Pagina opties

Groter
A A
RSS

Nieuws

 • Gemeente Kerkrade, Provincie Limburg en IBA Parkstad zetten handtekening onder samenwerkingsovereenkomst Center Court Kerkrade

  (19-03-2019)

  Dinsdag 19 maart heeft wethouder Huub Wiermans, voorzitter van de stuurgroep Center Court Kerkrade, namens het College van burgemeester en wethouders van gemeente Kerkrade de samenwerkingsovereenkomst Center Court getekend.

 • Bijzonder concert Orkest Koninklijke Luchtmacht in Kerkrade

  (18-03-2019)

  De Euregionale Zwaailichtendag op 13 april wordt afgesloten door een concert van het Orkest Koninklijke Luchtmacht! Dit concert wordt aangeboden door JFC HQ Brunssum. Een concert bijwonen van dit orkest is een ware totaal beleving. Dit is namelijk muzikale reis door de wereld die Luchtmacht heet.

 • Onderscheiding Carnegie Heldenfonds voor Kerkradenaar

  (14-03-2019)

  Kerkradenaar Remy Theunisse ontving deze week uit handen van burgemeester Jos Som een onderscheiding van het Carnegie Heldenfonds voor zijn heldhaftig optreden in juni 2018.
  Met gevaar voor eigen leven redde hij zijn buurvrouw. Zij werd door een hond aangevallen en ernstig verwond.

  “Remy Theunisse heeft een heldendaad verricht. Zelf raakte hij hierbij ook zwaargewond. De Carnegie-onderscheiding is een eerbetoon en waardering voor Remy Theunisse”, aldus burgemeester Jos Som.

 • Kom ook naar de Euregionale Zwaailichtendag Kerkrade!

  (13-03-2019)

  Dit jaar vindt in Kerkrade de grootste Euregionale Zwaailichtendag ooit plaats. Op zaterdag 13 april van 11.00 uur tot 17.00 uur komen er meer deelnemers dan ooit naar het centrum van Kerkrade. Zo zullen onder andere Korps Mariniers, Koninklijke Luchtmacht, Koninklijke Landmacht, GGDZL/ Ambulancedienst, Handhaving gemeente Kerkrade, Buitendienst gemeente Kerkrade, Politie, Brandweer, Politiehonden aanwezig zijn.

 • Verkiezingen voor de Provinciale Staten en waterschap op woensdag 20 maart 2019

  (13-03-2019)

  Op woensdag 20 maart 2019 kunt u uw stem uitbrengen voor de leden van Provinciale Staten. Ook mag u stemmen voor de leden van het algemeen bestuur van het Waterschap Limburg.

 • Gemeente gesloten

  (13-03-2019)

  In verband met de verkiezingen zijn alle gemeentelijke kantoren op woensdag 20 maart gesloten.

 • Volledige bezoekerstribune beschikbaar tijdens Roda JC Kerkrade- MVV

  (13-03-2019)

  De vierhoek (politie, gemeente, Openbaar Ministerie en Roda JC Kerkrade) gemeente Kerkrade heeft scenario’s afgewogen voor de wedstrijd Roda JC Kerkrade – MVV op 24 maart aanstaande en besloten om terug te komen op een eerder besluit. De gehele bezoekerstribune, ca. 1000 plaatsen, zal namelijk beschikbaar gesteld worden voor supporters van MVV.

 • Eenzaamheid, wat doen wij eraan?

  (12-03-2019)

  Mens word je in verbondenheid met anderen die spiegelen wie je bent

 • Vernieuwde editie White Thursday in Kerkrade!

  (12-03-2019)

  Traditioneel vindt op Witte Donderdag het evenement White Thursday op de Markt in Kerkrade plaats, ditmaal in een compleet vernieuwde opzet. Beleef Kerkrade kiest samen met Ramon Luckers Productions van Music Dome Kerkrade voor een format dat beter past bij onze stad. ‘White Thursday, Beleef het Kerkraadse Marktfeest’ start op donderdag 18 april 2019 om 17.00 uur, met een bredere muziekprogrammering en een stijlvolle podiumblikvanger op de Markt. De aanpalende terrassen van de Kerkraadse horeca sluiten aan bij de nieuwe opzet.

 • Vrijwilligerswerk, iets voor jou?

  (11-03-2019)

  Zie jij het zitten? Je tijd nuttig besteden en andere mensen helpen?

  In Nederland zetten veel mensen zich vrijwillig in voor hun medemens en  de maatschappij; ook in Kerkrade is menig vrijwilliger actief.
  Maar er zijn nog vele nieuwe vrijwilligers nodig! Ook iets voor jou? Doe je mee?

 • Meld je aan voor een nieuwe en positieve leefstijl

  (08-03-2019)

  De gemeente Kerkrade start samen met Heton en de GGD Zuid-Limburg  een nieuw interventieprogramma voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar, namelijk Cool 2B Fit. Dit programma richt zich op leefstijlverandering van kinderen met overgewicht. Kinderen werken samen met hun ouders/ verzorgers aan een gezonde leefstijl. Tijdens het programma worden de deelnemers begeleid door een deskundig diëtist, GZ-psycholoog, kinderfysiotherapeut en een sportinstructeur.

 • Statement n.a.v. recente berichtgeving rondom de vertrouwelijke raadsvergadering Kerkrade

  (01-03-2019)

  De gemeenteraad van Kerkrade heeft gistermiddag (28 februari jl.) met ontsteltenis kennis genomen van de berichtgeving in de pers rondom de besloten raadsvergadering waarin de raad van de gemeente Kerkrade de aanbeveling voor de nieuwe burgemeester heeft vastgesteld. Dagblad De Limburger stelde daarbij dat men de informatie per toeval in handen kreeg omdat "vanwege de geluidsinstallatie in de ruimten buiten de raadzaal duidelijk te horen was wat besproken werd".

 • Overhandiging poster vrijwilligerswerk

  (27-02-2019)

  De gemeente Kerkrade zet actief in op het werven van nieuwe vrijwilligers. Bij diverse verenigingen en organisaties zijn mensen nodig die enthousiast en vrijwillig een steentje willen bijdragen.

 • Mevrouw Petra Dassen - Housen voorgedragen als burgemeester Kerkrade

  (27-02-2019)

  De gemeenteraad van Kerkrade heeft op 27 februari 2019 tijdens een openbare raadsvergadering mevrouw Petra Dassen - Housen voorgedragen als nieuwe burgemeester van Kerkrade.

 • Nieuw evenement: Köln ontmoet Kerkrade tijdens Colonia i Kirchroa!

  (26-02-2019)

  In het Hemelvaartsweekend, van 31 mei tot en met 2 juni, vindt de eerste editie van een nieuw aantrekkelijk evenement plaats. Met de titel Colonia i Kirchroa ontmoeten Köln en Kerkrade elkaar op de Markt in Kerkrade-centrum. “Als gevolg van de oproep vanuit Beleef Kerkrade voor meer kwaliteit bij evenementen, heeft de Stichting Colonia i Kirchroa zich met een meerdaags en jaarlijks terugkerend evenement bij de gemeente gemeld. Het thema ‘Keulen ontmoet Kerkrade’ past perfect bij onze stad“, geeft voorzitter Noël Quaedvlieg aan. Wethouder Tim Weijers geeft enthousiast aan dat het concept van Colonia i Kirchroa bovendien naadloos aansluit op het nieuwe evenementenbeleid van de gemeente Kerkrade: “Ook dit is Beleef Kerkrade, met kwaliteit, sfeer en beleving. Daarnaast betreft het een burger- en horeca-initiatief. Dat steunen wij graag. Dit nieuwe evenement heeft in onze ogen enorme groeipotentie.”

 • Ondernemers voortaan sneller geholpen bij aanvraag financiële bijstand dankzij online dienstverlening

  (25-02-2019)

  De gemeente Kerkrade is gestart met online dienstverlening voor ondernemers bij het aanvragen van financiële bijstand. Het is vanaf nu mogelijk om via het Sociaal OndernemersLoket Online (SOLO) een bijstandsaanvraag in te dienen voor diverse ondernemersregelingen vanuit de overheid. SOLO is de digitale voorziening van het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK). De gemeente is nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van deze online voorziening en voert de regelingen uit.

 • Informeren van omwonenden over werkzaamheden aan het spoor

  (25-02-2019)

  ProRail verzorgt de communicatie aan omwonenden bij werkzaamheden aan het spoor. Dit gebeurde voorheen met een huis-aan-huis bewonersbrief, maar ProRail stapt over op digitale communicatie.

 • Eenzaamheid

  (22-02-2019)


  Is er nou niemand die mij echt ziet?!

  Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich eenzaam. Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen.

 • Nieuw voorleesboek over carnaval

  (21-02-2019)

  Sinds kort is het voorleesboek ‘Vasteloavendskinger’ met verhalen over de tradities tijdens de carnaval verkrijgbaar. Met dit voorleesboek voor kinderen van 4 tot en met 6 jaar, kunnen kinderen op vrolijke wijze wegwijs gemaakt worden over deze dolle traditie. ‘Vasteloavendskinger’ is voor €14,90 verkrijgbaar bij alle Kerkraadse boekwinkels en bij het Stadskantoor van de gemeente Kerkrade.

 • Ontmoetingsplek voor veteranen: nieuwe locatie voor Stichting GOC Parkstad in Kerkrade

  (18-02-2019)

  Vrijdag 15 februari heeft Stichting Geüniformeerden Centrum Parkstad (GOC Parkstad) de deuren van haar nieuwe locatie Beerenbosch geopend, aan de Berenbosweg 1 te Kerkrade.

  Het Geüniformeerden Ontmoetingscentrum is een enthousiaste groep van, voor, met en door veteranen en andere (voormalig) geüniformeerden en hun gezinsleden. Zij kunnen elkaar hier ontmoeten, ervaringen uitwisselen met mensen die een vergelijkbare achtergrond hebben en zinvol werk verrichten.

 • Meer sluitingen van drugspanden in Kerkrade

  (15-02-2019)

  Al jarenlang treedt burgemeester Jos Som in Kerkrade met goede resultaten op tegen de illegale handel, verkoop en aanwezigheid van verdovende middelen.
  “De overlast van een drugspand in de woon- en leefomgeving is ontoelaatbaar”, aldus burgemeester Som. “Daarom wordt consequent hard opgetreden. De nieuwe wetswijziging in de Opiumwet biedt extra mogelijkheden om vaker tot sluiting van een pand over te gaan.”

 • Druk bezochte inloopavond Erensteinerveld

  (15-02-2019)

  Op donderdag 14 februari konden bewoners van Erensteinerveld kennis nemen van de plannen voor hun buurt tijdens een inloopavond. Wethouder Tim Weijers (Wonen/Volkshuisvesting): “Het is fijn om te zien dat zoveel mensen in zijn gegaan op onze uitnodiging om naar de inloopavond te komen. Het toont aan dat er veel betrokkenheid is in de buurt en mensen graag willen weten wat er in hun omgeving gaat gebeuren.”

 • Ruim 17 miljoen euro voor jeugdhulp

  (14-02-2019)

  De uitgaven van het sociaal domein (zorg, jeugdhulp en participatie) bedragen 90 miljoen euro. Dat is ongeveer 70 % van de totale gemeentebegroting.
  Om inwoners meer inzicht te geven in deze uitgaven en de beschikbare voorzieningen, besteden we sinds november regelmatig aandacht hieraan.
  Vandaag gaat het over de jeugdhulp.

 • Vrijwilligerswerk, iets voor jou?

  (13-02-2019)

  Zie jij het zitten? Je tijd nuttig besteden en andere mensen helpen?

  In Nederland zetten veel mensen zich als vrijwillig in voor hun medemens en  de maatschappij. Ook in Kerkrade is menig vrijwilliger actief.
  Maar er zijn nog vele nieuwe vrijwilligers nodig! Ook iets voor jou? Doe je mee?

 • Beleef samen de Euregionale Zwaailichtendag Kerkrade

  (07-02-2019)

  Op zaterdag  13 april van 11.00 uur tot 17.00 uur presenteren o.a. defensie, politie, ambulance en brandweer uit binnen- en buitenland zich voor de vierde keer tijdens de grootste Euregionale Zwaailichtendag van de regio, in Kerkrade. Deze familiedag bij uitstek is er een die u niet wilt missen! Er zijn behalve de aanwezigheid van hulp- en aanverwante diensten namelijk  tal van unieke activiteiten voor alle leeftijden; livemuziek, workshops, meet & greet, bijzondere voertuigen, springkussens, een showkorps, politiekapel, foodtrucks, etc etc.

 • WMC presenteert nieuw festival: BLOW! by WMC Kerkrade

  (07-02-2019)

  Op donderdag 7 februari lanceerde WMC Kerkrade een nieuw blaasmuziekfestival onder de naam BLOW! by WMC Kerkrade. Het festival vindt plaats in Kerkrade van 4 tot en met 7 juli 2019. Onder andere de Amsterdamse jazzband New Cool Collective en de energieke band Broken Brass Ensemble maken deel uit van de line-up van BLOW! Het defensieorkest Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ (KMKJWF) speelt op 6 juli samen met de gevierde Duitse percussionist Martin Grübinger. Het festival sluit af met een parade van top mars- en showbands in het centrum van de stad.

 • Verspreiding Wegwijzer 2019

  (07-02-2019)

  De nieuwe gemeentegids, de Wegwijzer 2019, is verschenen. De verspreiding van de Wegwijzer vindt plaats vanaf 7 februari. Dit gebeurt zoals elk jaar huis-aan-huis.
  In de Wegwijzer zit ook de Seniorenwijzer, een speciaal gedeelte vol informatie voor ouderen.

 • SUPERLOCAL wint De Nederlandse Bouwprijs!

  (05-02-2019)

  Het project SUPERLOCAL heeft de Nederlandse Bouwprijs 2019, in de categorie Bouwmaterialen en -systemen gewonnen. Op maandagavond 4 februari werd de eervolle prijs uitgereikt tijdens de eerste dag van de Bouwbeurs in Utrecht.

 • Kunst en theater rondom thema depressie en dementie bij ouderen

  (04-02-2019)

  Op donderdag 31 januari is in HuB. Kerkrade het startschot gegeven voor een bijzondere tentoonstelling. De werken die worden tentoongesteld zijn namelijk gemaakt door mensen die op verschillende manieren in aanraking zijn gekomen met het thema (ouderdoms)depressie.

 • Gemeente stimuleert bedrijven tot meer energiebesparing

  (01-02-2019)

  De gemeente Kerkrade heeft in 2018 een actie opgezet om bedrijven te motiveren nog meer aan  energiebesparing te doen en dit ook mee te nemen bij de doelen van het bedrijf. Het onderwerp energiebesparing staat bij de gemeente (Duurzaam Kerkrade), maar ook provinciaal en landelijk hoog op de agenda.

 • Samen werken aan een nieuwe en positieve leefstijl

  (31-01-2019)

  De gemeente Kerkrade start samen met Heton en de GGD Zuid-Limburg  een nieuw interventieprogramma voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar,  namelijk Cool 2B Fit. Dit programma richt zich op leefstijlverandering van kinderen met overgewicht. Kinderen werken samen met hun ouders/ verzorgers aan een gezonde leefstijl. Tijdens het programma worden de deelnemers begeleid door een deskundig diëtist, GZ-psycholoog, kinderfysiotherapeut en een sportinstructeur.

 • Poster ‘Klone Joep’ voor Kerkraadse carnavalsliefhebber

  (28-01-2019)

  Kunstenares Miriam Vleugels heeft ook dit jaar weer de poster ‘Klone Joep’ gecreëerd. De Klone Joep staat ‘Sjiek en Sjtram’ als ode aan het jubilerende 36’er Regiment, de Kling Kirchröatsjer Sjtadsjarde en Blauw-Wies Wetzels. Daarnaast heet de Klone Joep de vele gardisten die Kerkrade zullen bezoeken tijdens het 25e Euregionaal Gardentreffen van harte welkom.

 • Tarieven afvalstoffenheffing 2019 gemeente Kerkrade

  (25-01-2019)

  De kosten voor het inzamelen en verwerken van huishoudelijk afval dienen volledig opgebracht te worden uit de door ieder huishouden te betalen Afvalstoffenheffing. Voor het jaar 2019 is gebleken dat de kosten voor het inzamelen en verwerken van huishoudelijk afval ten opzichte van 2018 flink gestegen zijn. Zo zijn brandstofprijzen gestegen, dalen de opbrengsten van ingezameld oud-papier en textiel en zijn er loonkostenstijgingen. Daarnaast heeft het kabinet besloten om de belasting op het storten en verbranden van afvalstoffen in Nederland per 2019 te verhogen, deze maatregel leidt voor Kerkrade tot geraamde extra kosten van € 105.000,- in 2019.

 • Uitbreiding van het aantal Minibiebjes in Kerkrade

  (24-01-2019)

  Na het succes van de Minibieb in het Stadspark zijn op initiatief van inwoonster Marleen Fischer-Verbrugge acht nieuwe Minibiebjes gemaakt voor de wijken van Kerkrade. Dit is gedaan in samenwerking met Rotaryclub Kerkrade, Relim en de gemeente Kerkrade.

 • 5 daag vasteloavend óp d’r Maat i Kirchroa!

  (24-01-2019)

  Komende carnaval wordt in Kerkrade-centrum uitgepakt met een 5-daagse programmering, sfeervol aangekleed met een grote overkapping op de Markt. Van vrijdag 1 tot en met dinsdag 5 maart 2019 staan aantrekkelijke carnavalsoptredens geprogrammeerd. Gestart wordt met de ontvangst van de Blauw Sjuut op vrijdagavond en op de laatste dag wordt afgesloten met het traditionele Kloone Trekke en de sleuteloverdracht. Daartussenin komt iedereen die van de vasteloavend i Kirchroa wil genieten aan zijn of haar trekken. Het in stand houden en doorontwikkelen van de carnavalscultuur in Kerkrade is volgens het gemeentebestuur belangrijk voor het behoud van de Kerkraadse identiteit rondom carnaval. “5 daag vasteloavend óp d’r Maat i Kirchroa! draagt daar in belangrijke mate aan bij, vandaar dat dit evenement op onze steun kan rekenen”, aldus wethouder Tim Weijers (Evenementen & Marketing).

 • Wijzigingen parkeren in Kerkrade in 2019

  (23-01-2019)

  Naar aanleiding van de afronding van het Centrumplan heeft de gemeenteraad in november 2018 besloten om het parkeerregime in Kerkrade-Centrum te wijzigen. De wijzigingen zullen stap voor stap ingevoerd worden in de loop van 2019.

  Door het invoeren van nieuwe parkeerregels wordt parkeren in Kerkrade-Centrum in 2019 een stuk duidelijker en eenvoudiger. We zullen u de komende tijd op de hoogte houden van de veranderingen in het parkeerregime.

  Eind december brachten we u op de hoogte van de gewijzigde parkeertarieven vanaf 1 januari 2019. De volgende wijziging gaat in op 1 februari 2019.

 • Jubileum Schutterij Haanrade

  (22-01-2019)

  Kruisboogschutterij Sint Hubertus Haanrade bestaat maar liefst 125 jaar. Ter gelegenheid van het 125-jarig bestaansfeest van de vereniging werd een jubileumbord onthuld.

 • Kerkraadse werkgelegenheid in de lift

  (22-01-2019)

  De werkgelegenheid in Kerkrade zit in de lift. De cijfers in de periode 2017-2018 laten een stijgende lijn van 2,7% zien.

 • Gladheidbestrijding

  (22-01-2019)

  Het vriest en het sneeuwt! Bij dergelijke winterse weersomstandigheden heeft de gemeente de taak dat de belangrijkste wegen begaanbaar blijven.

 • Koninklijke Onderscheiding voor mevrouw Bisscheroux-Stegers

  (21-01-2019)

  Mevrouw C.J.M. (Jeanny) Bisscheroux-Stegers heeft op vrijdag 18 januari aanstaande uit handen van de heer Jos Som, burgemeester van Kerkrade, een Koninklijke Onderscheiding ontvangen voor haar inzet als vrijwilliger van de Stichting Wereldwinkel Landgraaf.
  Ze is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

 • Felicitaties voor 100-jarige mevrouw Bischoff-Roemen

  (18-01-2019)

  Mevrouw Maria Bischoff-Roemen is 100 jaar geworden op 15 januari jl.

 • Ruim 50 miljoen euro voor participatie

  (17-01-2019)

  De uitgaven van het sociaal domein (zorg, jeugdhulp en participatie) bedragen 90 miljoen euro. Dat is ongeveer 70 % van de totale gemeentebegroting.
  Om inwoners meer inzicht te geven in deze uitgaven en de beschikbare voorzieningen, besteden we sinds november regelmatig aandacht hieraan.
  Vandaag gaat het over het onderdeel participatie (werk en inkomen) van het sociaal domein. De gemeente ontvangt hiervoor jaarlijks ruim 50 miljoen euro van de Rijksoverheid.

 • Uitstallingen

  (07-01-2019)

  Begin 2018 heeft het college nieuw beleid vastgesteld met betrekking tot het uitstallen van goederen bij winkels. Daarbij kan onder meer worden gedacht aan het voor de winkel plaatsen van een stoep(reclame-)bord, het plaatsen van stellages of rekken bij winkels.

 • Overzicht declaratiekosten college 2018

  (07-01-2019)

  Het college hecht waarde aan transparantie. Om deze reden plaatsen wij een overzicht van de declaratiekosten van het college van het jaar 2018.

 • Nieuwe leverancier voor trapliften vanuit Wmo vanaf 2019

  (03-01-2019)

  De gemeente Kerkrade heeft een nieuwe leverancier gekozen voor trapliften die vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) geleverd worden. Het doel van de Wmo is om mensen te helpen zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen en deel kunnen nemen aan de maatschappij. Trapliften die door de gemeente in bruikleen worden gegeven, zijn daar een onderdeel van.

 • Winktersjpas in de Rodahal weer druk bezocht

  (02-01-2019)

  Het jaarlijks terugkerend evenement Winktersjpas in de Rodahal was weer een succes.

 • Toegankelijkheid van stembureaus

  (02-01-2019)

  Per 1 januari 2019 geldt er een wettelijke verplichting dat alle stembureaus in een gemeente toegankelijk moeten zijn voor mensen met een beperking. Voorheen was dit bij slechts 25% van de stembureaus verplicht.
  Mensen die moeite hebben met bewegen, horen of zien, willen immers ook kunnen stemmen.

 • Startschot gelost voor eerste zonnepanelenveld in Parkstad Limburg

  (28-12-2018)

  EMMA Safety Footwear in Kerkrade en Volta Solar hebben op 21 december 2018 een intentieovereenkomst getekend voor de exploitatie van in totaal circa 8200 zonnepanelen op het dak van de gebouwen van EMMA en op een 2,5 ha groot grondperceel dat grenst aan EMMA’s nieuwe bedrijfscomplex aan de Tunnelweg 104 in Kerkrade. De veiligheidsschoenenproducent, marktleider in de Benelux en sinds dit jaar gevestigd op bedrijventerrein Dentgenbach in Kerkrade, heeft het benodigde 2,5 ha groot grondperceel gekocht van de gemeente Kerkrade. Met het totale project is een investering gemoeid van bijna 2 miljoen euro.

 • Wijzigingen parkeren in Kerkrade in 2019

  (27-12-2018)

  Naar aanleiding van de afronding van het Centrumplan heeft de gemeenteraad in november 2018 besloten om het parkeerregime in Kerkrade-Centrum te wijzigen. De wijzigingen zullen stap voor stap ingevoerd worden in de loop van 2019.

 • Oliebollen bakken? Lever het gebruikte vet apart in!

  (27-12-2018)

  Wist u dat u het vet waarin u oliebollen bakt apart kunt inleveren? Hiervan kan heel eenvoudig hernieuwbare energie worden gemaakt. Gooi het daarom niet in de afvalbak, maar lever het apart in. Dan bent u duurzaam bezig!

 • Buitengewone Raadsvergadering gemeente Kerkrade

  (18-12-2018)

  Tijdens de Buitengewone Raadsvergadering op 13 december 2018 nam burgemeester Jos Som afscheid als burgemeester van Kerkrade

 • Gouden Erepenning voor de heer Etschenberg

  (17-12-2018)

  Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Kerkrade heeft besloten om de heer H.(Helmut) Etschenberg (71 jaar) de Gouden Erepenning van Kerkrade te verlenen vanwege zijn continue inspanningen om de grenzen te slechten en zijn bijzondere aandacht voor de positie van Kerkrade als verbindingsstad in Euregio.

 • Nu ook spellingscontrole bij D’r Nuie Kirchröadsjer Dieksiejoneer

  (17-12-2018)

  Tijdelijk wordt bij de aankoop van ‘D’r Nuie Kirchröadsjer Dieksiejoneer’ een USB-stick geleverd met een spellingscontrole. Wethouder Jo Schlangen (Cultuur) gaf deze aan een inwoner van Kerkrade.
   

 • Burgemeester Jos Som Ereburger van de gemeente Kerkrade

  (14-12-2018)

  De gemeenteraad van de gemeente Kerkrade heeft besloten om burgemeester Jos Som het Ereburgerschap van de gemeente Kerkrade te verlenen.

 • Ko­nink­lij­ke on­der­schei­ding voor bur­ge­mees­ter Jos Som

  (14-12-2018)

  Burgemeester Jos Som (67) van Kerkrade is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg de koninklijke onderscheiding gisteren tijdens een bijzondere raadsvergadering in Hof van Gaia (GaiaZOO Kerkrade) uitgereikt door gouverneur Theo Bovens. Tijdens deze bijzondere raadsvergadering heeft de Gouverneur Jos Som ook beëdigd als waarnemend burgemeester van Kerkrade. Jos Som blijft dat tot aan de komst van de nieuwe burgemeester.

 • Meer zicht op gemeentelijke zorguitgaven

  (13-12-2018)

  De uitgaven van het sociaal domein (zorg, jeugdhulp en participatie) bedragen 90 miljoen euro. Dat is zo ongeveer 70 % van de totale gemeentebegroting.
  Om inwoners meer inzicht te geven in deze uitgaven en de beschikbare voorzieningen, besteden we sinds november regelmatig aandacht hieraan.
  Vandaag staat de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) centraal.

 • Geslaagd werkbezoek Sybrand Buma aan Kerkrade

  (11-12-2018)

  Afgelopen vrijdag 7 december bracht de heer Sybrand Buma, fractievoorzitter van het CDA in de Tweede Kamer, een werkbezoek aan Kerkrade.

 • Uitreiking Eurode-eremedaille

  (07-12-2018)

  De Euroderaad heeft op 23 oktober 2018 besloten om de heer Jos Som, burgemeester van Kerkrade op 6 december 2018 de Eremedaille van het Openbaar Lichaam Eurode te verlenen. De uitreiking vond plaats tijdens de vergadering van de Euroderaad op:

  Donderdag 6 december jl., in de raadzaal van de gemeente Kerkrade, Markt 1, 6461 EB, Kerkrade

 • Koninklijke Onderscheiding voor de heer Peerboom

  (03-12-2018)

  De heer ir. A.F.A.M (Toon) Peerboom heeft op zaterdag 1 december jl. uit handen van de heer Jos Som, burgemeester van Kerkrade, een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

 • Heropening VVV vijver

  (30-11-2018)

  Met het uitzetten van de pootvis heeft wethouder Tim Weijers  (Openbare Ruimte) samen met wethouder Jo Schlangen (Sport) en hengelsportvereniging E.K.H. Goudwinde de VVV vijver in het Hambos heropend. 

 • Limburgse bestuurders beleven Kerkrade

  (26-11-2018)


  Op woensdag 21 november bezochten Limburgse bestuurders Kerkrade vanwege de Limburgse Bestuurdersdag 2018. Meer dan 400 bestuurders van gemeenten, Provincie en Waterschappen waren aanwezig.

 • Martin Buber Plaquette 2018 voor Paul van Vliet

  (26-11-2018)

  Paul van Vliet heeft dit jaar de Martin Buber Plaquette in ontvangst mogen nemen. De heer van Vliet, ambassadeur van Unicef Nederland, ontvangt deze plaquette vanwege zijn inzet voor zijn werk voor kinderen in nood. Hij werkt al 26 jaar belangeloos voor deze internationale kinderrechtenorganisatie.

 • Welkomstavond

  (23-11-2018)

  De gemeente Kerkrade organiseert jaarlijks een Welkomstavond voor nieuwe inwoners van onze stad. Zo ook op 19 november.

 • Koninklijke Onderscheiding voor de heer Dohmen

  (18-11-2018)

  De heer F.J.J. Dohmen (Frans) ontvangt op zaterdag 17 november aanstaande uit handen van de heer Jos Som, burgemeester van Kerkrade, een Koninklijke Onderscheiding voor zijn inzet als (bestuurs)lid van het Chèvremonts Mannenkoor 1912. Hij wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

 • Koninklijke Onderscheiding voor mevrouw In de Braekt-Raadschelders

  (16-11-2018)

  Mevrouw P.M.J. In de Braekt- Raadskelders (Ine) ontvangt op donderdag 15 november aanstaande uit handen van de heer Jos Som, burgemeester van Kerkrade, een Koninklijke Onderscheiding voor haar inzet als bestuurslid van de Stichting Gemeenschapshuis Terwinselen. Zij wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

 • Feestelijke opening gezondheidswinkel Danu Kerkrade

  (16-11-2018)  Op zaterdag 10 november opende wethouder Huub Wiermans (Centrumontwikkeling) gezondheidswinkel Danu Kerkrade aan de Hoofdstraat. Hier kan het publiek niet alleen terecht voor pure, natuurlijke geneesmiddelen en kruiden, maar ook voor gezondheidsadvies in de breedste zin van het woord.

 • Limburgse bestuurders bijeen in Kerkrade

  (15-11-2018)

  Op woensdag 21 november bezoeken Limburgse bestuurders Kerkrade vanwege de Limburgse Bestuurdersdag 2018. Ongeveer 400 bestuurders van gemeenten, Provincie en Waterschappen bezoeken Kerkrade. Op het programma staat onder andere de jaarvergadering van de Vereniging van Limburgse Gemeenten. De burgemeesters, wethouders en andere bestuurders grijpen deze dag ook aan om Kerkrade te beleven door diverse attracties en bezienswaardigheden te bezoeken.

 • Eenzaamheid

  (14-11-2018)

  Eenzaamheid betekent niet dat je alleen bent, maar het is het gevoel dat het niemand wat uitmaakt hoe het met je gaat.

 • ‘Workshop Positief Gezond Ouder’ goed bezocht!

  (13-11-2018)

  Op 30 oktober heeft de workshop ‘Positief Gezond Ouder’ plaatsgevonden in Kerkrade.

 • Een gezonde start

  (12-11-2018)

  Tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarin een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 2.500 basisscholen in Nederland, vindt ook traditiegetrouw een ontbijt met basisschoolkinderen in Kerkrade plaats.

 • 90 Miljoen euro voor zorg, jeugdhulp en participatie

  (08-11-2018)

  De gemeente Kerkrade besteedt jaarlijks 90 miljoen euro aan het sociaal domein (zorg, jeugdhulp en participatie). Dat is circa 70 % van de totale gemeentebegroting.
  Het bestuur kiest hiervoor omdat zij dit ziet als een van de belangrijkste kerntaken van haar gemeente.
  Omdat het Rijk steeds minder geld beschikbaar stelt en de vragen om zorg toenemen, is het van belang dat de middelen goed verdeeld worden en de hulp op de juiste plek terechtkomt.

 • Bijzonder concert Orkest Koninklijke Luchtmacht in Kerkrade

  (06-11-2018)

  Maak maar alvast plaats in uw agenda want op 13 april 2019 zal voor de vierde keer de Euregionale Zwaailichtendag plaatsvinden in Kerkrade. Achter de schermen wordt al hard gewerkt aan een aantrekkelijk programma voor jong en oud. Het is nog te vroeg om u al volledig te informeren hierover maar we kunnen wel al een tipje van de sluier oplichten.

 • Open dag hoeve Nieuw Ehrenstein

  (06-11-2018)

  Op zondag 11 november gaan de deuren van Hoeve Nieuw Ehrenstein in de Anstelvallei even open. Tussen 11.00 en 16.00 uur kan iedereen een kijkje nemen in het 18-de-eeuwse monumentale complex dat op dit moment ingrijpend wordt gerestaureerd door de Stichting Limburgs Landschap. Nu het complex bouwtechnisch weer veilig is, kunnen bezoekers kennis maken met de restauratie en de toekomst van het monument.

 • Jongeren maken kroonluchter uit afval

  (06-11-2018)

  De jeugd van Jongerencentrum The Dream uit Eygelshoven heeft een kroonluchter gemaakt uit afval. Deze hebben ze op vrijdag 2 november in het Raadhuis overhandigd aan wethouder Dion Schneider (Duurzaamheid) in het bijzijn van wethouder Jo Schlangen (Jeugd).

 • Jongerencentrum in het Westhoes

  (05-11-2018)

  Op 27 oktober jl. heeft wethouder Jo Schlangen (Jeugd- en Jongerenwerk) de deuren geopend van het jongerencentrum in het Westhoes. Met de opening van de deuren is het startsein gegeven voor deze nieuwe jongerenruimte. Er wordt nu gestart met het inrichten, jongeren uit de wijk West zijn al van harte welkom. Het centrum is 4 dagen per week geopend; direct na school tot 19.00 uur. “Het is de bedoeling dat jongeren zich hier thuis voelen en terecht kunnen met hun eigen ideeën voor activiteiten”, laat wethouder Schlangen weten.

 • Maak van je roze wolk geen rookwolk

  (02-11-2018)

  De brandweer richt zich momenteel met een voorlichtingscampagne op jonge ouders: ‘Maak van je roze wolk geen rookwolk’. Voor jonge ouders is het belangrijk om stil te staan bij de veiligheid van hun kind(eren), waaronder de brandveiligheid in huis.

 • Servicepunt Grensoverschrijdende Arbeidsbemiddeling (SGA)

  (01-11-2018)

  Wilt u personeel uit het buurland aannemen? Verhuist u over de grens om in het buurland te werken? Wilt u meer weten over de mogelijkheden over werken in België of Duitsland?

 • Betalen bij de gemeente mogelijk met pin of contant geld

  (29-10-2018)

  Als u bij de gemeente Kerkrade een product koopt, zoals een identiteitsbewijs of rijbewijs, kunt u kiezen of u liever wilt pinnen of contant betalen.

 • Profielschets burgemeester

  (29-10-2018)

  In de raadvergadering van 24 oktober jl. is de profielschets voor de nieuwe burgemeester vastgesteld en overhandigd aan de gouverneur.

 • Prijswinnaars tandenquiz ‘Respect voor je tanden’

  (25-10-2018)

  Wie zijn de winnaars geworden van de tandenquiz? Wethouder Schlangen reikte op 23 oktober, samen met de initiatiefnemers van ‘Respect voor je tanden’, prijzen uit aan de kinderen die de tandenquiz van Basje gewonnen hadden.

 • Taalgroep in de wijk van start in Eygelshoven

  (22-10-2018)

  De derde ‘taalgroep in de wijk’ van start gegaan. Deze taalgroep is gestart in Eygelshoven. Voor inwoners uit Kerkrade is het mogelijk om gratis deel te nemen aan deze taalgroep.

 • Wijkkantoor Mucherveld

  (17-10-2018)

  Sinds 1 oktober is een wijkkantoor in Mucherveld geopend.

 • Bijeenkomst voor ondernemers en bewoners centrum over verkeer

  (15-10-2018)

  Op dinsdag 9 en donderdag 11 oktober vonden bijeenkomsten plaats voor ondernemers en bewoners uit het centrum over verkeer in relatie tot het winkel- en horecagebied.

 • Grote opkomst bij activiteiten Week tegen de Eenzaamheid

  (12-10-2018)

  In de Week tegen de Eenzaamheid (27 september t/m 6 oktober 2018) vonden diverse activiteiten in de wijken plaats. De opkomst was groot! Vooral tijdens de muziekmiddag in de Hamboskliniek was het druk. Zeker 70 personen genoten van de wienermuziek van Mica en zang van vrijwilliger Guus van Sensoor. Ook de schlagermiddag in het Sjtaaterhoes trok veel publiek.

 • Bewoners aan zet!

  (10-10-2018)

  In Eygelshoven zijn de bewoners aan zet. Aan zet voor een gezonde en veilige woon- en leefomgeving. Bewoners zijn ‘verantwoordelijk’ voor de invulling van zeven lege stukken grond. “Uitgangspunt is dat organisaties buiten hun grenzen en kaders moeten durven gaan en geloof hebben in wat mensen zelf bedenken. Bewoners zijn namelijk prima in staat hun woonomgeving naar eigen wensen en behoefte in te vullen”, aldus wethouder Tim Weijers (Wonen / Openbare ruimte)

 • Kinder Universiteit Kerkrade officieel van start in HuB.Kerkrade!

  (09-10-2018)

  De Kinder Universiteit Kerkrade (KUK) is vanaf 19 september 2018 officieel van start gegaan onder toeziend oog van wethouder Jo Schlangen (onderwijs en cultuur). De leerlingen van groep 6 van Basisschool Bleijerheide gingen samen met Werner Janssen in HuB.Kerkrade in gesprek over de alledaagse dingen in het leven. De KUK is een initiatief van de Stichting Euriade in samenwerking met Bibliotheek Kerkrade e.o. en de gemeente en is gericht op álle basisschoolleerlingen van Kerkrade.

 • Plaatsing bladerbakken

  (08-10-2018)

  De herfst is een sfeervolle periode. De bladeren verkleuren en vallen van de bomen. Helaas kan dit ook voor enige overlast zorgen. Om deze overlast enigszins op te vangen plaatst de gemeente Kerkrade in de periode oktober - november een groot aantal bladerbakken door de hele gemeente.

 • Gratis naar film Before the Flood

  (08-10-2018)

  Duurzaamheid is een thema waarover veel wordt gesproken. De gemeente Kerkrade en de woningcorporaties Wonen Zuid, Wonen Limburg en HEEMwonen hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Op vrijdag 26 oktober organiseren de vier partijen dan ook een gratis filmavond met de film Before the Flood van Leonardo DiCaprio. Locatie is Columbus Earth Center. De indrukwekkende National Geographic film Before the Flood gaat over klimaatverandering. Naast de film worden bezoekers ook uitgedaagd met een quiz over duurzaamheid.

 • Nieuw winterevenement Beleef Kerstival Kerkrade

  (04-10-2018)

  Beleef Kerstival Kerkrade is de naam van het nieuwe winterevenement 2018 in het centrum van Kerkrade. Vanaf vrijdag 7 tot en met zondag 23 december is het stadscentrum sfeervol aangekleed met kerstbomen, kerstdecoratie en circa 75.000 kerstlampjes. In de weekenden wordt een aantrekkelijke kerstprogrammering verzorgd door Kerkraadse verenigingen, bedrijven en inwoners. Wethouder Tim Weijers (evenementen & stadsmarketing): “Het wordt een winterevenement van, voor en door Kerkradenaren, waarbij bezoekers van buitenaf uiteraard ook van harte welkom zijn om de bijzondere sfeer en activiteiten mee te beleven!”

 • Verkeerssituatie Dentgenbachweg

  (04-10-2018)

  Sinds de komst van de Buitenring is de verkeerssituatie van de Dentgenbachweg bij bedrijventerrein Dentgenbach veranderd. Ter plaatse van de kruising Dentgenbachweg-Vestastraat is er een fietspad / calamiteitenweg aangelegd. Deze weg is toegankelijk voor fietsers, bromfietsen en brommobielen.

 • Wijkgebonden activiteiten Pietershof blijven behouden in Chevremont

  (27-09-2018)

  P3, de voormalige Protestantse kerk en de kosterwoning, aan de St. Pieterstraat wordt na een forse opknapbeurt het nieuwe wijkpunt van Chevremont.
  De gemeente gaat het pand voor een bedrag van 340.000 euro grondig verbouwen. De wijkgebonden activiteiten die nu plaatsvinden in Pietershof zullen dan verhuizen naar het nieuwe wijkpunt.

 • Week tegen Eenzaamheid

  (25-09-2018)

  De Week tegen Eenzaamheid 2018 vindt plaats van donderdag 27 september t/m zaterdag 6 oktober. Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich eenzaam. Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. In de Week tegen Eenzaamheid wordt landelijk aandacht gevraagd voor dit probleem.

 • Wil jij mensen helpen? Word AutoMaatje! Jij bepaalt wanneer je rijdt

  (31-08-2018)

  ‘AutoMaatje’ helpt mensen die af en toe vervoer nodig hebben (voor boodschappen bijvoorbeeld), maar zelf niet kunnen rijden of fietsen, het openbaar vervoer niet kunnen gebruiken en ook niemand in de buurt hebben om op terug te vallen. Wil jij iets voor een ander doen? Meld je dan aan als chauffeur!

 • Gedeelte Stadspark afgezet (bericht wordt aangevuld)

  (30-07-2018)

  In verband met de vorming van waterstofsulfide in de vijvers van het Stadspark is een deel van het park met bouwhekken afgesloten voor publiek.

 • VVV Servicepunt in HuB Kerkrade

  (25-07-2018)

  Vanaf donderdag 26 juli 2018 is het VVV Servicepunt gehuisvest in HuB Kerkrade (Theaterplein 30). Hier kunt u terecht voor toeristische informatie over Kerkrade en omgeving, wandel- en fietskaarten, toeristische boeken, gidsen en de VVV Cadeaubon. Het VVV Servicepunt bij Boekhandel LeesKunst in Kerkrade komt hiermee te vervallen.

 • Overlast bij lindebomen

  (12-07-2018)

  Als gevolg van de langdurige warme en droge periode is ook in Kerkrade veel overlast ontstaan op plaatsen waar lindebomen staan.