Pagina opties

Groter

Nieuws voor ondernemers

 • Ondernemers voortaan sneller geholpen bij aanvraag financiële bijstand dankzij online dienstverlening

  De gemeente Kerkrade is gestart met online dienstverlening voor ondernemers bij het aanvragen van financiële bijstand. Het is vanaf nu mogelijk om via het Sociaal OndernemersLoket Online (SOLO) een bijstandsaanvraag in te dienen voor diverse ondernemersregelingen vanuit de overheid. SOLO is de digitale voorziening van het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK). De gemeente is nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van deze online voorziening en voert de regelingen uit.

 • YouTube video 'Ondernemen in Kerkrade'

  Met een persoonlijke benadering, diverse regelingen en voorzieningen voor ondernemers is de gemeente Kerkrade een uitstekende partner voor zowel startende als gevestigde ondernemers.

  Deze YouTube video geeft een beeld van de wijze waarop de gemeente haar rol als partner vervult.

 • Samenwerking Streetwise: economische versterking Kerkrade Centrum

  Gemeente Kerkrade werkt samen met stichting Streetwise aan de economische structuurversterking van het stadshart. Streetwise begeleidt startende én ervaren ondernemers van concept naar vestigingslocaties in het centrumwinkelgebied.

 • Koopzondag? Ondernemers mogen zelf kiezen.

  Alle Kerkraadse ondernemers mogen sinds 13 oktober 2017 zelf bepalen of ze op zon- en feestdagen geopend zijn.

  Ondernemers op de Rodaboulevard en het Euregiopark hadden deze keuzevrijheid al. Op verzoek van Kerkraadse ondernemers is die regeling onder de loep genomen, waarna is besloten één lijn te trekken voor alle ondernemers in Kerkrade.