Pagina opties

Groter
A A
RSS

Nieuws

 • Uitnodiging expositie ‘het regent op mijn neus’

  (14-01-2019)

  Op 31 januari 2019 zal een bijzondere tentoonstelling over ouderdomsdepressie worden geopend. De titel is afkomstig van een oudere mevrouw. Zij had verdriet en moest huilen maar kon de juiste woorden niet vinden. Zij zei toen tegen een hulpverlener “het regent op mijn neus”!

 • Uitstallingen

  (07-01-2019)

  Begin 2018 heeft het college nieuw beleid vastgesteld met betrekking tot het uitstallen van goederen bij winkels. Daarbij kan onder meer worden gedacht aan het voor de winkel plaatsen van een stoep(reclame-)bord, het plaatsen van stellages of rekken bij winkels.

 • Netwerkevenement Grenzeloos Ondernemen

  (04-01-2019)

  Bent u ondernemer en denkt u aan ondernemen over de grens of heeft u al omzet over de grens? Of bent of wilt u als werknemer over de grens aan de slag? 

 • Nieuwe leverancier voor trapliften vanuit Wmo vanaf 2019

  (03-01-2019)

  De gemeente Kerkrade heeft een nieuwe leverancier gekozen voor trapliften die vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) geleverd worden. Het doel van de Wmo is om mensen te helpen zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen en deel kunnen nemen aan de maatschappij. Trapliften die door de gemeente in bruikleen worden gegeven, zijn daar een onderdeel van.

 • Winktersjpas in de Rodahal weer druk bezocht

  (02-01-2019)

  Het jaarlijks terugkerend evenement Winktersjpas in de Rodahal was weer een succes.

 • Toegankelijkheid van stembureaus

  (02-01-2019)

  Per 1 januari 2019 geldt er een wettelijke verplichting dat alle stembureaus in een gemeente toegankelijk moeten zijn voor mensen met een beperking. Voorheen was dit bij slechts 25% van de stembureaus verplicht.
  Mensen die moeite hebben met bewegen, horen of zien, willen immers ook kunnen stemmen.

 • Startschot gelost voor eerste zonnepanelenveld in Parkstad Limburg

  (28-12-2018)

  EMMA Safety Footwear in Kerkrade en Volta Solar hebben op 21 december 2018 een intentieovereenkomst getekend voor de exploitatie van in totaal circa 8200 zonnepanelen op het dak van de gebouwen van EMMA en op een 2,5 ha groot grondperceel dat grenst aan EMMA’s nieuwe bedrijfscomplex aan de Tunnelweg 104 in Kerkrade. De veiligheidsschoenenproducent, marktleider in de Benelux en sinds dit jaar gevestigd op bedrijventerrein Dentgenbach in Kerkrade, heeft het benodigde 2,5 ha groot grondperceel gekocht van de gemeente Kerkrade. Met het totale project is een investering gemoeid van bijna 2 miljoen euro.

 • Wijzigingen parkeren in Kerkrade in 2019

  (27-12-2018)

  Naar aanleiding van de afronding van het Centrumplan heeft de gemeenteraad in november 2018 besloten om het parkeerregime in Kerkrade-Centrum te wijzigen. De wijzigingen zullen stap voor stap ingevoerd worden in de loop van 2019.

 • Oliebollen bakken? Lever het gebruikte vet apart in!

  (27-12-2018)

  Wist u dat u het vet waarin u oliebollen bakt apart kunt inleveren? Hiervan kan heel eenvoudig hernieuwbare energie worden gemaakt. Gooi het daarom niet in de afvalbak, maar lever het apart in. Dan bent u duurzaam bezig!

 • Theatervoorstelling Vergeten en Verzonken (over dementie en depressie bij ouderen)

  (20-12-2018)

  Met ‘Vergeten en Verzonken’ duikt Setheater in emoties en reacties die depressie en dementie bij ouderen vaak oproepen. Het publiek wordt meegevoerd langs het ongrijpbare van de problematiek, de impact die het heeft op de oudere zelf en op zijn naasten, het niet onder woorden durven of kunnen brengen van het gevoel ‘dit komt nooit meer goed’, het onbegrip vanuit de omgeving, met als gevolg, onbeholpen, soms kwetsende reacties of helemaal geen reacties meer.

 • Buitengewone Raadsvergadering gemeente Kerkrade

  (18-12-2018)

  Tijdens de Buitengewone Raadsvergadering op 13 december 2018 nam burgemeester Jos Som afscheid als burgemeester van Kerkrade

 • Gouden Erepenning voor de heer Etschenberg

  (17-12-2018)

  Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Kerkrade heeft besloten om de heer H.(Helmut) Etschenberg (71 jaar) de Gouden Erepenning van Kerkrade te verlenen vanwege zijn continue inspanningen om de grenzen te slechten en zijn bijzondere aandacht voor de positie van Kerkrade als verbindingsstad in Euregio.

 • Nu ook spellingscontrole bij D’r Nuie Kirchröadsjer Dieksiejoneer

  (17-12-2018)

  Tijdelijk wordt bij de aankoop van ‘D’r Nuie Kirchröadsjer Dieksiejoneer’ een USB-stick geleverd met een spellingscontrole. Wethouder Jo Schlangen (Cultuur) gaf deze aan een inwoner van Kerkrade.
   

 • Burgemeester Jos Som Ereburger van de gemeente Kerkrade

  (14-12-2018)

  De gemeenteraad van de gemeente Kerkrade heeft besloten om burgemeester Jos Som het Ereburgerschap van de gemeente Kerkrade te verlenen.

 • Ko­nink­lij­ke on­der­schei­ding voor bur­ge­mees­ter Jos Som

  (14-12-2018)

  Burgemeester Jos Som (67) van Kerkrade is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg de koninklijke onderscheiding gisteren tijdens een bijzondere raadsvergadering in Hof van Gaia (GaiaZOO Kerkrade) uitgereikt door gouverneur Theo Bovens. Tijdens deze bijzondere raadsvergadering heeft de Gouverneur Jos Som ook beëdigd als waarnemend burgemeester van Kerkrade. Jos Som blijft dat tot aan de komst van de nieuwe burgemeester.

 • Meer zicht op gemeentelijke zorguitgaven

  (13-12-2018)

  De uitgaven van het sociaal domein (zorg, jeugdhulp en participatie) bedragen 90 miljoen euro. Dat is zo ongeveer 70 % van de totale gemeentebegroting.
  Om inwoners meer inzicht te geven in deze uitgaven en de beschikbare voorzieningen, besteden we sinds november regelmatig aandacht hieraan.
  Vandaag staat de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) centraal.

 • Wilt u meedoen aan een expositie? Creatieve deelnemers gezocht!

  (12-12-2018)

  Bent u creatief? Wilt u iets moois creëren voor een tentoonstelling over ouderdomsdepressie? Eind januari zal een expositie starten met de titel 'het regent op mijn neus’. Deze uitdrukking komt van een oudere mevrouw. Zij had verdriet en moest huilen maar kon de juiste woorden niet vinden. Zij zei toen tegen een hulpverlener “het regent op mijn neus”.  

 • Geslaagd werkbezoek Sybrand Buma aan Kerkrade

  (11-12-2018)

  Afgelopen vrijdag 7 december bracht de heer Sybrand Buma, fractievoorzitter van het CDA in de Tweede Kamer, een werkbezoek aan Kerkrade.

 • Uitreiking Eurode-eremedaille

  (07-12-2018)

  De Euroderaad heeft op 23 oktober 2018 besloten om de heer Jos Som, burgemeester van Kerkrade op 6 december 2018 de Eremedaille van het Openbaar Lichaam Eurode te verlenen. De uitreiking vond plaats tijdens de vergadering van de Euroderaad op:

  Donderdag 6 december jl., in de raadzaal van de gemeente Kerkrade, Markt 1, 6461 EB, Kerkrade

 • Koninklijke Onderscheiding voor de heer Peerboom

  (03-12-2018)

  De heer ir. A.F.A.M (Toon) Peerboom heeft op zaterdag 1 december jl. uit handen van de heer Jos Som, burgemeester van Kerkrade, een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

 • Heropening VVV vijver

  (30-11-2018)

  Met het uitzetten van de pootvis heeft wethouder Tim Weijers  (Openbare Ruimte) samen met wethouder Jo Schlangen (Sport) en hengelsportvereniging E.K.H. Goudwinde de VVV vijver in het Hambos heropend. 

 • Parken weer mooi verlicht

  (30-11-2018)

  Ook dit jaar zijn het Veldhofpark, Park West en het Stadspark in een feestelijk jasje gestoken door middel van opvallende verlichting. 

 • Limburgse bestuurders beleven Kerkrade

  (26-11-2018)


  Op woensdag 21 november bezochten Limburgse bestuurders Kerkrade vanwege de Limburgse Bestuurdersdag 2018. Meer dan 400 bestuurders van gemeenten, Provincie en Waterschappen waren aanwezig.

 • Martin Buber Plaquette 2018 voor Paul van Vliet

  (26-11-2018)

  Paul van Vliet heeft dit jaar de Martin Buber Plaquette in ontvangst mogen nemen. De heer van Vliet, ambassadeur van Unicef Nederland, ontvangt deze plaquette vanwege zijn inzet voor zijn werk voor kinderen in nood. Hij werkt al 26 jaar belangeloos voor deze internationale kinderrechtenorganisatie.

 • Welkomstavond

  (23-11-2018)

  De gemeente Kerkrade organiseert jaarlijks een Welkomstavond voor nieuwe inwoners van onze stad. Zo ook op 19 november.

 • Theatervoorstelling Vergeten en Verzonken

  (22-11-2018)

  Theatervoorstelling Vergeten & Verzonken ​(over dementie en depressie bij ouderen)

  Met ‘Vergeten en Verzonken’ duikt Setheater in emoties en reacties die depressie en dementie bij ouderen vaak oproepen. Het publiek wordt meegevoerd langs het ongrijpbare van de problematiek, de impact die het heeft op de oudere zelf en op zijn naasten, het niet onder woorden durven of kunnen brengen van het gevoel ‘dit komt nooit meer goed’, het onbegrip vanuit de omgeving, met als gevolg, onbeholpen, soms kwetsende reacties of helemaal geen reacties meer.

 • Koninklijke Onderscheiding voor de heer Dohmen

  (18-11-2018)

  De heer F.J.J. Dohmen (Frans) ontvangt op zaterdag 17 november aanstaande uit handen van de heer Jos Som, burgemeester van Kerkrade, een Koninklijke Onderscheiding voor zijn inzet als (bestuurs)lid van het Chèvremonts Mannenkoor 1912. Hij wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

 • Koninklijke Onderscheiding voor mevrouw In de Braekt-Raadschelders

  (16-11-2018)

  Mevrouw P.M.J. In de Braekt- Raadskelders (Ine) ontvangt op donderdag 15 november aanstaande uit handen van de heer Jos Som, burgemeester van Kerkrade, een Koninklijke Onderscheiding voor haar inzet als bestuurslid van de Stichting Gemeenschapshuis Terwinselen. Zij wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

 • Succesvol jaar voor Beleefbus Kerkrade

  (16-11-2018)


  De Beleefbus Kerkrade heeft een succesvol seizoen 2018 achter de rug. Maar liefst 1.600 bezoekers maakten de afgelopen zomer een rondrit langs de toeristische pareltjes van Kerkrade. Dit is bijna 400 meer dan vorig jaar.

 • Feestelijke opening gezondheidswinkel Danu Kerkrade

  (16-11-2018)  Op zaterdag 10 november opende wethouder Huub Wiermans (Centrumontwikkeling) gezondheidswinkel Danu Kerkrade aan de Hoofdstraat. Hier kan het publiek niet alleen terecht voor pure, natuurlijke geneesmiddelen en kruiden, maar ook voor gezondheidsadvies in de breedste zin van het woord.

 • Limburgse bestuurders bijeen in Kerkrade

  (15-11-2018)

  Op woensdag 21 november bezoeken Limburgse bestuurders Kerkrade vanwege de Limburgse Bestuurdersdag 2018. Ongeveer 400 bestuurders van gemeenten, Provincie en Waterschappen bezoeken Kerkrade. Op het programma staat onder andere de jaarvergadering van de Vereniging van Limburgse Gemeenten. De burgemeesters, wethouders en andere bestuurders grijpen deze dag ook aan om Kerkrade te beleven door diverse attracties en bezienswaardigheden te bezoeken.

 • Eenzaamheid

  (14-11-2018)

  Eenzaamheid betekent niet dat je alleen bent, maar het is het gevoel dat het niemand wat uitmaakt hoe het met je gaat.

 • ‘Workshop Positief Gezond Ouder’ goed bezocht!

  (13-11-2018)

  Op 30 oktober heeft de workshop ‘Positief Gezond Ouder’ plaatsgevonden in Kerkrade.

 • Een gezonde start

  (12-11-2018)

  Tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarin een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 2.500 basisscholen in Nederland, vindt ook traditiegetrouw een ontbijt met basisschoolkinderen in Kerkrade plaats.

 • 90 Miljoen euro voor zorg, jeugdhulp en participatie

  (08-11-2018)

  De gemeente Kerkrade besteedt jaarlijks 90 miljoen euro aan het sociaal domein (zorg, jeugdhulp en participatie). Dat is circa 70 % van de totale gemeentebegroting.
  Het bestuur kiest hiervoor omdat zij dit ziet als een van de belangrijkste kerntaken van haar gemeente.
  Omdat het Rijk steeds minder geld beschikbaar stelt en de vragen om zorg toenemen, is het van belang dat de middelen goed verdeeld worden en de hulp op de juiste plek terechtkomt.

 • Bijzonder concert Orkest Koninklijke Luchtmacht in Kerkrade

  (06-11-2018)

  Maak maar alvast plaats in uw agenda want op 13 april 2019 zal voor de vierde keer de Euregionale Zwaailichtendag plaatsvinden in Kerkrade. Achter de schermen wordt al hard gewerkt aan een aantrekkelijk programma voor jong en oud. Het is nog te vroeg om u al volledig te informeren hierover maar we kunnen wel al een tipje van de sluier oplichten.

 • Open dag hoeve Nieuw Ehrenstein

  (06-11-2018)

  Op zondag 11 november gaan de deuren van Hoeve Nieuw Ehrenstein in de Anstelvallei even open. Tussen 11.00 en 16.00 uur kan iedereen een kijkje nemen in het 18-de-eeuwse monumentale complex dat op dit moment ingrijpend wordt gerestaureerd door de Stichting Limburgs Landschap. Nu het complex bouwtechnisch weer veilig is, kunnen bezoekers kennis maken met de restauratie en de toekomst van het monument.

 • Jongeren maken kroonluchter uit afval

  (06-11-2018)

  De jeugd van Jongerencentrum The Dream uit Eygelshoven heeft een kroonluchter gemaakt uit afval. Deze hebben ze op vrijdag 2 november in het Raadhuis overhandigd aan wethouder Dion Schneider (Duurzaamheid) in het bijzijn van wethouder Jo Schlangen (Jeugd).

 • Jongerencentrum in het Westhoes

  (05-11-2018)

  Op 27 oktober jl. heeft wethouder Jo Schlangen (Jeugd- en Jongerenwerk) de deuren geopend van het jongerencentrum in het Westhoes. Met de opening van de deuren is het startsein gegeven voor deze nieuwe jongerenruimte. Er wordt nu gestart met het inrichten, jongeren uit de wijk West zijn al van harte welkom. Het centrum is 4 dagen per week geopend; direct na school tot 19.00 uur. “Het is de bedoeling dat jongeren zich hier thuis voelen en terecht kunnen met hun eigen ideeën voor activiteiten”, laat wethouder Schlangen weten.

 • Maak van je roze wolk geen rookwolk

  (02-11-2018)

  De brandweer richt zich momenteel met een voorlichtingscampagne op jonge ouders: ‘Maak van je roze wolk geen rookwolk’. Voor jonge ouders is het belangrijk om stil te staan bij de veiligheid van hun kind(eren), waaronder de brandveiligheid in huis.

 • Servicepunt Grensoverschrijdende Arbeidsbemiddeling (SGA)

  (01-11-2018)

  Wilt u personeel uit het buurland aannemen? Verhuist u over de grens om in het buurland te werken? Wilt u meer weten over de mogelijkheden over werken in België of Duitsland?

 • Betalen bij de gemeente mogelijk met pin of contant geld

  (29-10-2018)

  Als u bij de gemeente Kerkrade een product koopt, zoals een identiteitsbewijs of rijbewijs, kunt u kiezen of u liever wilt pinnen of contant betalen.

 • Profielschets burgemeester

  (29-10-2018)

  In de raadvergadering van 24 oktober jl. is de profielschets voor de nieuwe burgemeester vastgesteld en overhandigd aan de gouverneur.

 • Prijswinnaars tandenquiz ‘Respect voor je tanden’

  (25-10-2018)

  Wie zijn de winnaars geworden van de tandenquiz? Wethouder Schlangen reikte op 23 oktober, samen met de initiatiefnemers van ‘Respect voor je tanden’, prijzen uit aan de kinderen die de tandenquiz van Basje gewonnen hadden.

 • Taalgroep in de wijk van start in Eygelshoven

  (22-10-2018)

  De derde ‘taalgroep in de wijk’ van start gegaan. Deze taalgroep is gestart in Eygelshoven. Voor inwoners uit Kerkrade is het mogelijk om gratis deel te nemen aan deze taalgroep.

 • Wijkkantoor Mucherveld

  (17-10-2018)

  Sinds 1 oktober is een wijkkantoor in Mucherveld geopend.

 • Bijeenkomst voor ondernemers en bewoners centrum over verkeer

  (15-10-2018)

  Op dinsdag 9 en donderdag 11 oktober vonden bijeenkomsten plaats voor ondernemers en bewoners uit het centrum over verkeer in relatie tot het winkel- en horecagebied.

 • Grote opkomst bij activiteiten Week tegen de Eenzaamheid

  (12-10-2018)

  In de Week tegen de Eenzaamheid (27 september t/m 6 oktober 2018) vonden diverse activiteiten in de wijken plaats. De opkomst was groot! Vooral tijdens de muziekmiddag in de Hamboskliniek was het druk. Zeker 70 personen genoten van de wienermuziek van Mica en zang van vrijwilliger Guus van Sensoor. Ook de schlagermiddag in het Sjtaaterhoes trok veel publiek.

 • Bewoners aan zet!

  (10-10-2018)

  In Eygelshoven zijn de bewoners aan zet. Aan zet voor een gezonde en veilige woon- en leefomgeving. Bewoners zijn ‘verantwoordelijk’ voor de invulling van zeven lege stukken grond. “Uitgangspunt is dat organisaties buiten hun grenzen en kaders moeten durven gaan en geloof hebben in wat mensen zelf bedenken. Bewoners zijn namelijk prima in staat hun woonomgeving naar eigen wensen en behoefte in te vullen”, aldus wethouder Tim Weijers (Wonen / Openbare ruimte)

 • Kinder Universiteit Kerkrade officieel van start in HuB.Kerkrade!

  (09-10-2018)

  De Kinder Universiteit Kerkrade (KUK) is vanaf 19 september 2018 officieel van start gegaan onder toeziend oog van wethouder Jo Schlangen (onderwijs en cultuur). De leerlingen van groep 6 van Basisschool Bleijerheide gingen samen met Werner Janssen in HuB.Kerkrade in gesprek over de alledaagse dingen in het leven. De KUK is een initiatief van de Stichting Euriade in samenwerking met Bibliotheek Kerkrade e.o. en de gemeente en is gericht op álle basisschoolleerlingen van Kerkrade.

 • Plaatsing bladerbakken

  (08-10-2018)

  De herfst is een sfeervolle periode. De bladeren verkleuren en vallen van de bomen. Helaas kan dit ook voor enige overlast zorgen. Om deze overlast enigszins op te vangen plaatst de gemeente Kerkrade in de periode oktober - november een groot aantal bladerbakken door de hele gemeente.

 • Gratis naar film Before the Flood

  (08-10-2018)

  Duurzaamheid is een thema waarover veel wordt gesproken. De gemeente Kerkrade en de woningcorporaties Wonen Zuid, Wonen Limburg en HEEMwonen hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Op vrijdag 26 oktober organiseren de vier partijen dan ook een gratis filmavond met de film Before the Flood van Leonardo DiCaprio. Locatie is Columbus Earth Center. De indrukwekkende National Geographic film Before the Flood gaat over klimaatverandering. Naast de film worden bezoekers ook uitgedaagd met een quiz over duurzaamheid.

 • Nieuw winterevenement Beleef Kerstival Kerkrade

  (04-10-2018)

  Beleef Kerstival Kerkrade is de naam van het nieuwe winterevenement 2018 in het centrum van Kerkrade. Vanaf vrijdag 7 tot en met zondag 23 december is het stadscentrum sfeervol aangekleed met kerstbomen, kerstdecoratie en circa 75.000 kerstlampjes. In de weekenden wordt een aantrekkelijke kerstprogrammering verzorgd door Kerkraadse verenigingen, bedrijven en inwoners. Wethouder Tim Weijers (evenementen & stadsmarketing): “Het wordt een winterevenement van, voor en door Kerkradenaren, waarbij bezoekers van buitenaf uiteraard ook van harte welkom zijn om de bijzondere sfeer en activiteiten mee te beleven!”

 • Verkeerssituatie Dentgenbachweg

  (04-10-2018)

  Sinds de komst van de Buitenring is de verkeerssituatie van de Dentgenbachweg bij bedrijventerrein Dentgenbach veranderd. Ter plaatse van de kruising Dentgenbachweg-Vestastraat is er een fietspad / calamiteitenweg aangelegd. Deze weg is toegankelijk voor fietsers, bromfietsen en brommobielen.

 • Wijkgebonden activiteiten Pietershof blijven behouden in Chevremont

  (27-09-2018)

  P3, de voormalige Protestantse kerk en de kosterwoning, aan de St. Pieterstraat wordt na een forse opknapbeurt het nieuwe wijkpunt van Chevremont.
  De gemeente gaat het pand voor een bedrag van 340.000 euro grondig verbouwen. De wijkgebonden activiteiten die nu plaatsvinden in Pietershof zullen dan verhuizen naar het nieuwe wijkpunt.

 • Week tegen Eenzaamheid

  (25-09-2018)

  De Week tegen Eenzaamheid 2018 vindt plaats van donderdag 27 september t/m zaterdag 6 oktober. Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich eenzaam. Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. In de Week tegen Eenzaamheid wordt landelijk aandacht gevraagd voor dit probleem.

 • Wil jij mensen helpen? Word AutoMaatje! Jij bepaalt wanneer je rijdt

  (31-08-2018)

  ‘AutoMaatje’ helpt mensen die af en toe vervoer nodig hebben (voor boodschappen bijvoorbeeld), maar zelf niet kunnen rijden of fietsen, het openbaar vervoer niet kunnen gebruiken en ook niemand in de buurt hebben om op terug te vallen. Wil jij iets voor een ander doen? Meld je dan aan als chauffeur!

 • Gedeelte Stadspark afgezet (bericht wordt aangevuld)

  (30-07-2018)

  In verband met de vorming van waterstofsulfide in de vijvers van het Stadspark is een deel van het park met bouwhekken afgesloten voor publiek.

 • VVV Servicepunt in HuB Kerkrade

  (25-07-2018)

  Vanaf donderdag 26 juli 2018 is het VVV Servicepunt gehuisvest in HuB Kerkrade (Theaterplein 30). Hier kunt u terecht voor toeristische informatie over Kerkrade en omgeving, wandel- en fietskaarten, toeristische boeken, gidsen en de VVV Cadeaubon. Het VVV Servicepunt bij Boekhandel LeesKunst in Kerkrade komt hiermee te vervallen.

 • Overlast bij lindebomen

  (12-07-2018)

  Als gevolg van de langdurige warme en droge periode is ook in Kerkrade veel overlast ontstaan op plaatsen waar lindebomen staan.