Van 29 september tot en met 6 oktober is de Week tegen Eenzaamheid. Tijdens deze week worden er in Kerkrade diverse activiteiten georganiseerd. Al deze activiteiten staan in het teken van ontmoeten en verbinden. Met elkaar in contact komen en naar elkaar omkijken. Dit gaan we samen oppakken en samen maken we van de Week tegen Eenzaamheid een succes!

Ieder mens voelt zich wel eens alleen
Als je je vaak alleen voelt, spreken we over eenzaamheid. Iemand die zich eenzaam voelt, ziet de wereld minder positief en heeft vaak de neiging om zich nog verder terug te trekken in zijn eigen omgeving. Eenzaamheid is niet gebonden aan leeftijd. Ook jongeren kunnen zich eenzaam voelen en aandacht nodig hebben. De gemeente Kerkrade heeft het thema eenzaamheid verankerd in een aantal programma’s van Vie - Leven in beweging. Ook maakt de gemeente deel uit van de coalitie Kerkrade: Samen tegen Eenzaamheid.

Activiteiten in Kerkrade
In de Week tegen Eenzaamheid staan er weer mooie activiteiten op het programma. Wethouder Jo Paas (Wmo en Ouderenbeleid): “Ik ben trots op het programma dat we dit jaar hebben weten neer te zetten. Workshops over onder andere koken met weinig geld, een 3-gangen menu met livemuziek, bloemschikken, Mandala tekenen, kom op de soep en nog veel meer: echt alles komt voorbij. Op deze manier hopen we inwoners te stimuleren om aan activiteiten deel te nemen en zo met elkaar in contact te komen.”

Benieuwd naar het volledige programma? Bekijk hieronder alle activiteiten.