Pagina opties

Groter

Duurzaamheid

 • Stimuleringsregeling afkoppelen hemelwater

  Waterklaar

  De gemeente Kerkrade doet mee aan de campagne Waterklaar. Waterklaar is een samenwerking tussen de Parkstad gemeentes. Door de klimaatverandering krijgen wij steeds vaker te maken met hevige neerslag. Dit zorgt voor steeds meer overlast zoals riooloverstromingen, beken die het water niet kunnen verwerken en ondergelopen straten. Schoon regenwater wordt vervuild en belast onnodig de Waterzuivering.

  Om deze problemen het hoofd te kunnen bieden moeten we nu ingrijpen. Op de website Parkstad Waterklaar staan veel tips om om te gaan met de vaker voorkomende hevige neerslag.

  Website Parkstad Waterklaar

 • Duurzame mobiliteit

  De gemeente Kerkrade vindt duurzaamheid heel belangrijk. Daarom worden er vele projecten uitgevoerd onder de naam: ‘Duurzaam Kerkrade’. Hier is de gemeente al enkele jaren mee bezig. Neem voorbeelden als het zonnepanelenproject Parkstad, duurzaamheidswagen d’r Greeny, duurzaamheidslessen op scholen en filmavonden voor bewoners in Columbus Earth Center. In totaal werkt de gemeente met allerlei partners aan zo’n 30 projecten. Samen met de andere Parkstad Limburggemeenten heeft Kerkrade zich tot doel gesteld om in 2040 energieneutraal te zijn.

 • Bomen en zonnepanelen

  De laatste jaren is er een toename in het aantal mensen dat de stap neemt om zonnepanelen op hun dak te leggen. Dat is een zeer goede ontwikkeling en wordt door de overheid actief gestimuleerd.

 • Laadpaal/laadpunt elektrische auto

  Het aantal elektrische auto´s in Nederland stijgt hard. En dat is positief want elektrisch rijden is beduidend duurzamer dan rijden op benzine of diesel.

  Door elektrisch te rijden draagt u dus bij aan een schonere en stillere omgeving. De gemeente wil elektrisch rijden stimuleren!  

  Aan de combinatie Vattenfall (voorheen Nuon)/Heijmans is een concessie verleend om nieuwe laadpunten in Noord- Brabant en Limburg te plaatsen. Bewoners en bedrijven hebben de mogelijkheid een aanvraag in te dienen voor de plaatsing van een laadpaal.

 • Duurzaam Kerkrade

  Duurzaam Kerkrade, dat is de titel die de gemeente Kerkrade gebruikt voor het promoten van duurzaamheid in de stad.
  De meeste mensen denken bij duurzaamheid aan het milieu, maar dat is zeker niet alles!

 • Duurzaamheidstips

 • Zonnepanelenproject Parkstad

  Start tweede ronde Zonnepanelenproject Parkstad – Kerkrade!

  U kunt weer meedoen aan het Zonnepanelenproject Parkstad – Kerkrade.

  Via de de website van Zonnepanelenproject Parkstad kunt u een vrijblijvende offerte opvragen en nadere informatie krijgen.

 • Landelijke regeling subsidie energiebesparing eigen huis

  De landelijke regeling subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor eigenaar én bewoner weer wordt opengesteld. Om deze reden vervalt de gemeentelijke stimuleringsregeling isolatiemaatregelen woningen gemeente Kerkrade 2018.

 • D'r Greeny

  D'r Greeny is een oude schaftkeet die is omgetoverd tot een kleurrijke duurzaamheidswagen die door Kerkrade trekt. Twee meereizende deskundigen geven inwoners tips over hoe ze hun eigen woning duurzamer kunnen maken en bewuster kunnen omgaan met energie.

 • Subsidieregelingen