting Limburgs Landschap. Nu het complex bouwtechnisch weer veilig is, kunnen bezoekers kennis maken met de restauratie en de toekomst van het monument.

 • Jongeren maken kroonluchter uit afval

  (06-11-2018)

  De jeugd van Jongerencentrum The Dream uit Eygelshoven heeft een kroonluchter gemaakt uit afval. Deze hebben ze op vrijdag 2 november in het Raadhuis overhandigd aan wethouder Dion Schneider (Duurzaamheid) in het bijzijn van wethouder Jo Schlangen (Jeugd).

 • Jongerencentrum in het Westhoes

  (05-11-2018)

  Op 27 oktober jl. heeft wethouder Jo Schlangen (Jeugd- en Jongerenwerk) de deuren geopend van het jongerencentrum in het Westhoes. Met de opening van de deuren is het startsein gegeven voor deze nieuwe jongerenruimte. Er wordt nu gestart met het inrichten, jongeren uit de wijk West zijn al van harte welkom. Het centrum is 4 dagen per week geopend; direct na school tot 19.00 uur. “Het is de bedoeling dat jongeren zich hier thuis voelen en terecht kunnen met hun eigen ideeën voor activiteiten”, laat wethouder Schlangen weten.

 • Maak van je roze wolk geen rookwolk

  (02-11-2018)

  De brandweer richt zich momenteel met een voorlichtingscampagne op jonge ouders: ‘Maak van je roze wolk geen rookwolk’. Voor jonge ouders is het belangrijk om stil te staan bij de veiligheid van hun kind(eren), waaronder de brandveiligheid in huis.

 • Samen aan de slag

  (02-11-2018)

  Het coalitieakkoord is uitgewerkt in een collegeprogramma; het werkdocument voor het college. Onder het motto ‘Samen aan de slag’ wordt het vertrouwen om de komende jaren samen met de Kerkraadse samenleving het collegeprogramma vorm en inhoud te geven, benadrukt.
   

 • Servicepunt Grensoverschrijdende Arbeidsbemiddeling (SGA)

  (01-11-2018)

  Wilt u personeel uit het buurland aannemen? Verhuist u over de grens om in het buurland te werken? Wilt u meer weten over de mogelijkheden over werken in België of Duitsland?

 • Betalen bij de gemeente mogelijk met pin of contant geld

  (29-10-2018)

  Als u bij de gemeente Kerkrade een product koopt, zoals een identiteitsbewijs of rijbewijs, kunt u kiezen of u liever wilt pinnen of contant betalen.

 • Profielschets burgemeester

  (29-10-2018)

  In de raadvergadering van 24 oktober jl. is de profielschets voor de nieuwe burgemeester vastgesteld en overhandigd aan de gouverneur.

 • Filmavond Duurzaamheid goed bezocht

  (29-10-2018)

  Op vrijdag 26 oktober was in Columbus Earth Center een gratis filmavond in het kader van Duurzaamheid. 

 • Prijswinnaars tandenquiz ‘Respect voor je tanden’

  (25-10-2018)

  Wie zijn de winnaars geworden van de tandenquiz? Wethouder Schlangen reikte op 23 oktober, samen met de initiatiefnemers van ‘Respect voor je tanden’, prijzen uit aan de kinderen die de tandenquiz van Basje gewonnen hadden.

 • Taalgroep in de wijk van start in Eygelshoven

  (22-10-2018)

  De derde ‘taalgroep in de wijk’ van start gegaan. Deze taalgroep is gestart in Eygelshoven. Voor inwoners uit Kerkrade is het mogelijk om gratis deel te nemen aan deze taalgroep.

 • Wijkkantoor Mucherveld

  (17-10-2018)

  Sinds 1 oktober is een wijkkantoor in Mucherveld geopend.

 • Bijeenkomst voor ondernemers en bewoners centrum over verkeer

  (15-10-2018)

  Op dinsdag 9 en donderdag 11 oktober vonden bijeenkomsten plaats voor ondernemers en bewoners uit het centrum over verkeer in relatie tot het winkel- en horecagebied.

 • Grote opkomst bij activiteiten Week tegen de Eenzaamheid

  (12-10-2018)

  In de Week tegen de Eenzaamheid (27 september t/m 6 oktober 2018) vonden diverse activiteiten in de wijken plaats. De opkomst was groot! Vooral tijdens de muziekmiddag in de Hamboskliniek was het druk. Zeker 70 personen genoten van de wienermuziek van Mica en zang van vrijwilliger Guus van Sensoor. Ook de schlagermiddag in het Sjtaaterhoes trok veel publiek.

 • Bewoners aan zet!

  (10-10-2018)

  In Eygelshoven zijn de bewoners aan zet. Aan zet voor een gezonde en veilige woon- en leefomgeving. Bewoners zijn ‘verantwoordelijk’ voor de invulling van zeven lege stukken grond. “Uitgangspunt is dat organisaties buiten hun grenzen en kaders moeten durven gaan en geloof hebben in wat mensen zelf bedenken. Bewoners zijn namelijk prima in staat hun woonomgeving naar eigen wensen en behoefte in te vullen”, aldus wethouder Tim Weijers (Wonen / Openbare ruimte)

 • Kinder Universiteit Kerkrade officieel van start in HuB.Kerkrade!

  (09-10-2018)

  De Kinder Universiteit Kerkrade (KUK) is vanaf 19 september 2018 officieel van start gegaan onder toeziend oog van wethouder Jo Schlangen (onderwijs en cultuur). De leerlingen van groep 6 van Basisschool Bleijerheide gingen samen met Werner Janssen in HuB.Kerkrade in gesprek over de alledaagse dingen in het leven. De KUK is een initiatief van de Stichting Euriade in samenwerking met Bibliotheek Kerkrade e.o. en de gemeente en is gericht op álle basisschoolleerlingen van Kerkrade.

 • Plaatsing bladerbakken

  (08-10-2018)

  De herfst is een sfeervolle periode. De bladeren verkleuren en vallen van de bomen. Helaas kan dit ook voor enige overlast zorgen. Om deze overlast enigszins op te vangen plaatst de gemeente Kerkrade in de periode oktober - november een groot aantal bladerbakken door de hele gemeente.

 • Gratis naar film Before the Flood

  (08-10-2018)

  Duurzaamheid is een thema waarover veel wordt gesproken. De gemeente Kerkrade en de woningcorporaties Wonen Zuid, Wonen Limburg en HEEMwonen hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Op vrijdag 26 oktober organiseren de vier partijen dan ook een gratis filmavond met de film Before the Flood van Leonardo DiCaprio. Locatie is Columbus Earth Center. De indrukwekkende National Geographic film Before the Flood gaat over klimaatverandering. Naast de film worden bezoekers ook uitgedaagd met een quiz over duurzaamheid.

 • Nieuw winterevenement Beleef Kerstival Kerkrade

  (04-10-2018)

  Beleef Kerstival Kerkrade is de naam van het nieuwe winterevenement 2018 in het centrum van Kerkrade. Vanaf vrijdag 7 tot en met zondag 23 december is het stadscentrum sfeervol aangekleed met kerstbomen, kerstdecoratie en circa 75.000 kerstlampjes. In de weekenden wordt een aantrekkelijke kerstprogrammering verzorgd door Kerkraadse verenigingen, bedrijven en inwoners. Wethouder Tim Weijers (evenementen & stadsmarketing): “Het wordt een winterevenement van, voor en door Kerkradenaren, waarbij bezoekers van buitenaf uiteraard ook van harte welkom zijn om de bijzondere sfeer en activiteiten mee te beleven!”

 • Verkeerssituatie Dentgenbachweg

  (04-10-2018)

  Sinds de komst van de Buitenring is de verkeerssituatie van de Dentgenbachweg bij bedrijventerrein Dentgenbach veranderd. Ter plaatse van de kruising Dentgenbachweg-Vestastraat is er een fietspad / calamiteitenweg aangelegd. Deze weg is toegankelijk voor fietsers, bromfietsen en brommobielen.

 • Grote opkomst bij voorlichtingsavond over dementie

  (01-10-2018)

  Op 19 september jl. werden  lezingen gegeven over dementie. Met deze informatieavond probeert de gemeente Kerkrade samen met het Alzheimer Centrum Limburg bewustwording te creëren voor het thema dementie.

 • Succesvolle filmavonden duurzaamheid krijgen vervolg

  (27-09-2018)

  In september en oktober 2017 organiseerde de gemeente Kerkrade voor inwoners van de gemeente een gratis filmavond over het thema duurzaamheid. De film Before the Flood van Leonardo DiCaprio werd hierbij getoond. De filmavonden waren een succes. Voor woningcorporaties HEEMwonen, Wonen Zuid en Wonen Limburg de aanleiding om samen met de gemeente aan de slag te gaan om nog eens zo’n avond te organiseren. Duurzaamheid is voor alle partijen namelijk een belangrijk thema waar in de praktijk veel aandacht aan wordt besteed.

 • Wijkgebonden activiteiten Pietershof blijven behouden in Chevremont

  (27-09-2018)

  P3, de voormalige Protestantse kerk en de kosterwoning, aan de St. Pieterstraat wordt na een forse opknapbeurt het nieuwe wijkpunt van Chevremont.
  De gemeente gaat het pand voor een bedrag van 340.000 euro grondig verbouwen. De wijkgebonden activiteiten die nu plaatsvinden in Pietershof zullen dan verhuizen naar het nieuwe wijkpunt.

 • Week tegen Eenzaamheid

  (25-09-2018)

  De Week tegen Eenzaamheid 2018 vindt plaats van donderdag 27 september t/m zaterdag 6 oktober. Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich eenzaam. Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. In de Week tegen Eenzaamheid wordt landelijk aandacht gevraagd voor dit probleem.

 • De heer J.J.M. Som waarnemend burgemeester van de gemeente Kerkrade

  (20-09-2018)

  De Gouverneur, de heer drs. Th.J.F.M. Bovens, heeft de heer Jos Som met ingang van 16 december 2018 aangesteld tot waarnemend burgemeester van de gemeente Kerkrade. De heer Som is tot aan die datum burgemeester van de gemeente Kerkrade.

 • Kerkrade verlengt startersregeling woningmarkt

  (18-09-2018)

  De gemeente Kerkrade heeft besloten om de startersregeling woningmarkt te verlengen. Doel van deze regeling is om starters een kans te bieden op het kopen van een eerste woning. “Omdat de hypotheekregels steeds strenger worden en de huizenprijzen stijgen, wordt het voor jongeren en mensen met een lager inkomen steeds moeilijker om een woning te kopen. Daarnaast willen we mensen binden aan Kerkrade en ze bewegen zich hier te vestigen”, aldus wethouder Tim Weijers (Volkshuisvesting).

 • Campagne Letterliefde in Parkstad van start

  (05-09-2018)

  De campagne Letterliefde in Parkstad van het Bondgenootschap Geletterdheid Parkstad is deze week van start gegaan. De campagne richt zich op inwoners van Parkstad die moeite hebben met lezen en schrijven. De opening in SCHUNCK* Bibliotheek Glaspaleis werd verricht door de Heerlense burgemeester Emile Roemer.

 • Bijzondere kijk op de grens tijdens zonnige Eurodedag

  (03-09-2018)


  Zondag 2 september was de tweejaarlijkse Eurodedag, die in het teken stond van bijzondere grensoverschrijdende ontmoetingen in de historische Eurodedriehoek. De hele dag waren er onder het motto “Thuis in Europa”allerlei culturele, sportieve en informatieve activiteiten bij Rolduc, de Baalsbrugger Molen, Burcht Rode en het Eurode Business Center. Belangstellenden konden per huifkar of boemeltreintje tussen de locaties pendelen en kregen daarbij uitleg over de geschiedenis van Eurode en de verworvenheden van de jarenlange samenwerking tussen Kerkrade en Herzogenrath.

 • Wil jij mensen helpen? Word AutoMaatje! Jij bepaalt wanneer je rijdt

  (31-08-2018)

  ‘AutoMaatje’ helpt mensen die af en toe vervoer nodig hebben (voor boodschappen bijvoorbeeld), maar zelf niet kunnen rijden of fietsen, het openbaar vervoer niet kunnen gebruiken en ook niemand in de buurt hebben om op terug te vallen. Wil jij iets voor een ander doen? Meld je dan aan als chauffeur!

 • Opening Roy’s

  (20-08-2018)

  Sinds kort is het stadscentrum van Kerkrade een horecazaak rijker. Ondernemer Roy Kleijberg opende zijn zaak Roy’s aan de Hoofdstraat; wethouder Tim Weijers ging langs om hem te feliciteren met de opening.

 • Zet een streep door discriminatie

  (16-08-2018)

  Discriminatie is het ongelijk behandelen en achterstellen van mensen op basis van kenmerken die er niet toe doen. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan afkomst, sekse, huidskleur, seksuele voorkeur, leeftijd, religie, handicap of chronische ziekte.Uit recent onderzoek van het CBS blijkt dat 22% van de Nederlanders wel eens of vaker gediscrimineerd wordt, op het werk, in de buurt waar zij wonen en in de openbare ruimte.

 • Anstelvallei mooi dichtbij

  (15-08-2018)

  De Anstelvallei bij Nieuw Ehrenstein is een nog onontdekte groene parel in Parkstad Limburg.

 • Gedeelte Stadspark afgezet (bericht wordt aangevuld)

  (30-07-2018)

  In verband met de vorming van waterstofsulfide in de vijvers van het Stadspark is een deel van het park met bouwhekken afgesloten voor publiek.

 • VVV Servicepunt in HuB Kerkrade

  (25-07-2018)

  Vanaf donderdag 26 juli 2018 is het VVV Servicepunt gehuisvest in HuB Kerkrade (Theaterplein 30). Hier kunt u terecht voor toeristische informatie over Kerkrade en omgeving, wandel- en fietskaarten, toeristische boeken, gidsen en de VVV Cadeaubon. Het VVV Servicepunt bij Boekhandel LeesKunst in Kerkrade komt hiermee te vervallen.

 • Overlast bij lindebomen

  (12-07-2018)

  Als gevolg van de langdurige warme en droge periode is ook in Kerkrade veel overlast ontstaan op plaatsen waar lindebomen staan.

 • Spoorbrug Locht afgesloten

  (30-05-2018)

  Vanwege schade aan het brugdek is vanaf heden de brug over het spoor nabij de Locht afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Voor voetgangers en (brom)fietsers blijft de brug gewoon toegankelijk.

 • Nieuw college gemeente Kerkrade

  (17-05-2018)

  De gemeenteraad van Kerkrade heeft gisteravond ingestemd met de benoeming van de wethouders Tim Weijers, Jo Schlangen, Huub Wiermans, Leo Jongen, Dion Schneider, Bert Bejas.

 • Coalitie Kerkrade kiest voor eigen kracht en kwaliteit

  (08-05-2018)

  Burgerbelangen, PvdA, CDA en VVD vormen samen de nieuwe coalitie met als motto “Kerkrade een stad om samen te (be)leven!”.  

 • Koninklijke Onderscheiding voor de heer Ritten

  (12-03-2018)

  De heer D.J.G. Ritten ontvangt op zondag 11 maart aanstaande om circa 16.45 uur uit handen van de heer Tim Weijers, locoburgemeester van Kerkrade, een Koninklijke Onderscheiding voor zijn jarenlange bijdrage aan, en grote betrokkenheid bij de Limburgse koormuziek. Hij wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

 • Parkstad krijgt uitleenstation elektrische deelfietsen Velocity

  (09-03-2018)

  Kerkrade krijgt in Parkstad de primeur met het eerste uitleenpunt van het elektrische deelfietsenproject Velocity Aachen. Op 8 maart is het uitleenpunt in het centrum op de parking aan de Dr. Kreijenstraat in gebruik genomen door wethouder Jo Bok.

 • Limburgs Landschap legt nieuw dak op Hoeve Nieuw Ehrenstein

  (09-03-2018)

  De kolossale Hoeve Nieuw Ehrenstein met bijbehorende eeuwenoude villa verkeerde in een deplorabele toestand.

 • Samen Leven Journaal maart 2018

  (07-03-2018)

  Deze week verschijnt een nieuwe editie van het Samen Leven Journaal.

 • Leerlingen Eurode geven startsein geschiedenisproject Nieuwstraat

  (07-03-2018)

  Eurode heeft een project opgezet om de verhalen over de verbondenheid tussen Kerkrade en Herzogenrath op eigentijdse wijze door te vertellen. Door middel van fotoborden en bijbehorende geocaches krijgt de bezoeker een inkijkje in belangrijke momenten uit de geschiedenis van de Nieuwstraat.

 • Groot aantal instanties ondertekent convenant Veiligheid in en om Scholen

  (02-03-2018)

  Organisaties uit onderwijs, overheid en andere veiligheidspartners hebben donderdag 1 maart het convenant Veiligheid in en om Scholen (VIOS) Parkstad getekend in Hub in Kerkrade.

 • Ambitie SUPERLOCAL nog hoger door Super Circular Estate

  (27-02-2018)

  Buurtbewoners en professionals waren afgelopen week getuige van hoe vernieuwend en baanbrekend het circulaire project SUPERLOCAL in Bleijerheide is. Drie hoogbouwflats en het omliggende gebied worden getransformeerd tot een nieuwe, duurzame leefomgeving. In het plan dat er nu ligt is verscheidenheid in het woonaanbod meegenomen, met verschillende typen appartementen in een volledig hergebruikte en gerenoveerde flat en grondgebonden woningen met duurzame voorzieningen, zoals een eigen gesloten waterkringloop. In het nieuw ingerichte gebied wordt gebruik gemaakt van alle kwaliteiten, waarden en materialen die reeds voorhanden zijn.

 • Activiteitenbrochure SeniorActief 2018, voor elk wat wils

  (14-02-2018)

  Op maandag 5 februari werden de eerste exemplaren van de nieuwe SeniorActief brochure (nieuwe naam: KerkradeActief) aangeboden aan wethouder Leo Jongen in aanwezigheid van een aantal deelnemers van de hobbygroep in 't Patronaat in Bleijerheide.